IP: *.umirm.gov.pl 22.10.03, 11:27
Wygrałam tydzień na Teneryfie w biurze-pośredniku RCI z mozliwością drugiego
tygodnia za darmo (oczywiście płacę lot i jedzenie).Znalazłam hotele w
internecie ale cos mnie niepokoi.Czy ktos może wie z czym to sie je?Czy zna
ktoś Paneuropa Travel z Warszawy i czy może ktoś już brał udział w takich
promocyjnych tygodniach z RCI??Proszę, pomocy bo mój syn już sie prawie
spakował a ja sie niepokoje...
Obserwuj wątek
    • sandia Re: POMOCY!! 22.10.03, 11:45
      Nic sie nie boj! :) RCI to timeshare. Po przyjezdzie zaprosza Cie na
      prezentacje. Beda Ci proponowali zakup apartamentu na Teneryfie. Kilka godzin
      tzw. prania mozgu. Posluchaj, popatrz, powiedz dziekuje, nie kupuje. Niczego
      nie podpisuj, nie wplacaj zadnych zaliczek. A potem zwiedzaj wyspe. Milych
      wakacji!
    • Gość: Grażyna Re: POMOCY!! IP: *.mech.pg.gda.pl 22.10.03, 14:41
      Spokojnie możesz jechać. Przerobiłam to. Z innego biura niz Ty, ale oni są
      tylko pośrednikami, więc nie ma to znaczenia. Byłam w 2000 roku i w 2002 juz z
      wymiany, bo kupiłam tydzień, ale nikt Cie do niczego tam nie zmusza. Musisz się
      tylko liczyć z tym, że stracisz jeden dzień na prezentację hotelu. A Teneryfa
      jest cudowna i warto tam jechać. Ich ośrodki są fajne i dobrze wyposażone.A do
      jakiego hotelu jedziesz?
      • Gość: ANKA Re: POMOCY!! IP: *.umirm.gov.pl 23.10.03, 08:54
        Hej, jeszcze nie dostałam potwierdzenia rezerwacji więc dokładnie nie znam
        nazwy hotelu. Wchodza w rachubę Beverly Hills Heights, Hollywood Mirage, Palm
        Beach Club i Beverly Hills Club - przypuszczam że jeden z dwóch pierwszych.Czy
        to prawda, że można tak trafić, że hotel (konsorcjum) oferuje drugi tydzień za
        darmo jeżeli się przyjedzie w określonym dniu (okresie).Bo 1 tydzien wygrałam a
        jeżeli skorzystam z tego tygodnia na początku stycznia dostane drugi tydzień
        tez gratis. Troche to oszałamiające...
        Dzieki za odpowiedź, troche mnie uspokoiła.Pozdawiam Anka.
        • Gość: Grażyna Re: POMOCY!! IP: *.mech.pg.gda.pl 23.10.03, 16:18
          Gość portalu: ANKA napisał(a):

> Hej, jeszcze nie dostałam potwierdzenia rezerwacji więc dokładnie nie znam
          > nazwy hotelu. Wchodza w rachubę Beverly Hills Heights, Hollywood Mirage, Palm
          > Beach Club i Beverly Hills Club - przypuszczam że jeden z dwóch
          pierwszych.Czy
          > to prawda, że można tak trafić, że hotel (konsorcjum) oferuje drugi tydzień
          za
          > darmo jeżeli się przyjedzie w określonym dniu (okresie).Bo 1 tydzien wygrałam
          a
          >
          > jeżeli skorzystam z tego tygodnia na początku stycznia dostane drugi tydzień
          > tez gratis. Troche to oszałamiające...
          > Dzieki za odpowiedź, troche mnie uspokoiła.Pozdawiam Anka.

BeverlyHH i BeverlyHC są położone blisko siebie w Los Cristianos. BHH ma trochę
          wyższy standard. Nie są położone przy samej plaży, ale do plaży (i tym samym
          centrum) kursuje o ile pamiętam bezpłatny autobus. Zresztą spacerkiem to sama
          przyjemność. Hollywood Mirage tez jest położony w LCh i moim zdaniem ma
          najwyższy standard (na tarasie ma jacuzzi). Najmniej mi sie podoba Palm Beach
          Club. Taki trochę blok, ale wyposażenie apartamentów ma ok. Wszystkie osrodki
          RCI muszą spełniać określony standard, a jeżeli chodzi o wyposażenie
          aparatamentów, kuchni to jest na wysokim poziomie. Z tym drugim tygodniem to
          prawda. Ja miałam do wyboru wyżywienie HB dla dwóch osób, wycieczkę po Wyspie,
          drugi tydzień lub samochód na 3 dni. Wybrałam samochód, bo żywić wolałam się w
          knajpkach a na dwa tygodnie nie mógł pojechać mój mąż. Ale niektórzy ludzie,
          którzy byli z nami w tym samym czasie wybrali taki wariant i przyjechali na dwa
          tygodnie. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania, to śmiało.
          Pozdrawiam
          A styczeń to świetna pora żeby się wyrwać z naszego zimnego kraju.
          • Gość: ANKA Re: POMOCY!! IP: *.umirm.gov.pl 24.10.03, 10:45
            Jejku, dzięki za uspokojenie. Nie zamierzam dać się wrobić w dożywocie z firmą
            RCI ale zastanawiam się czy warto rezygnować z - w końcu - bardzo dobrej oferty
            wyjazdowej tylko z tego powodu.Mam nadzieję, że wszystko będzie OK bo miałam
            już bardzo niemiłą przygode z dobrym poslskim biurem za granica i teraz jestem
            przesadnie uważna. Ale to może lepiej. Nie orientujesz się jak wyglądają tam
            ceny, na przykład organizowanie sobie samemu jedzenia przez tydzień na
            osobę.Chciałabym jakoś to zaplanować, mam nadzieję że firma mi nie zginie i
            wogóle...Dziekuje za pomoc. Moge w zamian opowiedziec o ... Warszawie :))
            • Gość: Grażyna Re: POMOCY!! IP: *.mech.pg.gda.pl 24.10.03, 12:06
              Odpowiem Ci na wszystkie pytania z przyjemnością, ale dopiero w poniedziałek
              rano. A może wolisz bezpośrednio na e-maila. ksiegg@sunrise.pg.gda.pl
              Pozdrawiam Grażyna
            • sandia Re: POMOCY!! 24.10.03, 12:57
              To co prawda nie do mnie skierowany post i przepraszam,ze sie wtracam,ale
              jesli wybierzesz Beverly Hills Club, Hollywood Mirage lub Beverly Hills
              Heights i nie chcesz przeplacac, to nie kupuj w supermarkecie polozonym w
              poblizu tych hoteli o nazwie Colmena.Ma zlodziejskie ceny, ale nic dziwnego,bo
              jest jedynym sklepem w tym miejscu.Lepiej kupowac jedzenie w supermarketach
              Hiper Trebol, Mercadona lub Hiper Dino. Jesli nie wynajmiesz samochodu, to
              problemem jest tylko potem wniesc te zakupy pod gore! ;) Zartuje.Gora
              spora,ale do pokonania. No i zawsze mozna wziac taksowke lub zamowic
              dostarczenie zakupow do domu (taka usluge oferuje Mercadona).
              • Gość: ANKA Re: POMOCY!! IP: *.umirm.gov.pl 24.10.03, 14:25
                Nic nie szkodzi, wszystkie wskazówki bardzo mile widziane. Dzieki zapiszę sobie
                i będziemy maszerować. A poza tym biorę ze sobą wielbłąda - to znaczy męża :))
                • Gość: podróżnik Sama się prosisz o kłopoty, IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 24.10.03, 16:42
                  to Twój wybór, ale dobrze to jeszcze przemyśl.
            • Gość: Grażyna Re: POMOCY!! IP: *.mech.pg.gda.pl 27.10.03, 09:44

> Jejku, dzięki za uspokojenie. Nie zamierzam dać się wrobić w dożywocie z
              firmą
              > RCI ale zastanawiam się czy warto rezygnować z - w końcu - bardzo dobrej
              oferty
              >
              > wyjazdowej tylko z tego powodu.Mam nadzieję, że wszystko będzie OK bo miałam
              > już bardzo niemiłą przygode z dobrym poslskim biurem za granica i teraz
              jestem
              > przesadnie uważna. Ale to może lepiej. Nie orientujesz się jak wyglądają tam
              > ceny, na przykład organizowanie sobie samemu jedzenia przez tydzień na
              > osobę.Chciałabym jakoś to zaplanować, mam nadzieję że firma mi nie zginie i
              > wogóle...Dziekuje za pomoc. Moge w zamian opowiedziec o ... Warszawie :))

Ceny nie są niestety najniższe. Aneks kuchenny jest na tyle dobrze wyposażony,
              że posiłki mozna przygotowywać sobie samemu. W moim aneksie były nawet blachy
              do pieczenia ciasta. My śniadania przygotowywaliśmy sobie sami. Najczęściej
              tosty z serem, bo to szybko. Konkretne posiłki jadaliśmy w restauracjach w
              Playa. Najlepiej kupowac oczywiście w supermakecie, bo najtaniej. Chociaż nam
              udało się znaleźć nieduży sklep koło naszego hotelu, w którym ceny nie były
              wygórowane. Jeżeli wynajmiecie samochód (co gorąco polecam), można zrobić
              większe zakupy na cały tydzień. Lodówki są w każdym apartamencie. Przykładowe
              ceny w sklepach. Pieczywo tostowe około 1 euro, soki w kartonach 1,5 euro, soki
              w kartonach ze świeżych owoców 4 euro, piwo hiszpańskie 0,9, najtańsze było DAB
              0,68. Cen serów, wędliny nie pamiętam, ale sporo drożej niż u nas. Wyżywienie w
              knajpach: Nasz ulubiony zestaw jako przekąska: prawns in garlic x 2, dwa piwa
              dla męża, dzban sangrii dla mnie to wydatek około 30 euro. Zestaw obiadowy (np.
              gazpacho lub inna zupa, jakaś rybka z surówkami, piwo lub wino) to koszt około
              40-50 euro. Taniej sphagetti lub pizza (ale w Hiszpanii to jeść?).Piwo w
              knajpach 3-4 euro. Sangria 4-6. Sangria champane litr około 10. Wynajęcie
              samochodu Ford K 23 euro. Renault Megane Cabrio na trzy dni 63 euro za dzień,
              dosyc drogo, ale fajnie się jeździ. Nie wiem co jeszcze Cię interesuje?
              Pozdrawiam
              • Gość: ANKA Re: POMOCY!! IP: *.umirm.gov.pl 27.10.03, 10:39
                Jesteś nieoceniona. Te informacje bardzo mi się przydadzą bo maż kazał sobie
                wyliczyc mniej więcej ile może nas kosztowac życie. Na szczeście jemy
                umiarkowanie ale nasz syn zakładam bedzie chciał spróbowac wszystkiego więc
                trzeba załozyć, że troche tego bedzie.I postaram sie nie przeliczac wszystko na
                złotówki bo pewnie zwariuje po dwóch dniach.Chciałabym żeby moi faceci spędzili
                ten czas jak najlepiej bo im sie należy, chorowałam w tym roku trochę i bardzo
                się starali i teraz bardzo mi pomagają...to wygrałam im wycieczkę. Dziekuję
                bardzo, jak bede miała jakieś pytania jeszcze to pozwolisz że napisze maila
                bezpośredno na skrzynkę.Bardzo duże dzieki i pozdrawiam ze słonecznej dzisiaj
                stolicy :))
                • Gość: ; Naiwnych nie sieją IP: *.ibspan.waw.pl / *.wsisiz.edu.pl 27.10.03, 11:57
                  abc.onet.pl/1,20,8,1327220,4339386,137269,forum.html
                • Gość: Grażyna Re: POMOCY!! IP: *.mech.pg.gda.pl 27.10.03, 12:28

> Jesteś nieoceniona. Te informacje bardzo mi się przydadzą bo maż kazał sobie
                  > wyliczyc mniej więcej ile może nas kosztowac życie. Na szczeście jemy
                  > umiarkowanie ale nasz syn zakładam bedzie chciał spróbowac wszystkiego więc
                  > trzeba załozyć, że troche tego bedzie.I postaram sie nie przeliczac wszystko
                  na
                  >
                  > złotówki bo pewnie zwariuje po dwóch dniach.Chciałabym żeby moi faceci
                  spędzili
                  >
                  > ten czas jak najlepiej bo im sie należy, chorowałam w tym roku trochę i
                  bardzo
                  > się starali i teraz bardzo mi pomagają...to wygrałam im wycieczkę. Dziekuję
                  > bardzo, jak bede miała jakieś pytania jeszcze to pozwolisz że napisze maila
                  > bezpośredno na skrzynkę.Bardzo duże dzieki i pozdrawiam ze słonecznej dzisiaj
                  > stolicy :))

Bardzo chętnie odpowiem na Twoje pytania (o ile będę znała na nie odpowiedź).
                  Moge też powiedzieć, gdzie warto pojechać, a co mozna sobie odpuścić.
      • Gość: ana Nie daj się oszukać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 16:59
        Dużo się pisało na forum ogólnoturystycznym o RCI,
        nie polecam.
        Wpisz w wyszukiwarkę hasło: timeshare i sobie poczytaj.
        pozdrawiam
        ana

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=4685516&a=4685971
        • Gość: raf Re: Nie daj się oszukać IP: *.smrw.lodz.pl 25.10.03, 15:52
          jak masz za dużo kasy i nie wiesz komu dać to lepiej wplać na PCK .
          No chyba że twoim ulubionym zajęciem jest dostarczanie uciechy cwaniakom .
          Tak naprawde lepiej przebierać w ofertach tradycyjnych i z dala od wszelkich
          amwejów i im podobnych wyrwigroszy
    • Gość: realistka Re: POMOCY!! IP: 213.186.69.* 11.11.03, 18:46

> Wygrałam tydzień na Teneryfie w biurze-pośredniku RCI z mozliwością drugiego
      > tygodnia za darmo (oczywiście płacę lot i jedzenie).Znalazłam hotele w
      > internecie ale cos mnie niepokoi.Czy ktos może wie z czym to sie je?Czy zna
      > ktoś Paneuropa Travel z Warszawy i czy może ktoś już brał udział w takich
      > promocyjnych tygodniach z RCI??Proszę, pomocy bo mój syn już sie prawie
      > spakował a ja sie niepokoje...

Aniu
      Mam pytanie;bralas udzial w jakims konkursie???
      Jak to wygladalo tzn. ta Twoja "WYGRANA"??????
      A nie zaproponowano Ci ,ze jak sie zgodzisz na wyjazd !!!...to Ci jeszcze
      doplaca????????????? :))))
      a nie tylko dadza drugi darmowy tydzien?????
      Na jakim swiecie Ty zyjesz????,zastanow sie????
      DLACZEGO KTOS MA CI DAWAC ..COS..KONKRETNIE WCZASY -ZADARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dzis tylko patrza ;JAK TU WYDUSIC Z KOGOS KASE i TO JAK NAJWIEKSZA!!!
      Jak chcesz spac spokojnie ,to daj sobie spokoj z takimi POSREDNIKAMI ,CZY
      PODEJRZANYMI OFERTAMI!!!!
      Teraz tylko patrza jak ZNALEZC NAIWNYCH i wykorzystac to .
      Zreszta,decyzja nalezy do Ciebie.
      Mojego meza tez ponioslo tak jak Ciebie ,wplacil kase ale Travel Avenue z
      Katowic,a teraz nie mozemy spokojnie spac!
      Dostajemy przez internet duzo ciekawych i niedrogich ofert juz z przejazdem z
      Warszawy i ogromnie zalujemy ze WPAKOWALISMY SIE W TO BAGNO!!
    • Gość: Marzena Re: POMOCY!! IP: 195.205.241.* 15.11.03, 16:05
      Dolaczam sie do ostatniego listu. Ja tez "wygralam" z Travel Avenue, ale w to
      nie uwierzylam i chyba dobrze. Potem sprawdzilam na necie i okazalo sie, ze to
      jakies czary -mary.
      A tak swoja droga, widze, ze data jest 22.10. To prawie miesiac temu. Moze juz
      bylas? a moze nie? Napisz jak to sie skonczylo. pa pa pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka