Dodaj do ulubionych

Podróż do Hiszpanii

05.04.09, 17:53
Witam wszystkich,
w lipcu wybieramy się na wakacje do Barcelony. Ponieważ jedziemy samochodem chcielibyśmy po drodze "zahaczyć" o ciekawe miejsca. Wstępnie planujemy podróż przez Luxembourg i Paryż. Co jeszcze warto odwiedzić??
Z góry dziękuję,
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Re: Podróż do Hiszpanii IP: *.serv-net.pl 07.04.09, 16:52
      To zależy gdzie planujecie noclegi i w czym.Ja z rodziną w ubiegłym roku miałem podobną trasę.Nocowaliśmy na kempingu nad Renem w pięknej okolicy Lorch.Zwiedzaliśmy Koblencję,Trewir i Moguncję.Stamtąd do Paryża,kemping w Lasku Bulońskim-pięć noclegów.Potem wyjazd do Lourdes i Pireneje-Cyrk Gavarnie.DoSaragossy przez Jakkę i Huescę.W Huesce byliśmy na kempingu.Z Saragossy do Carinieny po wino z bodegi\tanio\.Potem do Barcelony przez Montserrat.To trzeba koniecznie zobaczyć.Tylko30km.od Barcelony.Dotarliśmy na kemping w Tamariu na costa Brawa koło Girony.Potem bylo juz tylko bliżej do domu.Wszędzie nocowaliśmy we własnym namiocie.
      • Gość: b Re: Podróż do Hiszpanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 16:30
        no wlasnie a jakie sa koszta takich campinow
    • Gość: zenek Re: Podróż do Hiszpanii IP: *.serv-net.pl 11.04.09, 18:54
      We Francji jest taniej.W Hiszpanii drożej.Za trzy osoby,samochód i namiot od 12 na prowincji we Francji do 28 euro w Tarifie/Andaluzja/.Na Costa Brava jest trochę taniej.W Madrycie płaciłem 28 a w Paryżu w Lasku Bulońskim 36 euro.Połowę mniej było 25km.od centrum ale nie warto.Dojazdy zabierają czas i pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka