Dodaj do ulubionych

Zarobki w Kanadzie

20.02.07, 19:10
Za dwa tgodnie lece do Kanady prawdopodobnie na stale jezeli wszystko ulozy
sie po mojej mysli. W tej chwili pracuje w UK jako Logistics assistant w
malej firmie (studia z logistyki ukonczone w Polsce). Zarabiam 900£ na reke
(legalnie, opieka zdrowodna i urlop oplacony).Czy orientuje sie moze ktos na
jakie zarobki moglabym liczyc w Kanadzie? Slyszalam ze ogolnie zarabia sie
tam lepiej niz w UK. Czy to prawda?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: Zarobki w Kanadzie 20.02.07, 19:25
      a w jakiej Prowincji bedziesz mieszkac?

tutaj mozesz sprawdzic zarobki:

www.jobcanada.org/salary.htmli
      ca.hotjobs.yahoo.com/salary
      • za_morzem Re: Zarobki w Kanadzie 20.02.07, 20:13
        od tego trzeba zaczac ze dostanie podobnej pracy w kanadzie nie bedzie latwe.
        od tego jest przeciez wymyslone specjalnie dla emigrantow "canadian
        expierience".
        • ertes Re: Zarobki w Kanadzie 20.02.07, 20:53
          Pamietaj ze ona pracuje w GB. Wiec experience nie powinien byc problem.
          Kanadyjczycy bardzo lubia stawiac sie obok GB choc ta milosc nie jest odwzajemniona.

• za_morzem :) 28.02.07, 19:38
            Slyszalam ze ogolnie zarabia sie
            tam lepiej niz w UK. Czy to prawda?
            pozdrawiam

nieprawda.

od kogo to slyszalas?

www.livingin-canada.com/work-salaries-wages-canada.html

"If you're moving to Canada from the UK, Europe or USA, you're likely to find
            Canadian wages are a bit lower than you are used to. This is often compensated
            for by lower house prices in Canada. "

niestety czesc o cenach domow to juz przeszlosc, przez ostatnie pare lat ceny
            poszly do gory czasem przeszlo 100% (nie odnosi sie paru miejsc w ontario gdzie
            ceny ostatnio spadly.).
            • daredevil1 Re: :) 28.02.07, 21:19
              pracujesz in the logistics branch, a nie potrafic uzyc google by znalezc srednia
              krajowa?? wiesz co, lepiej tu nie przyjezdzaj, jesli nie jestes zaradna, znasz
              jezyk, masz dobry zawod, time to upgrade ur qualifications (2-5 lat), and most
              importantly: Have a lot of moneywink

P.S
              zaklad o skrzynke Lecha ze Ci sie tu nie spodoba.

• mloda802 Bardzo zaradna:)do Daredevil 02.03.07, 00:21

Daredevil, chyba jestem bardzo zaradna bo srednia krajowa juz dawno
                sprawdzilam i zarobki sa na pewno wieksze w Kanadzie niz w UK. Ty Daredevil
                chyba dawno w Europie nie byles. Forum to tylko sprawdzenie na ile te zarobki
                sa realne ale wydaje mi sie, ze od takich marud, ciagle i wszedzie
                nieszczsliwych to sie prawdy nigdy nie dowiem. Aaaaaa dzieki a Twoje checi w
                udzieleniu mi odpowiedzi choc slabo Ci to wyszlo, podaruj se na przyszlosc.
                A czy mi sie w Kanadzie spodoba to ja juz o tym sama zdecyduje a ta skrzynke
                Lecha to mozesz wypic na otarcie swoich lez, podaj swoj adres to ci ja wysle.
                Pozdrawiam
                • za_morzem Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 02.03.07, 01:28
                  mloda,
                  na twoim miejscu wstrzymalbym sie z opiniami na temat kanady,
                  do czasu az tutaj przyjedziesz i bedziesz miala jakiekolwiek pojecie na temat.

a jesli wszystko wiesz to po co sie pytasz?
                  • estevez Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 04.03.07, 05:18
                    Przeciez ona nie pyta o opinie nt Kanady tylko o porownanie zarobkow.
                    Zauwazylem, ze ludzie ktorzy mieszkaja w Am. Pln. juz kilkanascie lat maja
                    tendencje do gloryfikowania zarobkow i warunkow zycia w Europie Zachodniej (no
                    matter what). Do tego stopnia, ze jak ktos pracuje np. w UK to wogole rozwazanie
                    przyjazdu do Kanady traktujecie jak wyjazd do Somalii. No i jak przejdziemy
                    przez kwestie zarobkow to za_morzem wyskoczy obowiazkowo z pustynia kulturalna i
                    wyjdzie na to, ze w UK jest najlepiej na swiecie (ale wszyscy siedzimy tutaj).
                    Mloda, przyjezdzaj, bedzie git wink
                    • za_morzem Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 04.03.07, 06:40
                      niech przyjezdza zamiast sie pytac, jednym sie podoba innym nie.
                      ja osobiscie nie lubie miast wedlug konceptu amerykanskiego, rozrzuconych,
                      niskozabudowanych tandetnych. nie powiesz mi chyba ze jezdzac main, fraser czy
                      kingsway znajdziesz cos co moze ci dac jakiekolwiek pozytywne odczucia estetyczne.
                      zamiast kultury i estetyki kanada moze dac bezpieczenstwo- cielesne ze tak
                      powiem- mniejsza przestepczosc (to co czytam o uk jezy wlosy na glowie) no i
                      ekonomiczne, w sumie obecnie pracy jest dosc duzo i nawet zarabiajac 15$/h we
                      dwoja mozna jakos koniec z koncem polaczyc (ciezko ale z glodu sie nie umrze).
                      pozatym mlode malzenstwa zyja wlasciwie jednym: "przyszloscia naszych dzieci".
                      inne odchodzi na bok. a tu nie da sie zaprzeczyc, kanada oferuje dzieciom
                      madrych rodzicow dosc obiecujaca przyszlosc. po co komu jakies pierdy o estetyce
                      czy kulturze... hehehe...
                    • elul Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 04.03.07, 06:49
                      decyzja podjeta wiec powodzenia a"prawdopodobnie na stale"wskazuje ze furtka
                      pozostaje uchylona i...o to chodzi by nam sie nadal chcialo szukac swojego
                      miejsca ta ciekawosc swiata pcha ludzkosc do przodu.swego czasu myslalem o
                      kanadzie ale pozniej polubilem cieple wody i teraz mysle o florydzie chociaz
                      juz wiem ze to jeszcze nie to
                      • za_morzem Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 04.03.07, 06:54
                        o tym chyba marzy kazdy...
                        tylko ze cieplych miejsc ze ogolna stabilna sytuacja za wiele nie ma...
                      • ertes Re: Bardzo zaradna:)do Daredevil 04.03.07, 15:31
                        Ja jeszcze dawno, dawno temu w Polsce myslalem o zamieszkaniu w cieplym miejscu.
                        Teraz mieszkam i nie wyobrazam sobie powrotu do zimy ktora konczy sie w kwietniu
                        czy nawet maju. brrr
                        Inna jakosc zycia.
    • ertes Re: Zarobki w Kanadzie 11.03.07, 16:32
      www.thestar.com/News/article/190552
      $15/h matka z dwojka dzieci to jak widac ponizej ubostwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka