Gość: Jo IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 12:12 czy w Stanach musze miec miedzynarodowe prawo jazdy, czy wystarczy polskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rena Re: prawo jazdy w USA IP: *.ucdavis.edu 10.03.04, 03:52 Kazdy stan ma inne przepisy prawne jesli chodzi o prawa jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: prawo jazdy w USA IP: *.ipt.aol.com 10.03.04, 04:18 No i to jeszcze zalezy na jak dlugo jestes w stanach Odpowiedz Link Zgłoś
mojito Re: prawo jazdy w USA 10.03.04, 04:34 Zabierz miedzynarodowe tez. Z reguly polskie wystarcza ale bywa, ze policjant chce rzucic okiem na jakies z tekstem angielskim. W zaleznosci od stanu na miedzynarodowym mozna sie bujac do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thernity Re: prawo jazdy w USA IP: *.tvk.wroc.pl / *.tvk.pl 21.03.04, 20:37 z reguły międzynarodowe prawko jest ważne tylko w niektórych stanach. Ja byłam w Waszyngtonie DC i tam międzynarodowe prawko jest nieważne. Tak samo jest na Florydzie. Nie wiem do jakiego stanu ty jedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KCav Re: prawo jazdy w USA IP: *.tmp1-4-11-248-218.dsl-verizon.net 24.03.04, 00:38 Mieszkam na Florydzie i jezdze od 2 miesiecy na miedzynarodowym p.j. Jest to legalne do 6 miesiecy. Normalnie ubezpieczylam samochod posiadajac tylko miedzynarodowe p.j. Nie ryzykowalabym wyjazdu tylko z polskim p.j. Miedzynarodowe na pewno sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skokieIL Re: prawo jazdy w USA IP: 64.107.3.* 24.03.04, 18:18 w illinois mozna jezdzic na polskim czy polskim miedzynarodowym do woli. kilka tygodni temu weszlo to w zycie. do tej pory byly klasyczne trzy miesiace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATI Re: prawo jazdy w USA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 15:49 Jesli jest ważne 6 miesiecy to co dalej, musisz zdawac tamtejszy egzamin? Czy mozliwe jest uzyskanie tamtejszego prawa jazdy przy pobycie 18-miesięcznym? Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: prawo jazdy w USA 19.04.04, 19:06 Generalnie mozena wszedzie jezdzic w USA na miedzynarodowe prawo jazdy. Co prawda przepisy reguluja ze po pol roku (wzaleznosci od stanu) trzeba posiadac prawo jazdy z USA, ale tego nikt nie sprawdza. Z regoly to nawet mandatu nie wypisza tylko dadza ostrzezenie. Mieszkam w USA od 18 lat i nie slyszalem o jakichkolwieg problemach. Znacznie gozej jest jezdzic na falszywych prawojazdach lub wyrobionych na podstawie falszywego Social Security. Zdazylo sie to juz wiele razy ze goscia po sprawdzeniu zatrzymywano i przekazywano do Immigration. Odpowiedz Link Zgłoś