Dodaj do ulubionych

prawo jazdy w USA

IP: *.icpnet.pl 09.03.04, 12:12
czy w Stanach musze miec miedzynarodowe prawo jazdy, czy wystarczy polskie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rena Re: prawo jazdy w USA IP: *.ucdavis.edu 10.03.04, 03:52
      Kazdy stan ma inne przepisy prawne jesli chodzi o prawa jazdy
      • Gość: gosc Re: prawo jazdy w USA IP: *.ipt.aol.com 10.03.04, 04:18
        No i to jeszcze zalezy na jak dlugo jestes w stanach
        • mojito Re: prawo jazdy w USA 10.03.04, 04:34

Zabierz miedzynarodowe tez. Z reguly polskie wystarcza ale bywa,
          ze policjant chce rzucic okiem na jakies z tekstem angielskim.
          W zaleznosci od stanu na miedzynarodowym mozna sie bujac do roku.
    • Gość: thernity Re: prawo jazdy w USA IP: *.tvk.wroc.pl / *.tvk.pl 21.03.04, 20:37
      z reguły międzynarodowe prawko jest ważne tylko w niektórych stanach. Ja byłam
      w Waszyngtonie DC i tam międzynarodowe prawko jest nieważne. Tak samo jest na
      Florydzie. Nie wiem do jakiego stanu ty jedziesz
      • Gość: KCav Re: prawo jazdy w USA IP: *.tmp1-4-11-248-218.dsl-verizon.net 24.03.04, 00:38
        Mieszkam na Florydzie i jezdze od 2 miesiecy na miedzynarodowym p.j. Jest to
        legalne do 6 miesiecy. Normalnie ubezpieczylam samochod posiadajac tylko
        miedzynarodowe p.j. Nie ryzykowalabym wyjazdu tylko z polskim p.j.
        Miedzynarodowe na pewno sie przyda.
        • Gość: skokieIL Re: prawo jazdy w USA IP: 64.107.3.* 24.03.04, 18:18
          w illinois mozna jezdzic na polskim czy polskim miedzynarodowym do woli. kilka
          tygodni temu weszlo to w zycie. do tej pory byly klasyczne trzy miesiace.
        • Gość: NATI Re: prawo jazdy w USA IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 15:49
          Jesli jest ważne 6 miesiecy to co dalej, musisz zdawac tamtejszy egzamin? Czy
          mozliwe jest uzyskanie tamtejszego prawa jazdy przy pobycie 18-miesięcznym?
          • flipflap Re: prawo jazdy w USA 19.04.04, 19:06
            Generalnie mozena wszedzie jezdzic w USA na miedzynarodowe prawo jazdy. Co
            prawda przepisy reguluja ze po pol roku (wzaleznosci od stanu) trzeba
            posiadac prawo jazdy z USA, ale tego nikt nie sprawdza. Z regoly to nawet
            mandatu nie wypisza tylko dadza ostrzezenie. Mieszkam w USA od 18 lat i nie
            slyszalem o jakichkolwieg problemach.
            Znacznie gozej jest jezdzic na falszywych prawojazdach lub wyrobionych na
            podstawie falszywego Social Security. Zdazylo sie to juz wiele razy ze goscia
            po sprawdzeniu zatrzymywano i przekazywano do Immigration.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka