Gość: rogalik francuski IP: *.chello.pl 14.08.06, 13:27 dostałam ogromną ilość ogórków, nie chcę kisić, bo już mam spory zapas kiszone i postanowiłam zrobić mizerię mrożoną. Jak to się robi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pij.mleko Re: mrożenie mizerii 14.08.06, 18:04 lepiej zrobic do sloikow, mrozona kest ochydna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: mrożenie mizerii IP: *.acn.waw.pl 14.08.06, 18:33 a jak się robi do sloików? Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: mrożenie mizerii 14.08.06, 18:14 Jak zamrozisz to docenisz te ze sloikow. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: mrożenie mizerii 14.08.06, 18:24 Jeżeli ktoś lubi sflaczałą, bo taka właśnie jest po rozmrożeniu, to może mrozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betka Re: mrożenie mizerii IP: *.slowianin.pl 14.08.06, 19:44 Obierasz ogórki,ścierasz na tarce/żeby wychodziły plasterki/ Odciskasz wodę i wkładasz do woreczków plastikowych / tak na jeden obiad/ Następnie wkladasz do zamrazarki i po sprawi Odpowiedz Link Zgłoś
milady66 Re: mrożenie mizerii 14.08.06, 20:41 Mrożona mizeria wcale nie jest ochydna ,nieraz jadłam takową i ponieważ to była zima,to doceniłam jej smak,który przypominał mi lato,zresztą kwestia gustu,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia no to JAK do słoików ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 08:11 bo tez z mrożonej nie byłam zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: no to JAK do słoików ? 15.08.06, 13:00 Gość portalu: Lusia napisał(a): > bo tez z mrożonej nie byłam zadowolona sałatka z samych ogórków : 5 kg . ogórków 5 łyżek soli 1 szkl . octu 1 szkl . cukru 1 szkl . oleju wiązka kopru lub nasiona kopru lub kminku Ogórki obrać , zetrzeć na plasterki , zasolić . Zbędną wodę odlać lecz nie wyciskać . Wymieszać wszystko razem , lekko zagotować . Gorące nakładać do słoiczków . Dla pewności , można krótko zapasteryzować . Ja nie pasteryzuję . Słoiczki z gorącą sałatką odwracam do góry dnem . Odpowiedz Link Zgłoś
em_es toż ogórki to prawie sama woda!!bez sensu mrozić 15.08.06, 17:21 niby zamrozić można wszystko, ale warzywa w rodzaju ogórków po rozmrożeniu będą nieapetyczną ciapą.. to już wolę nie jeść zimą świeżych ogórków niż jeść takie paskudztwo Odpowiedz Link Zgłoś