Gość: Kinga IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 11:15 Wychodzę za mąż w Kanadzie.Ile czasu trwa załatwianie spraw urzędowych by wziąć ślub? Pomózcie mi odpowiadając na list. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nemo Re: Ślub w Kanadzie IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 24.03.04, 13:58 Idziesz to urzedu miasta i bierzaesz slub zadngo czekania nie ma. Chcesz go wziac w kosciele nie ma sprawy. A teraz zebys mogla mieszkac w Kanadzie to zupelnie inna sprawa. By dostac staly pobyt musicie udokumentowac ze znacie sie rok (od pierwszego osobistego kontaktu): listy, emaile, bilety lotnicze itd. Lepiej to zalatwic PRZED przyjazdem do Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Ślub w Kanadzie IP: 69.19.31.* 24.03.04, 18:06 pamietaj ze przecietnie na slub/wesele w Kanadzie zaprasza sie okolo 200-300 osob. Taki jest standart. Na slub w kosciele ( religijny) trzeba sie zapisac w kolejce, czesto czeka sie wiec okolo 6 miesiecy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kINGA Re: Ślub w Kanadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:28 Piszesz, że w urzędzie miasta, ale myślisz o Polsce? Czy to dotyczy Kanady? Mnie interesuje ile czasu trwa procedura w Kanadzie od chwili złożenia papierow by zwarzeć zwiazek małzeński do chwili jego zawarcia. Dzięki za te informacje i czekam na dalsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Ślub w Kanadzie IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 26.03.04, 01:21 Droga Kingo, polecam przestac myslec kategoriami polskimi (brzmi to troche wyniosle ale nistety taka jest prawda) W Kanadzie w wielu przypadkach (gdzie urzedy sa wstanie) to nie ma zadnego czekania na zadne papiery i urzad jest dla obywatela a nie odwrotnie. Tu znajdziesz odnosny link w Ottawie: www.ottawa.ca/city_services/permits/15_13_1_en.shtml Szczesliwego zwiazku zycze Nemo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Ślub w Kanadzie IP: 5.5R* / *.mtnk.rnc.net.cable.rogers.com 26.03.04, 01:23 I zeby Ci uproscic czytanie jezeli masz wszystkie dokumenty to bedziesz zamezna w 30 minut od zlozenia podania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Ślub w Kanadzie IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 26.03.04, 11:47 Bardzo Ci dziekuję Nemo, szczególnie za ostatnią wypowiedż, ponieważ mój angielski aż tak dobry nie jest jakby chciała i potrzebowała. Niemniej jednak będę musiała popracowac nad tym tekstem.Jeśli taka jest rzeczywistość w Kanadzie jak piszesz to jestem b. zadowolona.Dzięki za info. i pozdrawiam serdecznie. Odezwę się z Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ślub w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.04, 17:07 Bralam slub w Kanadzie w styczniu 2004. W Toronto: idziecie z paszportami do urzedu i zalatwiacie Licencje (nam zajelo moze z 20-30 minut). Nastepnie to juz sama ceremonia slubna. Dzwonice do wybranej przez was "kaplicy" i umawiacie sie na termin jaki wam pasuje. Jezeli bedziecie mieli szczescie i bedzie wolnye miejsce w City Hall to mozecie byc malzenstwem w ciagu godziny, 30 minut zalatwianie licencji + 30 minut sama ceremonia. W Nowej Szkocji na otrzymanie licencji czeka sie 5 dni. Zycze powodzenia Jezeli masz wiecej pytan to napisz na adres z gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Ślub w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.03.04, 17:23 Zapomnialam sie zalogowac :):) a.nika@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Ślub w Kanadzie IP: *.bartoszyce.com.pl / 213.73.9.* 29.03.04, 11:45 Ania,dzięki Ci za wiadomości napewno sie odezwę gdyż pytań mam więcej aniżeli się spodziewałam. Myślę, ze rozumiesz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Ślub w Kanadzie IP: 69.19.31.* 03.04.04, 17:27 Noc poslubna, odbywana poza kolem podbiegunowym ( co wcale nie jest trudno zorganizowac ) moze trwac, powiedzmy 160 "dni" ( prawie pol roku ) ! Czy dacie sobie rade ? Odpowiedz Link Zgłoś