orina27 21.06.04, 18:49 czy ktos z Was drodzy forumowicze odwoływał się od negatywnej decyzji konsula, a raczej zwrócił z prośba o ponowne rozpatrzenie wniosku? Jeśli tak, to z jakim skutkiem? Pazdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 22.06.04, 06:13 Masz na myśli konsula kanadyjskiego,czy USA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: odwołanie IP: *.ipt.aol.com 22.06.04, 06:41 Ukrainy oczywiscie!!!! Ambasada w Koziej Dupie na ulicy walkonskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 23.06.04, 08:22 Niestety nie mam dużo informacji o procedurze wizowej do USA.Kanada jest moją domeną. Spróbuj zadzwonić do konsulatu w Krakowie. Z tego co mi mówili znajomi, to najlepiej złożyć wniosek o wizę powtórnie. Te informacje są z drugiej ręki, więc nie wiem na ile są wiarygodne. Może ktoś, kto miał podobne doświadczenie się tu wpisze. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoYalL Re: odwołanie IP: 217.113.224.* 26.06.04, 00:31 hej Toro, widze ze jestes z calgary, mialem tam leciec z poczatkiem lipca chcialem odwiedzic rodzine ale niestety nie wiem czy polece:(ponad tydzien temu skladalem wniosek o wize i do tej pory nie otrzymalem odpowiedzi, powiedzieli ze zadzwonia do mnie w przeciagu tygodnia ale mnie najwyrazniej olali. Jesli sie w koncu odezwa i mi odmowia wizy to mozna skladac odwolanie i czy to cos daje?chociaz jezeli znowu mam stac od 6 rano w kolejce do ambasady to podziekuje... polece do australii tam po wize nie ma kolejek i do tego jest mila obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: odwołanie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.06.04, 02:02 odwolac sie moze w twoim imieniu obywatel amerykanski. Nic nie zyskasz, oprocz tego, ze dokladnie ci powiedza dlaczego nie moga ci wydac wizy. Jesli chodzi o powtorne rozpatrzenie wniosku, owszem moze to nastapic wowczas, gdy zmieni sie twoja sytuacja finansowa badz zawodowa i po uprzednim umowieniu wizyty i oplaceniu oplaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 26.06.04, 05:13 Możesz zadzwonić do ambasady, tel.: (22) 584-3131 i zapytać o postęp w rozpatrywaniu Twojego wniosku. Powinieneś mieć numer sprawy. Jeśli tak, to wysłanie listu faksem może pomóc. Numer faksu: (22) 584-3194. Prawdopodobnie czas oczekiwania jest tak długi, bo czerwiec to "najgorętszy" miesiąc wizowy, ze względu na wakacje. Dość dużo osób miało nieciekawe doświadczenia w ambasadzie. W poniedziałek wybory, więc-w zależnoćci kto wygra-może nastąpić zmiana warty na placówka dyplomatycznych. To co się dzieje w ambasadzie, w Warszawie nawet w najmniejszym stopniu nie odzwierciedla życia w Kanadzie. Co do odwołania, to jest kilka możliwości. Może dostaniesz wizę na czas, więc o tym później. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś