Dodaj do ulubionych

odwołanie

21.06.04, 18:49
czy ktos z Was drodzy forumowicze odwoływał się od negatywnej decyzji
konsula, a raczej zwrócił z prośba o ponowne rozpatrzenie wniosku? Jeśli tak,
to z jakim skutkiem? Pazdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 22.06.04, 06:13
      Masz na myśli konsula kanadyjskiego,czy USA ?
      • Gość: Gucio Re: odwołanie IP: *.ipt.aol.com 22.06.04, 06:41
        Ukrainy oczywiscie!!!!

Ambasada w Koziej Dupie na ulicy walkonskiej
    • orina27 Re: odwołanie 22.06.04, 15:29
      konsula USA w Krakowie.
    • Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 23.06.04, 08:22
      Niestety nie mam dużo informacji o procedurze wizowej do USA.Kanada jest moją
      domeną. Spróbuj zadzwonić do konsulatu w Krakowie. Z tego co mi mówili znajomi,
      to najlepiej złożyć wniosek o wizę powtórnie. Te informacje są z drugiej ręki,
      więc nie wiem na ile są wiarygodne. Może ktoś, kto miał podobne doświadczenie
      się tu wpisze. Powodzenia!
      • Gość: RoYalL Re: odwołanie IP: 217.113.224.* 26.06.04, 00:31
        hej Toro, widze ze jestes z calgary, mialem tam leciec z poczatkiem lipca
        chcialem odwiedzic rodzine ale niestety nie wiem czy polece:(ponad tydzien temu
        skladalem wniosek o wize i do tej pory nie otrzymalem odpowiedzi, powiedzieli
        ze zadzwonia do mnie w przeciagu tygodnia ale mnie najwyrazniej olali. Jesli
        sie w koncu odezwa i mi odmowia wizy to mozna skladac odwolanie i czy to cos
        daje?chociaz jezeli znowu mam stac od 6 rano w kolejce do ambasady to
        podziekuje... polece do australii tam po wize nie ma kolejek i do tego jest
        mila obsluga.
        • Gość: kati Re: odwołanie IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.06.04, 02:02
          odwolac sie moze w twoim imieniu obywatel amerykanski. Nic nie zyskasz, oprocz
          tego, ze dokladnie ci powiedza dlaczego nie moga ci wydac wizy. Jesli chodzi o
          powtorne rozpatrzenie wniosku, owszem moze to nastapic wowczas, gdy zmieni sie
          twoja sytuacja finansowa badz zawodowa i po uprzednim umowieniu wizyty i
          oplaceniu oplaty.
        • Gość: Toro Re: odwołanie IP: *.calgary.primus.ca 26.06.04, 05:13
          Możesz zadzwonić do ambasady, tel.: (22) 584-3131 i zapytać o postęp w
          rozpatrywaniu Twojego wniosku. Powinieneś mieć numer sprawy. Jeśli tak, to
          wysłanie listu faksem może pomóc. Numer faksu: (22) 584-3194. Prawdopodobnie
          czas oczekiwania jest tak długi, bo czerwiec to "najgorętszy" miesiąc wizowy,
          ze względu na wakacje. Dość dużo osób miało nieciekawe doświadczenia w
          ambasadzie. W poniedziałek wybory, więc-w zależnoćci kto wygra-może nastąpić
          zmiana warty na placówka dyplomatycznych. To co się dzieje w ambasadzie, w
          Warszawie nawet w najmniejszym stopniu nie odzwierciedla życia w Kanadzie. Co
          do odwołania, to jest kilka możliwości. Może dostaniesz wizę na czas, więc o
          tym później.
          Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka