Dodaj do ulubionych

Turystycznie do Toronto

02.08.12, 21:27
Z 12 letnim dzieckiem lece turystycznie do Toronto przez Frankfurt.
Mamy odpowiednie paszporty wiec wiza nie potrzebna. No wlasnie ALE jak to jest i jakie dokumenty oprocz paszportu trzeba przedstawic na Lotnisku w Toronto? W USA oprocz wypelninego formularza na wize trzeba bylo wypelnic tzw. Customs Form ... A tutaj jakie formularze trzeba wypelniac i z kad sciagnac aby przed ladowaniem dokladnie wiedziec jakie sa tam pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Turystycznie do Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 22:05
      Cześć:)
      Musisz mieć odpis aktu zupełnego urodzenia syna, notarialną zgodę małżonki na wyjazd syna przetłumaczoną przez tłumacza przysięgłego (nie zapomnij o podpisie żony na tłumaczeniu) i jeżeli wyjazd jest w roku szkolnym, to zgodę szkoły na wyjazd dziecka. Pozdrawiam, Marek
      • to_ja18 Re: Turystycznie do Toronto 03.08.12, 08:15
        Do czego potrzebny jest odpis aktu urodzenia dziecka??? Przecież dziecko ma swój paszport! Zgoda drugiego rodzica - tak, mogą o to poprosić. Wypełnia się też deklarację celną - dostaniesz ją na pokładzie samolotu. Wpisujesz - na jak długo lecisz, co wwozisz (jeśli np. prezenty o dużej wartości). Jest naprawdę prosta.
        • Gość: Marek Re: Turystycznie do Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 22:00
          Do czego jest potrzebny to ja nie wiem, ale za każdym razem gdy lecę sam z niepełnoletnim dzieckiem to mi sprawdzają, natomiast jeśli z nami leci małżonka to wtedy się nawet nie zapytają.
        • Gość: Marek Re: Turystycznie do Toronto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 22:05
          Zresztą informację o akcie zupełnym (nie może być skrócony) wyczytałem przed pierwszym naszym wyjazdem na stronie Ambasady Kanadyjskiej. W sumie niewiele kosztuje, a jaki komfort psychiczny:) Pozdrawiam, Marek
    • Gość: 11 pkt 7 i 8 strona Ambasady Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 08:09
      www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/visas/faq_citizens_poland-citoyens_polonais.aspx?lang=pol&view=d
    • Gość: Andrzej Re: Turystycznie do Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.08.12, 16:06
      www.goniec.net/goniec/inne-dzialy/turystyka/szlakami-bobra-narodowy-park-georgian-bay-islands-i-wyspa-beausoleil.html
      • Gość: BialaStopa Re: Turystycznie do Toronto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.08.12, 07:25
        Odnosnie podanego linka:

..... mnóstwo ich cumuje na Chimney (na żaglach odważają się pływać nieliczni, a wielu z nich to Polacy, żagle wymagają umiejętności, a motorowe jachty tylko pieniędzy na benzynę). .....

Ach jacy MY POLACY jestesmy wspaniali i odwazni (a moze odwazani?).

Jak czytam te i inne (o s...u w slawojkach "madrosci"), to przypomina mi sie historia sprzed 30 lat, gdy jedna z nowoprzybylych Polek po kilku wyjazdach "pod namiot", z wielkim przejeciem probowala mnie przekonac, ze to MY POLACY nauczylismy tych miejscowych, nierozgarnietych, bojacych sie wlasnego cienia Kanadyjczykow, jak nalezy jezdzic na kampingi. Tu znowu dowiaduje sie, ze jeszcze bedziemy ich uczyc odwagi na wodzie, umiejetnosci plywania pod zaglem i sr...a do saksofonu w szafie.

Co za zdolny narod ci Polacy
    • jacek4pl Re: Turystycznie do Toronto 06.08.12, 18:22
      Duze dzieki wszystkim za odpowiedzi - widze ze musze i to szybko dodatkowe dokumenty i tlumaczenia zrobic. :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka