Dodaj do ulubionych

tort dla dziecka, robicie same?

24.03.14, 04:27
Mam pytanie do Mam piekacych torty dla dzieci, macie jakis nietrudny przepis? Chodzi mi I przepis na sam tort bo pomysl na ozdoby mam (musi byc Diego:). Bede robic sama ale chcialabym uniknac robienia z pudelka. Pomozcie prosze!
Obserwuj wątek
    • agachicago Re: tort dla dziecka, robicie same? 24.03.14, 06:03
      Hej, nie wiem, jakie bedziesz miec ozdoby (czy tylko takie "wtykane" czy jakies bardziej wymyslne), ale zerknij na przepis ponizej - Chocolate Raspberry Pavlova. Nie jest to typowy tort urodzinowy, ale jest fantastyczny. Osobiscie pierwszy raz pieklam go kilka lat temu wlasnie jako tort urodzinowy dla wlasnej pociechy i zrobil furore :) Pieklam go pozniej jeszcze kilka razy, bo jest bardzo latwy w wykonaniu i naprawde smaczny. Jezeli Twoje ozdoby beda tylko w tort wtykanie, to nie bedziesz miec problemu. Jezeli natomiast musisz miec plaski tort, na ktorym musisz cos ulozyc lub przykleic, to niestety ten sie nie sprawdzi. Niemniej polecam, bo pracy niewiele a efekt cudo :)

www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/chocolate-raspberry-pavlova-recipe.html
      • arybka68 Re: tort dla dziecka, robicie same? 24.03.14, 13:43
        torty robię sama a przepis na biszkopt mam taki :
        www.mojewypieki.com/przepis/biszkopt-przepis-ii
        ogolnie ta strona to skarbnica wszelkich super przepisów wiec znajdziesz też przepis na masę która będzie ci odpowiadać :)
        • biedroneczka078 Re: tort dla dziecka, robicie same? 24.03.14, 18:45
          O tak, tak!
          Jak najbardziej polecam blog, który jest zalinkowany wyżej.
          Odkąd go znalazłam nie korzystam już z innych przepisów...ani z neta ani z gazet.
          Wypróbowałam już wiele przepisów i wszystkie wypieki się udawały...można powiedzieć, że się uzależniłam...nie ma tygodnia bez ciasta z tej stronki.

www.mojewypieki.com/kategoria/torty/1
          Ja polecam tort confetti i tort tiramisu.
          Jeśli masz już pomysł na ozdobienie tortu to tak jak pisze poprzedniczka...upiecz biszkopt i zrób krem z przepisu na tort confetti.
          Ja ubitą kremówkę z serkiem mascarpone i cukrem pudrem wykorzystuję do wielu ciast i deserów...zmieniam tylko dodatki, np. miksuję dodatkowo maliny albo dodaję kawę itd.

Jeśli jeszcze mogę coś podpowiedzieć....jeśli potrzebujesz akcesoria do wypieków i dodatki typu różnego rodzaju posypki czy barwniki wybierz się do Michael's Arts & Crafts Store.
          Tam jest wszystko marki Wilton, o której mowa na powyższym blogu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka