Gość: jowita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 14:25 czy moge ubiegac sie o wize dla dziecka bez zgody ojca który jest jego prawnym opiekunem.nie jest moim mężem i nie utrzymuje z nim kontaktu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: wiza dla dziecka 13.09.04, 22:44 czesc,raczej nie.musi byc zgoda jego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: wiza dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:50 ojciec przebywa w kraju? w ogole wiesz gdzie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jowita Re: wiza dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:02 wiem mieszka w tym samym miescie ale ma nas w d....... czasami sie pojawia jak ma dobry chumor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: wiza dla dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:33 czesc,tak wiec on jest teraz panem i wladca i od niego zalezy czy wyrazi zgode.kiedys mozna bylo przedstawic zaswiadczenie ze sie rodzic zgadza a teraz musi byc przy rozmowie ..jedyna rada to sie znim dogadac lub tez podac go o pozbawienie ojcostwa,chociaz na troche(tzw ograniczenie)...tak wiec powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: wiza dla dziecka 14.09.04, 13:21 hej nawet jak tu w pl jakims cudem uda ci sie otrzymac promese to w usa na lotnisku mozesz miec problemy moja znajoma leciala na wakacje z synem9 do swoich rodzicow) , maz ze wzgledu na firme zostal w polsce, na lotnisku w ny poproszono ja do oddzielnego pokoju i zaczelo sie... dlaczego podrozuje tylko z dzieckiem , gdzie jest ojciec dziecka , do kogo leci , na jak dlugo opowiadala ze po 4 chyba godzinach w koncu ja wypuszczono ale na jakis czas wyleczyla sie z wakacji w usa ( promesy maja 10 letnie tzn znajoma , maz i dziecko ) oczywiscie moze to byc odosobniony przypadek i nie znaczy ze ciebie moze spotkac to samo zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: wiza dla dziecka IP: 132.198.175.* 14.09.04, 22:36 przede wszystkim wazne czy masz dla dziecka wazny paszport. Jak tak no to napisal ci zgode kiedys no nie? nie wiem natomiast czy potrzebny jest w ambasadzie. Faktem jest ze jest przepis (ne tylko dla Polakow ale dla amerykanow tez podrozujacy z dzieckiem powinien miec potwierdzona notarialnie zgode drugiego rodzica (lub obojga rodzicow gdy jedzie z kims innym) zawsze woze taki papierek po polsku i angielsku na 10 podrozy ktore odbylam do tej pory nikt nawet nie zapytal sie czy to mam. Ale wiem ze ludzie maja klopoty gdy nie maja takiego dokumentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do Jowity IP: *.mn.rr.com 15.09.04, 05:25 Jowita, ja dostalam wizy turystyczne dla swoch dzieci bez zgody ich ojca, do glowy mi nie przyszlo pytac go o zgode, nikt jej ode mnie nie wymagal. Co wiecej, kilka lat pozniej dostalam dla nich wizy emigracyjne, rowniez bez zgody ojca. To bylo kilka lat temu, moze sie cos od tamtej pory zmienilo, ale wydaje mi sie ze jak dziecko ma paszport (do wydania ktorego potrzebna byla zgoda ojca), to nie powinnas miec problemow. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: wiza dla dziecka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:10 czesc,teraz potrzebna jest zgoda ojca osobista.tak bylo napisane w pewnym poscie na tym forum.przepisy sie zmienily.a najlepiej jak zasiegniesz informacji u zrodla tzn w Ambasadzie USA lub na tej infolinii...powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś