Dodaj do ulubionych

Rozrywka dla mamy z dzieckiem

11.11.04, 06:02
W NYC: www.edalliance.org/news/momscomedy_20040606.php . Czytalam zachecajacy opis
i niezle recenzje w prasie, szkoda ze nie po drodze dla mnie :( Wiem ze na Manhattanie jest tez kino
z seansem dla mam z malymi dziecmi. Jesli ktos byl prosze o relacje ;)
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 12.11.04, 16:45
      Edytkus ::))))
      ozloce Cie ::)))
      dzieki, to zaledwie 14 ulic od nas, mozna na piechote !!
      a kino gdzie jest??
      tak mi sie chce strasznie do kina isc a nie ma mowy abym Zazulca mogla zostawic na kilka godzin.
      bede wdzieczna ::))) za info
      • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 12.11.04, 18:05
        aniutek napisała:

>> a kino gdzie jest??

Wiem tylko ze Loews i na Manhattanie. Widzialam kiedys (jakis rok temu) relacje w TV. Seans jest na
        pewno w ciagu dnia, pewnie tylko raz w tygodniu. Mam i dzieci bylo zatrzesienie wiec mysle ze wciaz
        to oferuja.
    • bea_mama Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 30.11.04, 02:20
      No wlasnie, co z ta rozrywka? Czy uczestniczycie w playgroups? czy chodzicie z
      nimi na jakies zajecia? Czy spotykacie sie z mamami z dziecmi w podobnym wieku
      do waszych pociech? Bo musze przyznac, ze ja sie strasznie nudze.
      • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 03.12.04, 06:33
        bea_mama napisała:

> Czy uczestniczycie w playgroups?

Nie, chodzimy na plac zabaw.

czy chodzicie z
        > nimi na jakies zajecia?

Odkad Alexandra nauczyla sie siedziec chodze z nia na Kindermusik, byl tez basen, balet, gimnastyka,
        zajecia w bibliotece. W tej chwili jest Kindermusik, w planach ponownie czytelnia a takze niedlugo
        powinien byc nabor na zajecia artystyczno-kulinarne (toddler art & cooking). W przyszlym roku planuje
        zapisac mala na karate i taniec, no i kontynuowac Kindermusik. Jeszcze sie nie zdecydowalam na
        daycare center (u mnie na uczelni jak sie okazalo ciezko sie dostac) ale sa takie gdzie jest basen, gra
        na fortepianie etc. Gdybym miala mozliwosc wybralabym sie tez do Gymboree, ale zadnego nie ma w
        poblizu.
        kindermusik.com/

Czy spotykacie sie z mamami z dziecmi w podobnym wieku
        > do waszych pociech?

Tylko na zajeciach albo w parku, wiekszosc znajomych ma juz dzieci w wieku szkolnym.
        • bea_mama Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 08.12.04, 03:58
          Dzieki Edytkus. Dowiadywalam sie juz o te zajecia, o ktorych pisalas
          (biblioteka, Gymboree i inne) i wlasnie sa zapisy na styczen, wiec w sama pore
          spytalam. Mam nadzieje, ze jakos sie zorganizuje i wreszcie zaczniemy gdzies z
          Zuzka wychodzic:)
          Wrzucam link do Gymboree w razie gdyby ktos byl zainteresowany:
          www.playandmusic.com/b2c/customer/home.jsp?dept=home
          • bozena73 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 09.12.04, 03:23
            Dziewczyny,
            mozecie mnie oswiecic co to wlasnie jest te gymboree? dostalam od nich ulotke i
            kupon na klase za darmo wiec moze sie tym zainteresuje i tam pojde ale mozecie
            mi powiedziec co to wlasciwie jest?
            Dzieki,
            Bozena
            • marthas Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 09.12.04, 05:11
              Dolaczam sie do prosby Bozenki. Orientujecie sie moze, czy sa zajecia w soboty?
              I jaki jest ich koszt...

Pozdrawiam,
              Marta z Ola
              • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 09.12.04, 05:37
                marthas napisała:

> Dolaczam sie do prosby Bozenki. Orientujecie sie moze, czy sa zajecia w soboty?
                >
                > I jaki jest ich koszt...

Wszystkie informacje znajdziecie w linku podanym przez Bea, ceny i rozklad tez (niektore zajecia sa w
                soboty) - pod "enroll now."
                • bea_mama Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 09.12.04, 15:31
                  Cen w tym linku nie widzialam, ale dzwonilam sie dowiedziec i np. Gym Walkers
                  kosztuje (w Danbury, CT) $260+$30 wspisowe, a zajecia muzyczne $230 (nie wiem
                  czy ceny sa wszedzie takie same). Zajecia sa raz w tygodniu po 45 minut przez 3
                  m-ce.
                  • marthas Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 09.12.04, 23:44
                    bea_mama napisała:

> Cen w tym linku nie widzialam, ale dzwonilam sie dowiedziec i np. Gym Walkers
                    > kosztuje (w Danbury, CT) $260+$30 wspisowe, a zajecia muzyczne $230 (nie wiem
                    > czy ceny sa wszedzie takie same). Zajecia sa raz w tygodniu po 45 minut przez
                    3 m-ce.

Dziekuje za informacje. Mysle, ze nawet jesli ceny nie sa identyczne to napewno
                    sa zblizone do siebie. Moze w sobote wybiore sie do Gym Walkers niedaleko nas
                    to sprawdze jak to wyglada u nas ;)

Pozdrawiam,
                    Marta z Ola
    • edytkus Re: NYC 30.01.05, 04:11
      Dostalam ulotke (ale gdzies posialam :( ) na temat platnej subskrypcji magazyns w ktorym sa
      wyszczegolnione wszystkie atrakcje dla dzieci na dany miesiac w NYC!!! Zdaje sie ze to to ale nie
      jestem pewna: www.timeoutnykids.com/offersandcompetitions/

A dzisiaj wypatrzylam w SoHo NYC Elite - gymnastics and dance nycelite.com/ Ciekawie
      wyglada, duza sala dla najmlodszych, akurat wychodzila grupka dzieci z birthday party i wygladaly na
      zadowolone. Zajecia sa rizne, zaczynaja sie od 15 m-ca, cena troche wysoka - ale zaplacilabym! - bo
      za 18 tyg. po 50 min. az $540. Co mnie najabardziej urzeklo ;) to trzygodziinna night out w sobotnie
      wieczory dla rodzicow ale "only available to curent students" :(
      Zanalazlam i to: www.newyorkkids.net/
      • bozena73 Re: NYC 31.01.05, 17:38
        Dzieki Edytko za informacje..
        a wiec biore Aniutka i idziemy w poszukiwaniu rozrywki z dziecmi :-))
        bo naprawde teraz co mi potrzeba aby nie zwariowac to wyjscie z domu...
        PS, a moze Ty bys sie do nas przylaczyla i wpadla na Manhattan?
        • edytkus Re: NYC 31.01.05, 18:06
          bozena73 napisała:

> PS, a moze Ty bys sie do nas przylaczyla i wpadla na Manhattan?

Na Manhattanie z parkingiem jest problem (juz raz mandat sie trafil, calkiem nieslusznie ale z kim tu
          sie klocic?) a dojazd miejskimi srodkami komunikacji zajmuje nawet poltorej godziny, na dwie osoby
          to wydatek prawie dwudziestu dol. (ligthrail, path, metro) no i jakos nie wyobrazam sobie Alexandry w
          metrze. Zaluje bo w NYC tyle sie dzieje, teraz odkrylam ze na Staten Island i w Paramus tez sa muzea
          dzieciece (w tym na Manhattanie juz bylismy :) - powinnyscie zabrac dzieci gdy podrosna, koniecznie w
          cieply letni dzien i nie zapomnijcie o butach do chodzenia po wodzie)!
          • edytkus Re: NYC 15.02.05, 07:40
            nyckidsarts.org/
    • monis23 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 15.02.05, 15:54
      My z Ola (2.5) chodzilysmy na rozne zajecia jak tylko mala skonczyla roczek.
      Chyba sa tez klasy dla mlodszych dzieci. Zaczelysmy od biblioteki, byly zajecia
      z instrumentami, elementy tanca, a takze zwykla zabawa. Podobalo nam sie tez
      Gymboree, do ktorego chodzilysmy chyba prawie rok. Super zabawa, polecam.
      Grafik zajec maja z reguly bardzo roznorodny, takze mozna cos znalezc o roznych
      godzinach i w rozne dni. Klasa zaczyna sie od odspiewania piosenki, w kazdym
      tygodniu jest inny temat przewodni. Np. nauczycielka mowi, ze dzisiaj dzieci
      ucza sie 'up and down'. Na sali sa rozne zjezdzalnie, przejscia, tunele itp, i
      wszystko jest poustawiane tak, zeby pasowalo do tematu na dany dzien. W miedzy
      czasie nauczelka oferuje kolejne zajecia dla dzieci, mamy dzielnie asystuja
      swoim pociechom. Pod koniec klasy jest tzw. 'parachute time'. Pani wyjmuje
      kolorowy spadochron, sa puszczane banki mydlane, dzieci siedza na i pod
      spadochronem, potem jeszcze calusy od Gymbo klowna i pieczatki. Jeszcze raz
      polecamy! Teraz Oli juz sie troche to znudzolo, wiec jak sie skonczyl semestr,
      to znalazlam jej nowa rozrywke - Little Gym. Tez polecamy, zajecia z naciskiem
      na ruch, cwiczenia i sprawnosc.
    • edytkus Re: Children's Museum w Pramus, NJ 19.03.05, 05:20
      Zdecydowanie polecam, ten na Manhattanie w porownaniu wypada bladziuchno ;) Najlepiej moga sie
      tam bawic dzieci w wieku 2-4 lata ale dla mlodszych jest wydzielona strefa "for babies only". Rodzice
      tez cos dla siebie znajda (moj maz z zapalem wbijal plastikowe gwozdzie, a od elektrycznej kolejki nie
      dalo sie go odciagnac :)))
      www.njcm.com/
      • bea_mama Re: Children's Museum w Pramus, NJ 21.03.05, 23:32
        Dzieki Edytkus za namiary na to muzeum. Bylismy przejazdem w NJ i wstapilismy
        tam. Zuza co prawda ma dopiero 16 m-cy, ale i tak po dwoch godzinach ciezko
        bylo ja stamtad wyciagnac:)))Polecam.
    • edytkus Re: Easter Extravaganza, Central Park, NYC 28.03.05, 11:04
      Nie polecam, tluuuuuuumy ludzi, milooooooowe kolejki, mierne atrakcje (np. zoo domowe z... trzema
      sztukami zwierzat, w kolejce oczekujacych sztuk ok. 50), place zabaw oblezone. Alexandra nawet sie
      nie wybiegala, przez wiekszosc czasu musiala zostac w wozku (czego nie cierpi), za to nabylismy
      pyszny syrop klonowy i ladne lilie w doniczkach. W przyszlosci chyba juz sie nie wybierzemy.
    • jawi71 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 31.03.05, 19:16
      Czy ktoras z Was uczeszcza z dzieckiem na Gymboree w Orland Park? Bo wlasnie
      zastanawiam sie nad taka ewentualnoscia, ale troche nieswojo czuje sie wsrod
      samych Amerykanow (angielski). A moze ktoras z Was mialaby ochote zaczac razem
      ze mna?
      • aniutek Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 01.04.05, 02:10
        Orland Park?
        gdzie to jest????
        • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 01.04.05, 02:31
          aniutek napisała:

> Orland Park?
          > gdzie to jest????

No co Ty Aniutek, nie wiesz? he he, ja tez nie ;))
    • edytkus Re: Point Pleasant, NJ 30.05.05, 07:11
      Jakos nie przyszlo mi wczesniej do glowy napisac o tym miejscu :) Plaza jak plaza (w tym roku
      wyjatkowo brudna woda - 10 000 jednostek "fecal bacteria" na acceptable 500) ale przy boardwalk jest
      maly park rozrywki z karuzelami i przejazdzkami oraz Jenkinson's Aquarium pod dachem (rekiny, foki,
      pingwiny itp.). Polecam dla dzieci 2,5+. Spedzilismy tam dzisiaj 4 godz. - jak z bicza trzasnal :)
    • edytkus Re: Land of Make Believe, NJ 30.05.05, 07:15
      Nie polecam, miejsce niby dobre juz nawet dla dwuletniego dziecka i Alexandrze w zeszlym roku sie
      podobalo ale nam mniej - niezbyt czysto, brak porzadnego parkingu, kurz na sciezkach, Mikolaj siedzi
      w polmroku i dopiero na zdjeciach bylo widac ze jego szata nie jest pierwszej czystosci :O
    • edytkus Re: Sesame Place, PA 30.05.05, 07:20
      Niezly park wodny dla 2-5 latkow jednak dosc tloczny. Tam po raz pierwszy Alexandra byla na
      przedstawieniu i byla pod wrazeniem, nawet wysiedziala do konca. Trzeba pamietac o wlasnych
      recznikach bo ceny w sklepikach powalaja. Acha, sa tez aktrakcje dla wiekszych dzieci i doroslych.
    • edytkus BAMKids Festival, NYC 20.02.06, 22:04
      bam.org/education/06BKFF/index.aspx
    • edytkus New York International Children's Film Festival 20.02.06, 22:04
      gkids.com/
    • edytkus Disney in ice: princess classics 20.02.06, 22:08
      polecam dla dziewczynek od 3 lat, ktore nie sa bojazliwe i sa na etapie krolewien, Alexandra przez
      pierwsza polowe chciala isc do domu, wystraszyla sie sztucznych ogni i czarownic, ale gdy po przerwie
      w koncu nadeszla pora na Kopciuszka przez pol godziny nie zamknela ust ;)
      • edytkus Re: Disney in ice: princess classics 20.02.06, 22:15
        oops, disney on ice (chociaz kto wie co zrobili z cialem :))
    • edytkus Disney live! Winnie the Pooh 20.02.06, 22:14
      broadwayworld.com/viewcolumn.cfm?colid=4953 - bardzo ladna scenografia, kostiumy etc. -
      wiecej nic nie moge powiedziec bo przedstawienie zaczelo sie od clown'ow, ktorych Alexandra sie
      panicznie boi (Puchatka uwielbia) i po 10 min. musielismy wychodzic (drugi rzad, $250 za bilety, w
      Boze Narodzenie, ale za to mamy swiecacy balonik na baterie ;))
      • aniutek Darwin 20.02.06, 23:12
        dla nieco starszych dzieci i ich rodzicow, my wybieramy sie w tym tygodniu jak nam czasu wystarczy
        www.amnh.org/exhibitions/darwin/
    • jantar2005 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 03.03.06, 17:43
      www.newsday.com/community/guide/liparent/
      tutaj mozecie sprawdzic na bierzaco gdze warto zabrac dzieci.
      moj syn uwielbia zajecia w "Michaels", sa co sobote i kosztuja tylko 2 dolary
      www.whitepostfarms.com/ warto odwiedzic ta farme szczegolnie jesienia,
      oferuje ona najawiecej rozrywki dla dzieci.
      • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 03.03.06, 21:04
        dzieki dzieki, moje dziecko uwielbia pociagi :)), ale jak daleko od Manhattanu to jest?
        • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 03.03.06, 21:08
          juz sobie znalazlam, jakas godzina jazdy ode mnie czyli nie tak zle :))
          • jantar2005 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 06.03.06, 20:19
            znalazlam jeszcze jeden link www.newyorkkids.net/
            • edytkus Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 08.03.06, 02:23
              swietna strona, maja tez aktrakcje w NJ, a a propos innych stanow, dziewczyny wpisujcie atrakcje z
              roznych miejsc, w koncu nie tylko NY i NJ zagladaja na to forum, poza tym nigdy nie wiadomo gdzie los
              nas zawiedzie
    • jantar2005 Dla milosnikow pociagow i Tomas the Tank Engine 08.03.06, 02:32
      www.strasburgrailroad.com/
      moi sasiedzi jezdza tam z wnukami i mowia ze to najlepsze muzeum kolejowe w
      Stanach, moze mi sie uda zabrac mojego malego entuzjaste w tym roku. Muzeum
      kolejowe w Baltimore bardzo sie mojemu synkowi podobalo
    • bea_mama COLORADO 08.03.06, 03:25
      Wiem ze nie ma na razie nikogo z Colorado, ale moze kiedys sie komus przyda:)
      Tak wiec wklejam linki do atrakcji z mojego "podworka". Nic nadzwyczajnego, ale
      zawsze...

1. WOW Children's Museum w Lafayette
      www.wowmuseum.com/
      2. The Children's Museum of Denver
      www.cmdenver.org/
      3. Denver Aquarium
      tinyurl.com/oh69g
      4. Discovery Days w Longmont
      www.ci.longmont.co.us/museum/education/discovery_days.htm
      5. programy dla dzieci w Lafayette Library
      www.contra-costa.lib.ca.us/programs/laf.html
      6. programy dla dzieci w bibliotekach w Boulder
      www.boulder.lib.co.us/youth/events/storytime.html
      • edytkus Re: COLORADO 08.03.06, 06:37
        Super dziewczyny, latwiej planowac rodzinne wyjazdy wiedzac jak zapewnic kazdemu rozrywke. A o
        tych pociagach w Pensylvanii nie wiedzialam, a przeciez mam taka milosniczke kolejarstwa w domu ;)
    • jantar2005 Re: Rozrywka dla mamy z dzieckiem 18.03.06, 23:46
      www.ny.com/kids/
    • edytkus Storybook Land, NJ 31.07.06, 16:59
      www.storybookland.com/ - bardzo czyste, zadbane i przyjemne miejsce, moim zdaniem idealne
      dla dzieci 2-5 letnich, maja nawet kacik dla matek karmiacych piersia, dzieci od 36in wzrostu moga na
      wszystkie rides isc bez opieki, nie jest tlumno dzieki czemu nie ma kolejek, minusem jest brak atrakcji
      wodnych ale park jest "w lesie" wiec cienia nie brakuje, no i maja prawdziwy lodowy North Pole!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka