Dodaj do ulubionych

gdzie jest ten schedule

IP: 62.244.138.* 18.11.04, 15:12
czy ktos moze mi przyslać linka gdzie znajde ten schedule dla interwiew dla
fiance visa bo niestety nie moge go nigdzie znalesc na stronie ambasady
dzieki z gory za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: mhq Re: gdzie jest ten schedule IP: *.ne.client2.attbi.com 18.11.04, 16:26
      Witam ponownie! Wiec tak: link byl na stonie ambasady ukryty dosc gleboko
      gdzies do polowy kwietnia tego roku. Potem go szlag trafil i do tej pory nie
      wrocil. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle. Sam probowalem go znalezc wtedy
      i nic...

PS. Nie wiem kamil na jakim etapie jestes z ta wiza K1, choc wydaje mi sie po
      watku z badaniami ze sprawa sie finalizuje. Masz juz wyznaczony termin
      interview? Czy moze czekasz caly czas na pierwsza koperte z instrukcjami? Jesli
      tak i nie mozesz sie na nia doczekac to sciagnij zawartosc pierwszej koperty z
      netu i im wyslij wypelnione formularze emailem albo faxem. Ja koperty nr 1
      NIGDY nie dostalem. Gdybym na nia czekal nie reagujac to chyba bym w kraju
      jeszcze siedzial. Z mojego doswiadczenia wynika ze oni po prostu olewaja te
      koperty nr 1 najprawdopodobniej by wydluzyc procedure. Jak ktos nie wie i nie
      dziala tylko czeka to moze sobie czekac i czekac. Mnie przez telefon
      powiedzieli ze tak koperta nie ma zadnego znaczenia bo wszystko jest w
      internecie. Sciagnalem wiec caly pakiet, wyslalem do nich emailem i faxem dla
      pewnosci, pojechalem na badania, wyciagnalem swiadectwo niekaralnosci, a w
      miedzy czasie przyszla do mnie koperta z terminem interview ktory byl juz
      czysta formalnoscia. Pozdrawiam.
      • Gość: zainteresowana Re: gdzie jest ten schedule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:09
        Czesc mhq! Widze,ze udzielasz konkretnych odpowiedzi :-) a moglbys powiedziec
        jak wyglada sam poczatek zalatwiania fiance visa? Co trzeba a co nie?Kiedy
        opisuje sie ta historie milosci? Czy zaraz na poczatku podpisuje sie ten
        papierek o tym ze pobierzemy sie w ciagu 90 dni, czy to dopiero pozniej?I w
        koncu z tego co napisales to jestes juz u swojej ukochanej,wiec powiedz jak
        sprawa wyglada po tym jak juz wezmiecie slub? O jakie dokumenty wtedy trzeba
        sie starac?Czy mozesz przyleciec do Polski?Czy tez nie? Aha i jeszcze jedno.
        Czy do wyjazdu potrzebowales jakies szczepionki? Bo gdzies podchwycilam taka
        notke ze trzeba isc do sanepidu na cos tam sie zaszczepic...A o co pytal Cie
        konsul na tej juz ostatecznej rozmowie?Czy na lotnisku w USA nie musiales juz
        nic wyjasniac? Blagam rozwiej mi moje wszelkie watpliwosci :-) Bo lubie
        zabierac sie do pewnych spraw w pelni o nich poinformowana, a wiadomo ze
        najlepiej dowiedziec sie od osoby, ktora przeszla to na wlasnej skorze bo na
        stronach to duzo pisza ale teorii...a w praktyce roznie to wyglada.Z gory
        dziekuje !!!!!
        • Gość: mhq Re: gdzie jest ten schedule IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 05:35
          Poczatki zalatwiania K1 sa takie ze Twoj narzeczony sklada w odpowiednim dla
          jego rejonu USCIS petycje o wize K1 dla Ciebie. Szczegolowe instrukcje na
          stronie uscis.gov. Tam oprocz formularzy odpowiednich dla wizy K1 plus aktow
          urodzenia itd., Twoich zdjec takich jak do wizy trzeba zawrzec portfolio z
          dokumentacja waszej znajomosci: Zdjecia z opisem, kopie listow z ostemplowanymi
          kopertami, kopie emaili, kopie rachunkow za rozmowy telefoniczne itd. Oprocz
          tego Twoj narzeczony wysmazyc musi esej o tym jak Cie poznal, jak to sie stalo
          ze chcecie sie pobrac itd. Do tego Money Order na odpowiednia kwote, a
          dokumenty poswiadczajace dochod, oraz notarialnie poswiadczony Affidavit of
          Support. To chyba wszystko. Nie pamietam dokladnie, bo akurat ta czescia sie
          moja narzeczona zajela tak dobrze ze nie mialem sie o co martwic. Potem jak
          papiery przyjda do Polski dostaniesz szczegolowe instrukcje co dalej, a jak ich
          nie dostaniej to sciagnij sobie ze strony usinfo.pl. Dla wizy K1 niepotrzebne
          sa szczepienia. Dopiero kiedy bedziesz aplikowac o zielona karte doszczepia Cie
          w US za niewielka w sumie oplata. Papierek ze wyjdziesz za maz podpisujesz
          dopiero na rozmowie z konsulem. Interview przebiegal bardzo milo, pan zapytal
          sie mnie jak ogladal zdjecia w tych papierach co dostal z USCIS jak sie
          poznalismy i co moja narzeczona robi w zyciu. Po czym stwierdzil ze wszystko
          gra i po wize mam sie zglosic po 15. Razem z nia dostalem wielka zolta koperte
          w ktorej byla owa petycja ktora zlozyla moja narzeczona do USCIS oczywiscie po
          przerobieniu juz jej przez tamtejszych urzednikow i konsula w Warszawie. Na
          lotnisku oficer z wlasciwa dla siebie nonszalancja rozdarl koperte, spojrzal na
          papiery, zapytal se tylko kiedy slub, po czym podstemplowal wize na 3 miesiace
          i rzucil te petycje w kat mowiac: Good Luck. Po przyjezdzie musisz sie jedynie
          postarac razem z narzeczonym o licencje potrzebna do zawarcia slubu ktora
          wydaja w City Hall, a po slubie musisz zlozyc petycje do USCIS o zmiane statusu
          na tzw. Warunkowego stalego rezydenta plus o nastepne pozwolenie na prace.
          Pierwsze pozwolenie powinni Ci wstemplowac za gratis na lotnisku ktore jest
          wazne 90 dni. Niechetnie to robia, bo w normalny, trybie pozwolenie kosztuje
          bodajze $175. Powalcz wiec troche jak cos bo warto. Do Polski w czasie pobytu
          na warunkowej zielonej karcie teoretycznie mozna przyjechac ale trzeba wykupic
          kolejny dokument uprawniajacy do podrozy. Tyle tylko ze jak przy powrocie
          trafisz na oficera w zlym humorze to wcale Cie z tym papierem nie musi do US
          wpuscic. Lepiej wiec odczekac dwa lata po ktorych aplikowac musisz o normalna
          juz zielona karte i wtedy wbija Ci do paszportu pieczec uprawniajaca do
          swobodnego podrozowania. Wtedy mozesz odwiedzic PL bez problemu. Ja jestem
          narazie jeszcze na okresie przejsciowym wiec nigdzie sie z US nie wybieram...
          No i jeszcze oczywiscie po drodze pobiora Ci odciski palcow popstrykaja zdjecia
          i juz im sie nie wymkniesz... :-) Cala procedura po przyjezdzie jest dosc
          kosztowna (Nie liczac wesela :-)) i dlugotrwala. Tyle ze bedziesz juz po
          drugiej stronie barykady. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Niech Twoj narzeczony
          poczyta dokladnie strone USCIS.gov i wszystko bedzie wiedzial. Ja szczegoly
          tych formalnosci troche juz pozapominalem, sorry.
    • Gość: kamil Re: gdzie jest ten schedule IP: *.icpnet.pl 19.11.04, 14:26
      dzieki za info, my otrzymalismy 8 listopada ze papiery wyslali do polski z NVC
      tylko nie wiem kiedy dojda do polski rozumiem ze ja mam im wyslac tylko teraz
      formularz wrw i ds156 ??? juz mam wszystkie papiery i tlumaczenia musze jeszcze
      tylko zrobic badania kiedy wyslales im wrw i jak dlugo czekales na interview???
      pozdrawiam serdecznie
      • Gość: mhq Re: gdzie jest ten schedule IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 05:46
        Witam ponownie. Z tego co pamietam to Twoja dziewczyna powinna dostac
        powiadomienie rowniez w momencie kiedy papiery znajda sie w Warszawie. Moja
        dostala, tylko nie pamietam czy po wczesniejszej prosbie emailem czy tez bez.
        Ja czekalem na interview od momentu jak papiery znalazly sie w Polsce jakis
        miesiac. Nie wiem o jakich tlumazeniach mowisz, ja zadnych tlumaczen ze soba
        nie bralem na interview. Wszyskie dokumenty z polskich urzedow mialem po
        polsku. Przeczytaj instrukcje z pierwszego pakietu to bedziesz wiedzial
        dokladnie co im odeslac. Ja symboli tych dokumentow nie pamietam juz. Wiem ze
        oprocz formularza, gdzie pozaznaczalem ze juz wszystkie posiadane dokumenty
        posiadam musialem tez wyslac wypelniona pierwsza czesc formularza ktory
        wypelniaja ludzie starajacy sie o zielona karte. Mial on symbol chyba ds-230
        ale glowy nie dam. Wszystko jest dokladnie opisane w tych pakietach. Badania
        mozesz robic po tym jak otrzymasz nr wrw. ds 156 wypelniasz dopiero przed samym
        interview, przynajmniej ja tak zrobilem. poczytaj moja odpowiedz dla
        zainteresowanej. Pozdrawiam raz jeszcze.
      • Gość: sylwia POMÓŻCIE!!!! IP: *.udn.pl 20.11.04, 16:20
        moj narzeczony dostal zawiadomienie ze nasza sprawa zostala "approched". czyli
        sie zgodzili. i co dalej? teraz juz czekam na papiery z warszawy, tak??? bo sie
        pogubilam i juz nie wiem...e-mail dostal 26 pazdzernika, a list 2
        listopada...wiec ja teraz czekam na dokumenty z ambasady??? dzieki za wszelka
        pomoc. aha! jakie jest prawdopodobienstwo ze konsul moze mi nie dac wizy? bylam
        nielegalnie - ale INS "approched" moja petycje. pomozcie
        • Gość: sylwia Re: POMÓŻCIE!!!! IP: *.udn.pl 20.11.04, 16:23
          tzn. USCIS nie INS...sorry. wiec od nich ida papiery do w-wy???
          • Gość: pawel Re: POMÓŻCIE!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 01:18
            zerknij tu, www.usinfo.pl/consular/appoint/docs/fiance.htm
            • Gość: mhq Re: POMÓŻCIE!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 23.11.04, 01:12
              O jaka niespodzianka! Shedule wrocil... Czyli jednak sie mylilem ze nadal go
              nbie ma...
          • Gość: mhq Re: POMÓŻCIE!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 23.11.04, 01:23
            USCIS to jest po prostu nowa nazwa INSu. W mowie potocznej to juz chyba jednak
            zawsze bedzie INS. Jezeli sprawa jest zatwierdzona w Stanach przez USCIS to
            petycja wysylana jest do National Visa Center, skad potem wysylana jest do
            Warszawy. Twoj narzeczony powinien dostac powiadomienie ze papiery sa juz w
            Warszawie, a jak nie dostanie to niech sie o nie upomni emailem. Mozliwosc
            nieotrzymania wizy zawsze istnieje, ale wydaje mi sie ze jest bardzo minimalna.
            Zalezy tez ile bylas nielegalnie w US i czy maja to odnotowane. Jesli krocej
            niz 3 miesiace to nie masz sie co martwic. Jesli powyzej roku to tego nie wiem.
            Powodzenia.
        • klut4 Sylwio, droga Sylwio :))). 24.11.04, 00:23
          Gość portalu: sylwia napisał(a):

"...moj narzeczony dostal zawiadomienie ze nasza sprawa zostala "approched"

Sylwio, kilkakrotnie tutaj i gdzie indziej piszesz blednie "approched".
          Poprawne slowo to "approved". Twoj narzeczony ewentualnie "approached"
          Ciebie :))). Zacznij sie przygotowywac do mieszkania w Stanach i nie pisz
          juz nonsensow. Zgoda?
    • Gość: kamil Re: gdzie jest ten schedule IP: *.pl / *.pl 22.11.04, 12:18
      dzieki Paweł za pomoc !!!
      pozdrawiam
    • Gość: kamil Re: gdzie jest ten schedule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 20:11
      sluchajcie wlasnie dzisiaj dostałem pierwsza koperte z ambasady w suie to mnie
      zaskoczyli ze tak szybko bo z NVC wysłali papiery do Polski 8 listopada jeszcze
      tylko wyslac wrw i czekac na interview czyli moze jeszcze w starym roku dostane
      vise !!!!!! :)
      pozdrawiam wszystkich
      • Gość: mhq Re: gdzie jest ten schedule IP: *.ne.client2.attbi.com 24.11.04, 00:03
        Gratuluje!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka