Gość: sylwia IP: *.udn.pl 19.11.04, 13:28 czy ktos moze mi odpowiedziec na takie pytanko: ile trwa caly proces od moment dostania listu z INS-u ze wiza zostala approched??? chodzi mi o sprwy wysylane do vermont. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 19.11.04, 13:41 jak kocha, to poczeka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 19.11.04, 15:53 W moim przypadku (bylo to pare lat temu) wszystko trwalo ok. 5 m-cy (od momentu zlozenia przez mojego narzeczonego dokumentow do mojego wyjazdu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon_beg Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:19 Witam, Mozesz sobie sprawdzic na tej stronie. www.aila.org/contentViewer.aspx?bc=10,2921,582 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 20.11.04, 15:56 5 miesiecy do wizyty w konsulacie? ja sie zalamie...nie bylby szybszy slub tutaj? aha! a na ile przypadku konsul odmawia? czesto sie to zdarza? dzieki za wszelka pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 16:36 Wyjazd na wize narzeczenska to NAJSZYBSZY sposob na wyjazd. Nie slyszalam o przypadku, zeby komus podanie o wize K1 zostalo odrzucone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizaaa Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:15 jest szybszy sposob. Slub w Polsce z Polakiem ktory ma obywatelstwo amerykanskie. Obywatel z aktem malzenstwa idzie do mabasady USA i jego petycja jest zatwierdzana w dniu zlozenia, a nie jak w przypadku wizy narzyczenskiej trzeba czekac az papiery przejda do Polski. POza tym sprawa od momentu zlozenia petycji trwa ok. 3 miesiace, (glownie zalezy od ciebie, jak dlugo bedizesz robila badania). Terminy na rozmowe sa b. krotkie. Aha, i jeszcze jedna wazna soprawa, kiedys na forum ktos wspomnial o tym ze aby taka petycje zlozyc obywatel musi mieszkac min. miesiac na terenie POlski - NIEPRAWDA, moze zlozyc ja nastepnego dnia po przylocie. O tym nie pisze nigdzie bo nie w kazdej ambasadzie mozna tak zrobic, ale w ambasadzie USA w POlsce - tak. I jeszcze jedna sprawa- panie w ambasadzie mowia otwarcie ze jest to najszybszy sposob na uzyskanie prawa do wjazdu do USA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 20.11.04, 20:48 czyli moj narzeczony przylatuje tu-bierzemy slub. i ja ide do ambasady i skadam papiery? czy on to musi zrobic? dodam ze jest oczywiscie "pelnym" amerykaninem. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizaaa Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:20 zadzwon (022) 625-10-42 Sekcja wiz imigracyjnych, i wszystkiego sie dowiesz. tam mozna dzwonic chyba miedzy 10-12 a 14-16 w w dni robocze. Oni tam udziela ci szczegolowych informacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 23:09 to jak wytlumaczysz fakt, ze ludzie czekaja MIESIACAMI na laczenie rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: K-1 20.11.04, 21:46 Sywlia ale dzwon do skutku bo tam czesto jest zajete i badz cierpliwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 02:00 oj chyba z tym slubem w polsce to nie jest tak rozowo , lepiej chyba zalatwic to przez k-1 i petycje zlozona w usa, sylwio daj znac jak zadzwonisz i czegos sie dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 21.11.04, 15:03 musze dodac ze rok bylam w stanach nielegalnie-ale moja petycja zostala przez USCIS "approched". wiec raczej nie powinni mi odmowic w warszawie??? a jesli mi odmowia to moge wystapic o wize malzenska? tzn. po slubie w polsce? dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 21.11.04, 15:50 Sylwia, ja tez wyjechalam na wize K-1 (7 lat temu), wczesniej dwa razy mialam odrzucone podanie o wize turystyczna. Znajomy mojego obecnego meza pracowal dla INS i on doradzil ta droge (K-1) jako najszybsza i najpewniejsza. Nam tez sie cala procedura wydawala za dluga ;), malzonek pisal "ponaglenia" :D, zawsze dostawal uprzejma odpowiedz, na jakim stopniu zalatwiania jest nasza sprawa. Kiedy poszlam po odbior wizy traktowana bylam jak krolowa :D, chociaz wczesniej, przy probie zalatwienia wizy turyst. slyszalam tylko "psikro mi, next". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 21.11.04, 21:24 dzieki dorotko! mi nie przeszkadza ile bede czekala jesli bede wiedziala ze napewno taka wize dostane! wiec raczej WSZYSCY dostaja? ile to trwalo w twoim przypadku? mozesz mi odpisac na moj e-mail: so_blue_7@hotmail.com DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 24.11.04, 13:59 Czekalam okolo pol roku, nie slyszalam, zeby ktos nie dostal wizy K-1. Mysle, ze nie maja prawa odmowic obywatelowi USA poslubic wybranej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś