IP: *.udn.pl 19.11.04, 13:28
czy ktos moze mi odpowiedziec na takie pytanko: ile trwa caly proces od
moment dostania listu z INS-u ze wiza zostala approched??? chodzi mi o sprwy
wysylane do vermont. dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 19.11.04, 13:41
      jak kocha, to poczeka ;)
      • Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 19.11.04, 14:06
        ale ja nie-tesknie...
    • Gość: ania Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 19.11.04, 15:53
      W moim przypadku (bylo to pare lat temu) wszystko trwalo ok. 5 m-cy (od momentu
      zlozenia przez mojego narzeczonego dokumentow do mojego wyjazdu).
    • Gość: mon_beg Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 16:19
      Witam,

Mozesz sobie sprawdzic na tej stronie.
      www.aila.org/contentViewer.aspx?bc=10,2921,582
      Pozdrawiam
    • Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 20.11.04, 15:56
      5 miesiecy do wizyty w konsulacie? ja sie zalamie...nie bylby szybszy slub
      tutaj? aha! a na ile przypadku konsul odmawia? czesto sie to zdarza? dzieki za
      wszelka pomoc
      • Gość: ania Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 16:36
        Wyjazd na wize narzeczenska to NAJSZYBSZY sposob na wyjazd. Nie slyszalam o
        przypadku, zeby komus podanie o wize K1 zostalo odrzucone.
        • Gość: Elizaaa Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:15
          jest szybszy sposob. Slub w Polsce z Polakiem ktory ma obywatelstwo
          amerykanskie. Obywatel z aktem malzenstwa idzie do mabasady USA i jego petycja
          jest zatwierdzana w dniu zlozenia, a nie jak w przypadku wizy narzyczenskiej
          trzeba czekac az papiery przejda do Polski. POza tym sprawa od momentu zlozenia
          petycji trwa ok. 3 miesiace, (glownie zalezy od ciebie, jak dlugo bedizesz
          robila badania). Terminy na rozmowe sa b. krotkie. Aha, i jeszcze jedna wazna
          soprawa, kiedys na forum ktos wspomnial o tym ze aby taka petycje zlozyc
          obywatel musi mieszkac min. miesiac na terenie POlski - NIEPRAWDA, moze zlozyc
          ja nastepnego dnia po przylocie. O tym nie pisze nigdzie bo nie w kazdej
          ambasadzie mozna tak zrobic, ale w ambasadzie USA w POlsce - tak. I jeszcze
          jedna sprawa- panie w ambasadzie mowia otwarcie ze jest to najszybszy sposob na
          uzyskanie prawa do wjazdu do USA. Pozdrawiam
          • Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 20.11.04, 20:48
            czyli moj narzeczony przylatuje tu-bierzemy slub. i ja ide do ambasady i skadam
            papiery? czy on to musi zrobic? dodam ze jest oczywiscie "pelnym" amerykaninem.
            dzieki
            • Gość: Elizaaa Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:20
              zadzwon (022) 625-10-42 Sekcja wiz imigracyjnych, i wszystkiego sie dowiesz.
              tam mozna dzwonic chyba miedzy 10-12 a 14-16 w w dni robocze. Oni tam udziela
              ci szczegolowych informacji. Pozdrawiam.
          • Gość: MA Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 20.11.04, 23:09
            to jak wytlumaczysz fakt, ze ludzie czekaja MIESIACAMI na laczenie rodzin?
    • sylwek07 Re: K-1 20.11.04, 21:46
      Sywlia ale dzwon do skutku bo tam czesto jest zajete i badz cierpliwa
      • Gość: gosc Re: K-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 02:00
        oj chyba z tym slubem w polsce to nie jest tak rozowo , lepiej chyba zalatwic
        to przez k-1 i petycje zlozona w usa, sylwio daj znac jak zadzwonisz i czegos
        sie dowiesz
        • Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 21.11.04, 15:03
          musze dodac ze rok bylam w stanach nielegalnie-ale moja petycja zostala przez
          USCIS "approched". wiec raczej nie powinni mi odmowic w warszawie??? a jesli mi
          odmowia to moge wystapic o wize malzenska? tzn. po slubie w polsce? dzieki...
          • Gość: Dorota Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 21.11.04, 15:50
            Sylwia, ja tez wyjechalam na wize K-1 (7 lat temu), wczesniej dwa razy mialam
            odrzucone podanie o wize turystyczna. Znajomy mojego obecnego meza pracowal dla
            INS i on doradzil ta droge (K-1) jako najszybsza i najpewniejsza. Nam tez sie
            cala procedura wydawala za dluga ;), malzonek pisal "ponaglenia" :D, zawsze
            dostawal uprzejma odpowiedz, na jakim stopniu zalatwiania jest nasza sprawa.
            Kiedy poszlam po odbior wizy traktowana bylam jak krolowa :D, chociaz
            wczesniej, przy probie zalatwienia wizy turyst. slyszalam tylko "psikro mi,
            next".
            • Gość: sylwia Re: K-1 IP: *.udn.pl 21.11.04, 21:24
              dzieki dorotko! mi nie przeszkadza ile bede czekala jesli bede wiedziala ze
              napewno taka wize dostane! wiec raczej WSZYSCY dostaja? ile to trwalo w twoim
              przypadku? mozesz mi odpisac na moj e-mail: so_blue_7@hotmail.com DZIEKI
              • Gość: Dorota Re: K-1 IP: *.ne.client2.attbi.com 24.11.04, 13:59
                Czekalam okolo pol roku, nie slyszalam, zeby ktos nie dostal wizy K-1. Mysle,
                ze nie maja prawa odmowic obywatelowi USA poslubic wybranej osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka