Dodaj do ulubionych

pobyt stały w Kanadzie

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 31.12.04, 00:09
Jak najlepiej i najszybciej załatwić pobyt stały w Kanadzie mając tam babcie
i znajomego? Czy starać się w Polsce czy w Kanadzie, jaki jest czas
oczekiwania i szansa, że się powiedzie? Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: pobyt stały w Kanadzie 31.12.04, 00:20
      a jaka Prowincja?
      • Gość: karmela Re: pobyt stały w Kanadzie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 31.12.04, 14:42
        Prowincja Ontario.
    • molsoncanadian Re: pobyt stały w Kanadzie 31.12.04, 00:32
      babcia niewiele ci pomoze, ale znajomy moze wziasc cie za zone:-)
      wtedy nie powinno to trwac za dlugo, teraz spouses sa dosc wysoko na liscie
      priorities. czas oczekiwania niezaleznie czy w PL czy CA powinien zamknoac sie
      w roku (12 miesiecy), oczywiscie bedac w PL bedziesz daleko od "meza" co moze
      byc bolesne, ale z drugiej strony...

Pomysl tylko czy warto?

a tak na powaznie, dlaczego zalatwic, dlaczego polacy lubia rzeczy zalatwiac,
      czy nie mozna po ludzku wypelnic aplikacji i czekac na jej rozpatrzenie???
      • Gość: karmela Re: pobyt stały w Kanadzie IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 31.12.04, 14:41
        Pisząc załatwić mam na myśli złożenie takiej aplikacji, tylko nie wiem czy
        zrobić to w Polsce czy może lepiej w Kanadzie.
        • byt2 Re: pobyt stały w Kanadzie 31.12.04, 20:18
          Gość portalu: karmela napisał(a):

> Pisząc załatwić mam na myśli złożenie takiej aplikacji, tylko nie wiem czy
          > zrobić to w Polsce czy może lepiej w Kanadzie.

• Gość: dradam Re: pobyt stały w Kanadzie IP: *.direcpc.com 31.12.04, 20:44
            byt2 napisał:

>
            > > Pisząc załatwić mam na myśli złożenie takiej aplikacji, tylko nie wiem cz
            > y
            > > zrobić to w Polsce czy może lepiej w Kanadzie.
            >
            > ____________
            > Jaka aplikacje chcesz zlozyc i w jaki sposob mialabys to zrobic w Kanadzie
            > jezeli fizycznie jestes w Polsce .

Od 1 stycznia 2005 nawet prosby o azyl Polak nie moze zlozyc w Kanadzie
            (natychmiastowa deportacja do Polski murowana,bez jakichkolwiek przesluchan
            itp. ) , co dopiero o pobyt staly.

Pozdrawiam

dradam1
            • ertes Re: pobyt stały w Kanadzie 01.01.05, 00:40
              Tak, baranie, Polacy nie maja co robic tylko prosic o azyl w tej komunie.
              Tak malo ludzi chce do was przyjezdzac ze obnizono o 8 prog punktowy.
              Niedlugo zejda do 50 zeby chociaz jeden emigrant z europy przyjechal.
              • chiefexecutiveofficer Re: pobyt stały w Kanadzie 01.01.05, 03:01
                ertes napisał:

> Tak, baranie, Polacy nie maja co robic tylko prosic o azyl w tej komunie.
                > Tak malo ludzi chce do was przyjezdzac ze obnizono o 8 prog punktowy.
                > Niedlugo zejda do 50 zeby chociaz jeden emigrant z europy przyjechal.

Nie wiem czy ta informacja o obnizeniu progu punktowego jest prawdziwa.
                Ale powiedzmy, ze jest..

Co z tego wynika ?

A no, ze bedzie wielu osobom z Polski latwiej do Kanady wyemigrowac.

Wiec nie rozumiem o co Ci chodzi ? Czy to Tobie przeszkadza ?

Zyczenia powodzenia w Nowym Roku od

CEO
                • ertes Re: pobyt stały w Kanadzie 01.01.05, 03:42
                  Nie, nie przeszkadza mi wrecz przeciwnie.
                  Kanadzie potrzeba emigrantow z Europy zeby nie zmienila sie w Azje.

The current pass mark is 67. The mark can change in the future so check the
                  Skilled Worker information on the CIC Web site for the latest information.

bylo 75.

• soup_nazi Re: pobyt stały w Kanadzie 01.01.05, 07:02
                    ertes napisał:

> Kanadzie potrzeba emigrantow z Europy

Hehe, pewnie takich jak ty, smierdzielu, zeby mogli defraudowac pozyczki.
    • Gość: sylwek strona na temat sponsorowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 00:38
      www.cic.gc.ca/english/sponsor/index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka