Dodaj do ulubionych

Nowe forum o TORONTO

07.01.05, 16:26
Powinno znajdować się w forach prywatnych - turystyka. Zapraszam tych
zainteresowanych odwiedzeniem, osiedleniem się w Toronto, lub tych którzy tam
już byli.

Ja uważam że to jedno z najbardziej interesujących miejsc na świecie.
Obserwuj wątek
    • yorkville Re: Nowe forum o TORONTO 07.01.05, 20:56
      Podaję (sukcesywnie) także informacje, które mogą zainteresować
      potencjalnych/przyszłych turystów.

Choćby - że nie chodzą tam białe niedźwiedzie (jak wielu twierdzi - oczywiście z
      tych, kórzy tam stopy nie postawili), a wręcz przeciwnie jest tam cieplej niż w
      Polsce!
      • Gość: pidżej Re: Nowe forum o TORONTO IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 00:33
        yorkville napisał:

> Podaję (sukcesywnie) także informacje, które mogą zainteresować
        > potencjalnych/przyszłych turystów.
        >
        > Choćby - że nie chodzą tam białe niedźwiedzie (jak wielu twierdzi -
        oczywiście
        > z
        > tych, kórzy tam stopy nie postawili), a wręcz przeciwnie jest tam cieplej niż
        w
        > Polsce!
        zaznałem tego ciepła kiedyś w sierpniu i dziękuję, ale nie. co za dużo to
        niezdrowo. śnieg w kwietniu leży też dlatego że cieplej? ale w maju i
        wrześniu - jak najbardziej.
        • Gość: Aga Re: Nowe forum o TORONTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:35
          jakiś pesymistyczne do świata chyba jesteś nastawiony
          • Gość: pidżej Re: Nowe forum o TORONTO IP: *.acn.waw.pl 08.01.05, 00:45
            spędź sierpień w toronto (albo NY, na jedno wychodzi), a zrozumiesz o co
            chodzi. najlepiej jeszcze musieć zapychać do roboty w garniaku pod krawatem i
            metrem. tam jest ok. 100% wilgotności i ponad 30 stopni. mniej więcej to samo
            co w singapurze. wychodzisz z klimatyzowanego domu i zanim dojdziesz do
            klimatyzowanego samochodu możesz sie przebierać bo wszystko jest do wyżęcia.
            dlatego polecam wyprawy po kanadzie, ale zaraz po tym jak śniegi stopnieją.
            • Gość: aguleczka Re: Nowe forum o TORONTO IP: 81.15.254.* 08.01.05, 00:47
              wiem coś o tym:)hehe
              • Gość: Aga Re: Nowe forum o TORONTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:48
                Ja tez:-)
                • Gość: mac parno, duszno, gorąco... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:44
                  No cóż pj chyba odbiega od przeciętnego Polaka, który lubi ciepło...

A tak bez kpin, to oczywiście że tam jest gorąco, niemniej nie tak tragicznie
                  jak przedstawia to pj. Czy ktoś był ostatnio w Warszawie podczas upałów? Gorące
                  lato ma to już do siebie!

Tymaczasem - to ja uważam - w Toronto jest tak samo gorąco jak we Włoszech w
                  dzień, ale odetchnąć można wieczorami. Tymczasem na południu Europy (na
                  przykład) ten upał panuje także w nocy. Co ma takżę swoje uroki.

No ale w takim razie rada - skoro nie lubisz upałów w lecie, to powinieneś
                  wrócić do Polski - ostatnio było srednio po 18 stopni....
                  • byt2 Re: parno, duszno, gorąco... 08.01.05, 19:29
                    Gość portalu: mac napisał(a):

> No ale w takim razie rada - skoro nie lubisz upałów w lecie, to powinieneś
                    > wrócić do Polski - ostatnio było srednio po 18 stopni....

Nikt z powyzszych nie mieszka w Toronto ani nawet w Kanadzie , z autorem watku
                    wlacznie .
                    • Gość: blabla Re: parno, duszno, gorąco... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 11:10
                      Nawet gdyby to co z tego?

Czyżby o danym miejscu miały prawo pisać tylko osoby, które aktualnie tam są? A
                      o politykach tylko politycy?

Śmierdzi to stalinizmem....
    • Gość: serge Toronto :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:18
      Toronto
      01 maj moze byc tak ze dupa zmarznie z samego rana o 5.00-6.00 am
      a po poludniu cieplo jak na Florydzie wieczory chlodne

Czerwiec, lipiec, sierpien - bywa bardzo cieplo,(czasami pada deszczyk) mozna
      sie niezle spalic na dachach zasowajac z palnikiem on the flat roof he he -
      bylem tak opalony ze mylono mnie z Hiszpanem hehe... dobry kremik i jest git :)

Wrzesien bywaja cieplutkie dni ale to nie to co w czerwcu, lipcu wiecej pada i
      bywa z rana naprawde zimno.

Pazdziernik, listopad, grudzien sami wiecie :) lepiej kupic dobra
      kurtke,kalesony i buty hehe ;)
      pozdrawiam
      Uwielbiam Kanade :)
      • Gość: zouz Re: Toronto :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:24
        No bo to i klimat kontynentalny... Tyle że dzięki jeziorom jest nieco łagodniejszy.
    • Gość: mac Gazety polonijne w Kanadzie???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:17
      Czy ktoś zna aktualne linki do gazet/czasopism polonijnych w Kanadzie.
      Interesują mnie zwłaszcza te z Toronto.

Proszę o info na forum TORONTO.

Dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka