Dodaj do ulubionych

Biura au-pair

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 20:48
Dziewczyny, prosze udzielcie mi jakichs informacji na temat biur au-pair o
ktorych slyszalyscie, lub z ktorych wyjezdzalyscie. Chce wyjechac na rok, waham
sie pomiedzy EF (english first) i Anya. Decyzje musze podjac pilnie, wiec
prosze o wsparcie :)))

Dziekuje, Ania.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Biura au-pair IP: *.rmf.pl 06.06.02, 14:13
      Moja siostra pojechałą z biura Anya - jest pod San Francisko już od stycznia i
      jest bardzo zadowolona - jej opiekunka dba o nią, czesto dzwoni, wszystko
      załatwia, więc myślę, ze mogę polecić Tobie własnie to biuro!!! powodzenia!
    • Gość: Anna MAria Re: Biura au-pair IP: *.tnt16.rtm1.nl.uu.net 19.09.02, 11:47
      Czesc,

jestem au-pairka w Holandii i wierz mi, to jest najmniej istotne, z uslug
      jakiego biura korzystasz w Polsce. Wszystkie agencje funkcjonujace na rynku
      wspolpracuja z tymi samymi agencjami na zachodzie Europy. kieruj sie cena za
      usluge. Nie polecam jednak korzystania z uslug biur. Jest to najgorsze z
      mozliwych wyjsc awaryjnych. Najlepiej bedzie, jak poszukasz kontaktow wsrod
      znajomych, chociazby kolezanek, ktore juz przebywaja za granica jako opiekunka.
      Jets to jedyna gwarancja,,ze rodzina bedzie w miare ok. Niestety, przewaznie
      rodziny nie sa wcale sprawdzane i sttraszliwie wykorzystuja dziewczyny, oferuja
      niezadko skandaliczne warunki lokalowe i ograniczaja dostep do kuchni. Musisz
      byc przygotowana na to, ze bedziesz najnormalniejsza w swiecie sluzaca, a nie
      czlonkiem rodziny, tak jak to bedziesz czarowana przez pracownice biura au-
      pair. Kieszonkowe sa zenujaca niskie a oplaty za kursy bardzo wysokie. Decyzje
      podejmij sama. Jesli chcesz spotkac nowych ludzi i poznac troche kraj-jedz,
      jesli liczysz na cos wiecej-lepiej zostan w domu.
      • Gość: Kaska Re: Biura au-pair IP: 213.76.146.* 20.09.02, 13:14
        Gość portalu: Anna MAria napisał(a):
        > Najlepiej bedzie, jak poszukasz kontaktow wsrod
        > znajomych, chociazby kolezanek, ktore juz przebywaja za granica jako
        opiekunka.

Mam pytanie: jesli bede szukac sama tych biur i znajde, bo to maly problem przy
        dostepnosci do internetu, to co dalej?
        Zeby wyjechac, np. do Stanow, musze miec odpowiednia wize, ktora dostac moge
        tylko w konsulacie na wniosek firmy, raczej polskiej niz obcej. A chyba
        zagraniczna firma nie wystepuje o wize dla opiekunki. Czyli pozostaje mi tylko
        dzialanie poprzez polskie biura. Czy tak jest?

• Gość: Crazy222 Re: Biura au-pair IP: *.73-24.tampabay.rr.com 19.09.02, 14:12
      Ktos tu robi straszna tragedie...
      JA jestem w Stanach w cuudownej rodzinie,nikt mnie nie wykorzystuje,wrecz
      przeciwnie,dbaja o mnie jak o wlasna corke.Moje dzieci sa slodkie,mimo ze
      troche rozpuszczone jak to czesto bywa w USa w bogatych domach.Jesli chodzi o
      kase to dostaje jak kazda Au-Pair tutaj 140$ tygodniowo, i z tego odkladam na
      konto oszczednosciowe 100-120$. I nie myslcie, ze siedze w domu i nic nie
      robie, o nieee.Zawsze jak mama z dziecmi ida do jakiegos parku rozrywko, nqa
      lzywy,do restouracji itp biora mnie ze soba, i nie ma mowy zebym sama za siebie
      zaplacila. A co do szkoly ...wlasnie zaczelam kurs angielskiego (English as a
      second language) i nic za niego nieplace, mimo ze chodze na zajecia 3 godz
      dziennie,5 razy w tyg! Ludzie sa wspaniali, nauczyciele super cierpliwi, a
      poziom nauki super-przynajmniej jak dla mnie!
      Nie moge narzekac, o nie - to bylby grzech jakbym powiedziala jedno slowo zle o
      moim przyjezdzie tu na Floryde.
      Ale,ale... jest duzo dziewczyn , ktore narzekaja, bo tyle historii co AuPairek
      i host rodzin.
      Naprawde ciezko jest powiedziec czy jak zdecydujesz sie na wyjazd bedziesz
      szczesliwa czy nie. Trafisz na wredna rodzine, to po miesiacu zaczniesz
      siwiec , i bedziesz wydawac kupe kasy na psychologow ;/ , trafisz na taka
      rodzine jak ja, to stwierdzisz ze zycie jest piekne, i ze chyba urodzilas sie
      pod szczesliwa gwiazdka.
      Jedyne co pozostaje mi powiedziec - Ogolnie warto zaryzykowac.Jesli rodzina
      jest paskudna, to przeciez istnieje mozliwosc "rematch", a pozatym nikt na sile
      Cie tu nie trzyma, w kazdej chwili mozesz wrocic do Polski. A jesli host family
      bedzie super - nigdy!!!! nie zapomnisz tego roku!bedziesz miala co opowiadac
      przyajciolom przez cale zycie!
      Powodzenia, buziaczki,trzymam kciuki o taaaaaaaaak mocno
      Marta
    • Gość: Kaska Re: Biura au-pair IP: 213.76.146.* 20.09.02, 13:10
      Biur mozesz poszukac w internecie, np. tutaj.
      szukaj.wp.pl/szukaj.html?szukaj=au+pair&z=T&r=T

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka