Gość: milka IP: *.ipt.aol.com 25.02.05, 06:16 wybieram sie na kilka dni do Arizony i Nowego Meksyku - podpowiedzcie mi prosze co powinnam!!! zwiedzic . Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cwany70 Re: Arizona , Nowy Meksyk IP: *.zreo.compaq.com 25.02.05, 09:58 Przeczytaj wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18892304&a=18892304 Część wpisów tam dotyczy rejonów, które Cię interesują. Z miesjc które widziałem polecam: Kanion De Chelly, Antelope Canyon, Grand Canyon, Monument Valley, White Sands, Carlsbad Caverns i Hoover Dam (ograniczając się do podanych dwóch stanów) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGG Re: Arizona , Nowy Meksyk IP: *.mia.bellsouth.net 26.02.05, 00:15 Koniecznie przejedz sie z Flagstaff do Sedony(Arizona)droga 89A. I jeszcze Petrified Forest w AZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Arizona , Nowy Meksyk IP: *.ipt.aol.com 26.02.05, 02:39 dziekuje za podpowiedzi - czy 89A jest z przepasciami ? -baaaardzo sie boje takich tras . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slicznaania Re: Arizona , Nowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 02:28 ja też polecam petrified forest i carlsbad caverns :) w okolicy jaskiń fajnie spędzić cały dzień, rano wycieczka w głąb jaskini a wieczorkiem, koło szóstej można obejrzeć pół miliona nietoperzy wylatujących na nocne łowy, widok naprawdę niesamowity :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slicznaania Re: Arizona , Nowy Meksyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 02:33 aha, jeszcze w nowym meksyku bandelier national park i chaco canyon. ten drugi to rzecz naprawde niesamowita, tylko trzeba miec wysokie zawieszenie w samochodzie bo ostatnie 20 mil (jadac z poludnia) to nieutwardzona droga pelna skal. ale sie oplaca. obydwa parki to indianskie puebla, opuszczone (wiec nie trzeba placic slono indianom jak w taos), z przed ok 1000 lat. fantastyczne:))) Odpowiedz Link Zgłoś