Gość: jednokomórkowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:42 wiem, że do USA można zabrać ze sobą 2 sztuki po 32 kg, ale jakie wymiary tych walizek??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: bagaże 08.03.05, 17:33 a jaka linia lotnicza?bo w Locie jest : www.lot.com/app/index.jsp?area=our_service&type=bt_luggage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednokomórkowiec Re: bagaże IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.03.05, 17:53 BA - tam podają tylko "zbiorczy" wymiar 158 cm :((( Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Przepisy IATA 08.03.05, 18:11 Przepisy IATA...tata srata. Do Austrii bralem narty w pokrowcu spoko ponad 180 cm samej dlugosci. I gdzie tu 158 cm? Zadna linia lotnicza w praktyce nie odmowi przyjecia standardowej walizki, chyba ze sie w karton po telewizorze zapakujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jednokomórkowiec Re: Przepisy IATA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:48 a co powiesz na to? www.britishairways.com/travel/bagchk/public/en_ ?? Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Re: Przepis IATA mi lata 09.03.05, 15:14 Na co? To link do omawianych wczesniej przepisow ogolnych. Czy to oznacza, ze kogos nie wpuszczono do samolotu bo mial bagaz o lacznej dlugosci 159 cm? Te przepisy nie maja na celu uniemozliwienia podrozy facetowi z walizka o lacznych wymiarach np. 159 cm, tylko sa wymierzone w ludzi, ktorzy wpakowali dobytek swego zycia w 6 pudel po TV owinietych folia i przewiazanych sznurkiem i wybieraja sie na emigracje za ocean.....a widywalem takich biedakow , szczegolnie z Afryki lub tzw. krajow bylego ZSRR :) Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: bagaże 08.03.05, 18:47 Gość portalu: jednokomórkowiec napisał(a): > wiem, że do USA można zabrać ze sobą 2 sztuki po 32 kg, ale jakie wymiary > tych walizek??? jesli nie przekroczysz wagi 32 kilogramow w kazdym bagazu to mozesz spokojnie zabrac ze soba nawet pudla wielkosci Twojego wzrostu - na lotniskach znajduja sie osobne tasmy (nie tylko tasmy:) na 'oversized luggage' - jesli takowych niet, to pracownik lotniska powinien na wozku zabrac Twoj bagaz i zawiesc okrezna droga tam gdzie trzeba, jesli na normalna tasme bagazowa sie nie miesci (tak zrobili w Warszawie na lotnisku z moim pudlem z rowerem) Podrozuje przewaznie z rowerem - zawsze mam go zapakowanego w karton dlugosci prawie mojego wzrostu - i moge Cie zapewnic, ze mam troche wiecej niz 158cm w kapeluszu:). Z tego co wiem (moge sie mylic) to w lotach miedzynarodowych nie powinno byc zadnych dodatkowych oplat za taki 'oversized luggage'... dowiedz sie tylko czy linia, ktora bedziesz leciec nie pobiera dodatkowych oplat - nie powinna !!! ale tak na wszelki wypadek:) LOTem bylam w Polsce ostatni raz chyba 4 lata temu - z rowerem.. nie doplacalam wtedy ani grosza... wiec nie mysle aby cos sie zmienilo:) Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: bagaże IP: *.home1.cgocable.net 08.03.05, 21:44 borasca0107 napisała: > Podrozuje przewaznie z rowerem - zawsze mam go zapakowanego w karton dlugosci > prawie mojego wzrostu - i moge Cie zapewnic, ze mam troche wiecej niz 158cm w > kapeluszu:). --------- Czy to w tym kapeluszu ? bi.gazeta.pl/o/a/forum/132/1/132175.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: bagaże 08.03.05, 21:51 Gość portalu: gosc napisał(a): > Czy to w tym kapeluszu ? yep:) a skad ten dziwny link wyszarpal(a)(e)s? :) na tym forum to troche niebezpieczne chyba - jeszcze nie daj boze, nastepnym razem wymknie mi sie gdzie sie wybieram i bede musiala nie dosc ze przed niedzwiedziami to jeszcze przed forumowymi snajperami grzac pedaly??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: bagaże IP: *.66.14.17.67.gte.net 08.03.05, 22:09 grzej te pedaly grzej, bo istna z ciebie paskuda - nogi se ogol przynajmniej.. a moze lesby w kanadzie tak lubia? Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: bagaże 09.03.05, 01:03 Gość portalu: dradam napisał(a): > grzej te pedaly grzej, bo istna z ciebie paskuda - nogi se ogol przynajmniej.. > a moze lesby w kanadzie tak lubia? Zastanawiam się dlaczego takich jak ten zwyklo się określać burakami. Przecież buraki to pyszne warzywo o pięknym kolorze - a ten tutaj trzeszczy jak zardzewialy przyczlap od bumbulatora, który na dodatek najwyrazniej kiedyś dostal (w) kosza ode mnie i ciągle to przeżywa? hmmm:)))) i wara od moich nóg - kudlatych czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: bagaże IP: *.home1.cgocable.net 08.03.05, 22:21 Przeciez sama zamiescilas to zdjecie na ogolnodostepnym forum . PS.Nie pomysl ze to przez zlosliwosc , wrecz przeciwnie , jestem pelen podziwu dla takiej formy turystyki :):):). Pozdrawiam i zycze dalszych udanych rowerowych wycieczek :):):). Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: bagaże 09.03.05, 01:23 Gość portalu: gosc napisał(a): > Przeciez sama zamiescilas to zdjecie na ogolnodostepnym forum . wiem wiem... zdaję sobie sprawę z tego, że wlaśnie to zdjęcie (i nie tylko), zamieścilam w przynajmniej 78-iu i pól:) innych różnych miejscach na forum tylko troszkę mnie zdziwil akurat ten link:) nawet zdaję sobie sprawę, ze takie zdjęcie zamieścilam wlaśnie na tym forum chyba za pierwszym razem gdy tu zajrzalam - wlączając się do dyskusji o Kanadzie (a jakże:) - nie mając zielonego pojęcia jak dokladnie akurat to turystyczne forum wygląda - bo wcześniej dokladnie nie 'wczytalam' się :) > PS.Nie pomysl ze to przez zlosliwosc , no ladnie - to ja piórka nastroszylam na darmo?:)) > wrecz przeciwnie , jestem pelen podziwu > dla takiej formy turystyki :):):). hmmm... nie jestem przyzwyczajona do takich grzeczności:)) już zdążylam się tu odzwyczaić, i szczerze muszę przyznać, że teraz dopiero moje pierze zaczyna się stroszyć z przerażenia!! :))) - czyżby cisza przed burzą?:))) > Pozdrawiam i zycze dalszych udanych rowerowych wycieczek :):):). ślicznie dziękuję:)))) a tu zalączam link w którym co nieco skrobnęlam na temat mojej malej rowerowej wyprawy w górach, z której zdjęcie znalazleś gdzieś na necie:))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23005&w=15318433 Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś