bea_mama 16.04.05, 02:09 Czym przemywac rany przed zalozeniem opatrunku? Jaki jest amerykanski srodek do dezynfekowania ran? Chyba niedlugo bede tego potrzebowac przy mojej biegajacej wszedzie Zuzce... te postracane kolana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: co do dezynfekcji ran? 16.04.05, 03:37 Johnson&Johnson's Band-Aid ma caly arsenal, wybierz cos w supermarkecie. Ja uzywam "niebieskiej serii," w domu wode hurt-free antispetic wash a w aucie woze to samo w piance. Mam tez kolekcje kolorowych plastrow, ktore trzeba przyklejac nawet na siniaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: co do dezynfekcji ran? 16.04.05, 04:56 Przypomnialo mi sie, najskuteczniejszym sposobem na wszelkie skaleczenia sa cudowne mamusine buziaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: co do dezynfekcji ran? 16.04.05, 19:33 Moja corcia boi sie alkoholu, ale podobaja jej sie babelki z wody utlenionej. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: co do dezynfekcji ran? 18.04.05, 04:38 Dzieki za rady:) Juz wszystko kupione. Teraz mamy tylko nadzieje, ze calusy wystarcza i opatrunkow nie trzeba bedzie robic:))) Odpowiedz Link Zgłoś