Gość: emi IP: 62.111.149.* 31.05.05, 13:03 Jak jest w wynajmowaniem samochodów w USA? interesuje mnie termin koniec sierpnia-połowa wrzesnia.Czy trzeba wczesniej rezerwowac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hggh Re: rent a car IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:16 Zawsze lepiej zarezerwować . Rezerwacja jest bezpłatna. Przeważnie jest wymagana karta kredytowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hggh Re: rent a car IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:31 ps. Dobrze jest zarezerwować najniższą kategorie samochodu (których przeważnie brakuje). W momencie wypożyczania, z uwagi na brak danego typu oferują darmowy 'upgrade'!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: rent a car IP: 62.111.149.* 31.05.05, 14:27 to cenna wskazowka:)) a czy rezerwacji mozna dokonac przez Internet?jakies linki? a moze polecisz jakąs fajna wypróbowana firmę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cwany70 Re: rent a car IP: *.europe.hp.net 01.06.05, 13:54 Wskazówka cenna, zwykle się zapewne udaje, ale czasem pewno będą mieli takie autko. I czy warto ryzykować i męczyć z małym autkiem ze słabym silniczkiem, czy zdecydować się od razu na droższą, ale pewną opcję. Zależy od tego ile masz zamiar przejechać i gdzie. Jeśli chodzi o ceny, to najlepsze udało mi się uzyskać na www.holidayautos.co.uk . SZczegóły znajdziesz w archiwum tego forum. Dawno już nie korzystałem z ich usług, więc nie mam pojęcia, czy dalej sa tak konkurencyjni. Osoby które skorzystały z tego linku, jakieś 2 miesiące temu twierdzili, że dalej ceny mają Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: rent a car IP: *.westlb.pl 31.05.05, 15:08 Czesc , ja co prawda jade juz za 2 tyg. ale od dosc dawna obserwuje najwieksze sieci i ich oferty. Proponuje wpisz sie na liste newsletter i bedziesz dostawal tzw. hot deals . ja tak znalazlem chyba niezla oferte na prawie miesiac. oto najlepsze adresy: www.avis.com/AvisWeb/home/AvisHome www.enterprise.com/car_rental/home.do www.alamo.com/ www.nationalcar.com/servlet/DocHandler/index.html?2014ddb25a3b6f00 www.thrifty.com/ www.dollar.com/ www.budget.com/budgetWeb/reservation/bridge.ex? Pamietaj o ubezpieczeniu !!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: rent a car IP: 62.111.149.* 01.06.05, 08:55 czy za ubezpieczenie sie płaci ekstra czy to juz jest wliczone w cene wynajmu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: rent a car IP: *.westlb.pl 01.06.05, 10:25 cena podawana jest w wiekszosci bez ubezpieczenia ktore musisz przy rezerwacji zaznaczyc - ktore chcesz wykupic. jest to spowodowane tym ze amerykanskie karty kredytowe czesto pokrywaja automatycznie ubezpieczenie. niestety nasze karty nie daja takiej mozliwosci . generalnie i tak dopiero przy podpisywaniu umowy ostatecznie decydujesz ktore ubezpieczenie wezmiesz i tu trzeba uwazac bo wciskaja wszystko co sie da !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbav Re: rent a car IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.06.05, 05:21 Karty kredytowe nie pokrywaja ubezpieczenia.Jezeli ja bedac na wakacjach wynajmoje samochod to ubezpieczenie mojego samochodu pokrywa renal.Oczywiscie jezeli masz wykupiona dobra polise. Odpowiedz Link Zgłoś
lipcio Re: rent a car 02.06.05, 19:42 sa karty kredytowe, ktore pokrywaja ubezpieczenie - np karty Bank of America - trzeba tylko czytac co jest napisane bo czasem jest tak, ze pokrywa tylko wypozyczenie w stanie gdzie mieszkasz - tak samo jest z ubezpieczeniem z twojego wlasnego auta - wszystko zalezy od umowy, ktora sie posiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: rent a car IP: 62.111.149.* 01.06.05, 08:55 Bardzo dziekuję za linki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: rent a car IP: *.it-net.pl 01.06.05, 21:50 cena zalezy tez od twojego wieku ,jesli masz ponizej 25 lat to napewno zaplacisz duzooo, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Alamo IP: 204.86.59.* 02.06.05, 20:30 Wlasnie przed chwila zrobilam rezerwacje na lipiec. przeszukalam chyba wszystkie mozliwe linki, i nie znalazlam nic tanszego od Alamo. Za tydzien za maly samochod (Chevy Aveo albo Pontiac Sunfire) wyszlo $213.84 z tax. Dodatkowo trzeba wykupic ubezpieczenie za $21.00/dzien, ale na szczescie moja karta kredytowa pokrywa ubezpieczenie. Przy rezerwacji nie trzeba podawac numeru karty, oplata przy odbiorze. Odbior na lotnisku w Philadelphi. Gdyby ktos szukal i znalazl cos atrakcyjnieszego cenowo - prosze dajcie znac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Globtrotuar Re: Alamo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 20:59 Upewnij sie, że Twoja karta pokrywa oba ubezpieczenia LDW (czyli polskie AC) i CDW (czyli OC). Zwykle karty pokrywają tylko LDW! CDW trzeba wykupic chyba, że ma sie amerykanskie ubezpieczenie na własny samochód i firma ubezpieczeniowa pokryw nim również rental cars (np. StateFarm) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_midwest Re: Alamo 02.06.05, 21:04 Cenna uwaga, dzieki, sprawdze. Mieszkam w Stanach na stale i mam ubezpieczenie na swoj samochod, USAA Zadzwonie do nich i sie upewnie, ale to dobra firma wiec powinni pokrywac. Odpowiedz Link Zgłoś
lipcio Re: Alamo 02.06.05, 22:31 tak jak pisalem wczesniej - jak bedziesz dzwonila to sie zapytaj czy pokrywa ubezpieczenie auta z innego stanu niz tego gdzie mieszkasz - tutaj tez czasem jest haczyk Odpowiedz Link Zgłoś