Dodaj do ulubionych

Jakie mleko?

03.06.05, 17:08
Kochane mamy, moja 5-cio miesieczna coreczke karmie piersia ale jak wiekszosc
mam musze powrocic do pracy i chce przerzucic ja na formula ale Karolinka nie
chce pic, jak na razie probowalam Similac, moze macie podobne doswiadcczenia,
poradzcie
wielkie dzieki
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Jakie mleko? 03.06.05, 17:10
      Podobno najabrdziej niemowletom smakuje Carnation Goodstart.
    • kashunda Re: Jakie mleko? 03.06.05, 17:46
      Czy myslisz ze problemem jest smak mleczka,a moze mala nie potrafi pic z
      butelki?
      • edytais Moze cold turkey jesli inaczej sie nie da? 03.06.05, 21:13
        Pare rzeczy mozesz sprobowac: rozne mleko, rozne butelki i smoczki, lub tak
        "cold turkey" (tak wlasnie nam sie udalo z pierwsza corcia w wieku 7 miesiecy
        kiedy to inne sposoby zawiodly)
        Jak ja wprowadzalam mleko z proszku to mala nie chciala Carnation ani Infamil
        tylko Similac (taki miala w zlobku). Ludzie maja inny gust, dzieci tez.
        Sprobuj inne formuly, moze trafisz. U mnie tez zdaly egzamin playtex smoczki z
        butelkami z woreczami jednarazowego uzytku a nie normalne butelki ze szmoczkiem.
        Tez bym sprobowala rozne smoczki. Moze tez tak byc, ze od ciebie nie chce a
        od obcego wezmie. Mala wie, ze mama ma cos lepszego niz butelke. Nasza jak
        miala 3 miesiace to przez caly dzien nic nie jadla i darla sie z glodu. Ja
        przez 24 godziny nie moglam karmic bo mialam badania w szpitalu z narkoza i
        dzien wczesniej musialam pic paskudztwo, ktore oczyszcza jelita, wiec karmic nie
        moglam. Mimo, ze mleko bylo moje wczesniej sciagniete to mala z butelki nie
        chciala, wiec moze to byc "wina" butelki niezaleznie co w srodku. Konczac
        historie, w koncu mala wypila cala butle w poczekalni, jakas obca babka ja
        nakarmila, bo od meza tez nie chciala butelki. Corka zaczela pic z playtex w
        wieku 7 miesiecy i chyba podobalo jej sie to, ze mogla wszystko wyssac w pionie
        wcale nie przechylajac butelki bo woreczek sie zasysa i tez nie lyka sie
        powietrza. Ale tez musze jednak dodac, ze z tego playtexu to pila dopiero jak
        zaczela chodzic do zlobka (7 miesiecy). Przed tym nigdy mi sie nie udalo jej
        przekonac do picia z butelki. Ja tez probowalam ja przyzwyczaic zanim zaczne
        prace bez skutku i bardzo sie martwilam, ze mala sie zaglodzi. Po pierwszym
        dniu w zlobku, obieralam ja z wielka 8 oz flacha mleka, ktorej od buzi nie
        moglam oderwac az byla wyssana do ostatniej kropli. Tak sie u nas zaczelo to
        butelkowanie. W domu mialam normalne butelki i z tych nie chciala pic, wiec
        musialam kupic takie jak w zlobku, wlasnie playtex i tez nie chciala pic
        Carnation ani Infamil tylko Similac (takie jak w zlobku).
        Jesli ci sie nie uda nauczyc to sie nie przejmuj. Jak dzidzius zglodnieje to od
        obcej pani latwiej wezmie butelke niz od ciebie i moze tak ci sie uda to jak nam :)
        • jasti Re: Moze cold turkey jesli inaczej sie nie da? 06.06.05, 17:44
          Witam
          Wielkie dzieki, bede probowala z innymi formulami, Karolinka z butelki pije z
          tym nie mam problemu, dlatego wlasnie myslalam ze przeszkadza jej smak. No nic
          uzbroje sie w cierpliwosc i poprobuje inne mleczka.
          Pozdrawiam
          • juskapl Re: Moze cold turkey jesli inaczej sie nie da? 07.06.05, 05:34
            ja bym proponowala Enfamil lipil bardzo dobre wspomaga rozwoj mozgu i ukladu
            wzrokowego moja mala pije je od urodzenia
    • kashunda Re: Jakie mleko? 08.06.05, 04:48
      Moze sprobuj podawac jej formule wymieszana z odciagnietym z piersi
      pokarmem.Zacznij od 2/3 mleczka z piersi i 1/3 formuly.Stopniowo zwiekszaj
      ilosc formuly.Moze zadziala ,wiem ze moja kolezanka w ten sposob przestawila
      swoja corcie z formuly na mleko krowie.Powodzenia!
      • jasti Re: Jakie mleko? 11.06.05, 21:27
        Witam
        Wlasnie tak zaczelam robic, jak na razie mala daje sie oszukac, pomalu zaczne
        zwiekszac ilosc formuly.
        Bardzo dziekuje za rady wszystkim mamom
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka