Gość: Jacek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 11:17 Mam pytanie czy ktoś przewoził dużą rzecz (mam na myśli mebel) do Kanady, jak to wygląda, gdzie szukać informacji, czy rzeczywiście koszty przekraczają wartość rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: Kanada 01.01.06, 17:07 Pol kontenera wraz z oplatami za odprawe celna to mniej-wiecej $3000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Kanada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:39 Dzięki, wiesz może gdzie mogę szukać informacji na ten temat, kto się zajmuje przewozem? Odpowiedz Link Zgłoś
znikad Re: Kanada 01.01.06, 21:29 Dokladnie - skad taka astronomiczna cena? Polimex oferuje morzem kontener metr na metr na metr za cos okolo $500.00 plus koszty przewozu z Twojego adresu w Polsce do Gdyni. Podzwon facet po polskich biurach w GTA, bedziesz mial aktualne ceny - na Forum kazdy ma info przyblizone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marekatlanta71 Re: Kanada 02.01.06, 02:39 Taka mi cene dali, w cenie bylo: a) zniesienie mebli z mieszkania b) zapakowanie do kontenera c) transport d) wniesienie do domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Kanada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:58 Za ta cene jeszcze Ci powinni mieszkanie posprzatac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kanada IP: *.sympatico.ca 11.01.06, 07:34 jesli jest to w ramach mienia przesiedlenczego, to obowiazuja inne prawa i informacji szukaj na stronkach celno-imigracyjnych Odpowiedz Link Zgłoś