Dodaj do ulubionych

wiza do Kanady

IP: *.68.65.49.kutno65.tnp.pl 29.01.06, 16:02
Serdecznie proszę o informacje! Jestem kobietą w średnim wieku, rozwiedzioną.
Chciałabym pojechać do Kanady na zaproszenie kolegi - Polaka z obywatelstwem
kanadyjskim. Czy mój stan cywilny i fakt, że zaprasza mnie kolega może mieć
znaczenie (negatywne) przy ubieganiu się o wizę? Jakie dodatkowe dokumenty
powinnam mieć? Na jakie pytania (ewentualnie) przygotować się?
Obserwuj wątek
    • Gość: - Re: wiza do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:02
      musisz udowodnic ze wrocisz do Polski i ze Cie w Polsce cos trzyma (co do
      dokumnetow to ze pracujesz,zaswiadczenie z banku itp),co do pytan to kto jest
      dla Ciebie?gdzie pracuje?gdzie mieszka itp jak sie poznaliscie itp i co robisz
      w Polsce ..
      • Gość: marylap Re: wiza do Kanady IP: *.68.65.184.kutno65.tnp.pl 29.01.06, 19:52
        Dzięki serdeczne! A wiesz może jeszcze - jakie są szanse otrzymania wizy? Jeśli
        jestem etatowym pracownikiem "budżetówki", jadę w ramach urlopu?
        • Gość: - Re: wiza do Kanady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:19
          to wez zaswiadczenie z pracy (ze masz stala prace) i ze na czas wyjazdu masz
          udzielony urlop.
          • Gość: marylap Re: wiza do Kanady IP: *.68.65.155.kutno65.tnp.pl 30.01.06, 20:22
            Jeszcze jedno pytanie: czytałam na forum ewiza, że wnioski wizowe do USA muszą
            być drukowane dwustronnie. A wniosek kanadyjski - po jednej czy po obu
            stronach? I czy wypełnić można ręcznie, czy też komputerowo? A może są jeszcze
            jakieś dodatkowe wymogi dotyczące formularza wizowego?
            • sylwek07 Re: wiza do Kanady 30.01.06, 20:45
              masz dwa wyjscia albo wypelnisz wniosek przed wejsciem na teren Konsulatu i tak
              do godziny 8 rano jest do odebrania (wniosek)od strony Ambasady tzn ul.Matejki
              lub tez po godzinie 8 od strony ul.Pieknej (tam gdzie siedzi ochrona).
              drugie wyjscie to wydrukowanie formularza ze strony internetowej :

www.canada.pl/Forms/PolAppV.asp
              mozesz wydrukowac go jak wolisz tzn nawet i na 3 kartkach .
              wypelniasz w komputerze .
              powodzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka