Dodaj do ulubionych

Wyjazdy Work&Travel

08.02.06, 09:51
Czy nie uwazacie ze te wyjazdy sa super drogie? Dlaczego biura podrozy musza
miec AZ tak wysoką prowizję? znam agencję w której koszt takiego wyjazdy nie
przekracza 1400$ a cena zawiera również bilet lotniczy - gdy spytałem czemu
tak tanio, po prostuodpowiedzieli bez skrupułów - nie mamy tak duzej prowizji
jak inne biura. Nie myslicie ze to dobra cena?Wogóle to co myslicie o tych
wyjazdach?
Obserwuj wątek
    • tojann Re: Wyjazdy Work&Travel 08.02.06, 13:02
      Napisalam maila, spawdz gazetowa poczte.
      • agnieszka.sakowska Re: Wyjazdy Work&Travel 09.02.06, 20:19
        Jade 2 raz sa megaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa drogie:)ale warto
        • j.krajewski Re: Wyjazdy Work&Travel 10.02.06, 16:27
          a nie chcesz jechac za 735 + cena za bilet??
          • Gość: aga Re: Wyjazdy Work&Travel IP: *.mikolow.net 10.02.06, 16:44
            Juz nie mogę zmienić decyzji,niestety
            • Gość: Mik007 Re: Wyjazdy Work&Travel IP: *.toya.net.pl 06.03.06, 23:40
              Jade 3 raz z tego samego biura. Płace 3100+oplata wizowa,sevis + bilet i mimo
              ze jest drogo to mam prace bardzo dobra i ciekawa nie jakis magdonald,park
              rozrywki czy cos gdzie placa ponizej 8 i nie daja nadgodzin.
              Po powrocie gdy rozmawiam z innymi uczestnikami wychodzi ze stracili czas i
              pieniadze.
    • 04sonia Re: Wyjazdy Work&Travel 07.03.06, 00:06
      Witam
      Ja bylam na W&T 3 razy, i owszem niektore biura sa strasznie drogie, ale im
      wczesniej sie zapiszesz tym lepiej. W tamtym roku jechalam z almaturem i za
      wszystko zapłaciłam ok 4 tys. Nie uwazam ze to jakas strasznie duza kwota nawet
      w porownaniu z turystyczna ( bo nawet jadac na takiej musisz wydac ponad 2 tys
      za bilet i wize). W&T ma swoje plusy, po pierwsze masz prawie 100% wize
      (oczywiscie dla studentow), legalna prace (ktora dobre biura Ci gwarantuja,
      zazwyczaj pewne 40godz/tydz) pozatym ubezpieczenie itd.
      Nie wiem czy jest sens ryzykowac za ta roznice ( ok.1,5 tys) starac sie o
      turystyczna , ktorej dostanie jest czesto loteria i jeszcze pracowac
      nielegalnie.
      Powinnismy sie cieszyc ze sa takie wyjazdy a tak na marginesie nie znam osoby
      ktorej taki wyjazd sie nie zwrocił
      Pozdrawiam
      ---
      moje zdjęcia z podróży po usa na www.agatkag.friko.pl
    • Gość: Mik007 Re: Wyjazdy Work&Travel IP: *.toya.net.pl 08.03.06, 01:55
      Ładne fotki Sonia. Na prawęe sporo zobaczyłaś.
      Jaki miałaś rodzaj pracy i ile ci płacili? Bo tak się zastanawiam jakim cudem
      mogłaś to wszystko zobaczyć na W & T. Jak udało ci się tyle zarobić żeby to
      wszystko zobaczyć. Hawaje do najtańszych nie należą a widzę ze troche tam czasu
      spedziłaś i to nie na plażowaniu. Do tego San Francisco , Los Angeles, Las
      Vegas. Mnie by same koszty noclegów zjadły, na Waikiki ceny za nocleg zaczynają
      się od 120 $ do tego jedzenie ,bilet , + 100$ za motor na1 dzień. Hmmm może
      wygrałaś w Las Vegas większą sumę...
      • 04sonia Re: Wyjazdy Work&Travel 08.03.06, 04:21
        Dziękuje bardzo, miło mi że ci się podobają 

Co do pracy to miałam różne, w każdym roku inną (supermarket, sklep z
        pierdułkami, itd. ) Jeżeli chodzi o zarobki to najniżej było to 7,5$/h ale
        bardzo dużo nadgodzin płatne 150%, a najlepiej 11,10$/h plus premia co w sumie
        dawało ok 12$/h.

Co do cen nie masz racji. Na Waikiki znajdziesz hotel juz od 70$ za noc. My
        załatwialiśmy wszystko przez www.expedia.com i za wszystko czyli przelot
        philadelphia - las vegas, 2 noclegi w Stratosphere H&C , samochód na 10 dni,
        dalej przelot do Honolulu - tam 7 noclegów w Castle Island Colony zapłaciliśmy
        ok.1200$ za osobę.
        Oczywiście do tego trzeba dodać wszystkie inne koszty. Chcieliśmy zobaczyć jak
        najwięcej nie wydając fortuny wiec podczas zwiedzania zachodniego wybrzeża
        zazwyczaj spaliśmy na campingach lub w parkach narodowych a w większych
        miastach w hotelikach które można znaleźć od 60$/noc. Dość drogo wyszła nam
        benzyna ale niestety zwiedzaliśmy we 2 osoby, gdyby było nas więcej było by
        dużo taniej.
        Jeżeli chodzi o ceny na Hawajach, to tez przed wyjazdem nasłuchałam się jak tam
        jest strasznie drogo. Że za butelkę wody trzeba zapłacić 4$, a za hotdoga 8$,
        Bzdura, ceny nie odbiegają od tych na kontynencie.
        Co do tego motoru to prawda zapłaciliśmy za niego 160$ za dzień, było mi
        troszkę szkoda ale mój chłopak się uparł, ale było warto. Chociaż nie mieliśmy
        kasków a wieczorem zaczęło padać i jeszcze te muszki na twarzy blee :P.
        Wszystko razem wyszło nas ok 2500$ za osobę ale jak na taką wycieczkę naprawdę
        myślę ze nie jest to strasznie dużo i myślę ze warto.

Haha :) a co do wygranej to w las vegas nic nie wygrałam, za to w Dover,de
        wygrałam 170$ i to wrzucając 10$ :), ale to poszło na aparat. Kto wie może
        jeszcze kiedyś pojadę do LV i jeszcze wygram cos duzegoooo :) Mam nadzieję...

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to z chęcią odpowiem.

Pozdrawiam
        ----
        moje zdjęcia z podróży po usa na www.agatkag.friko.pl
        • Gość: Mik007 Re: Wyjazdy Work&Travel IP: *.toya.net.pl 10.03.06, 00:05
          Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
          Nie zdawałem sobie sprawy że tak mało może kosztować taka podróż . Pewnie dla
          tego że nie szukałem. Muszę zapamiętać www.expedia.com i wyszukać jakąś
          ciekawa wycieczkę na ten rok. Podobną jak u ciebie z tym że na kontynencie bo
          na Hawajach już byłem.
          Co do cen na Hawajach masz rację nie jest aż tak drogo ale trzeba wiedzieć
          gdzie są tanie sklepy a tu bardzo przydaje się samochód. Zaskoczyłaś mnie tym
          że na Waikiki można latem znaleźć wolne noclegi za 70$ ale skoro tak mówisz to
          pewnie jest prawdą. Ja miałem akurat mieszkanko na Waikiki i płaciłem
          miesięcznie wiec za hotelami się nigdzie nie rozglądałem.
          Jednak myślałem że na krótko jak się przyjeżdża na Hawajae to jest bardzo
          drogo. Spotkałem wielu polaków którzy płacili po 12000zł za tygodniowy pobyt no
          ale fakt lecieli z Polski.
          Jak widać myliłem się myśląc że krótki pobyt jest drogi .
          Pozdrawiam
          • usa18 Re: Wyjazdy Work&Travel 19.04.06, 18:46
            Wszystkich pracujacych sezonowo w USA badz Anglii zapraszam do odebrania
            zaplaconego tam podatku na www.zwrotpodatku.pl/kod.php?kod=usa18

dla wszystkich z kodem - usa18 - 5% znizki na uslugi

pozdrawiam
            wiecej info na
            usa18@gazeta.pl
            badz www.zwrotpodatku.pl/kod.php?kod=usa18
      • Gość: jedrus Re: Wyjazdy Work&Travel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:25
        Powiedzcie czy gdy otrzymacie wize na taki wyjazd a nie mozecie wyjechac w tym
        momencie bo np. rozchorowaliscie sie to mozna pozniej dojechac czy przepada
        wszystko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka