Dodaj do ulubionych

Dlugosc biletu a oficer imigracyjny

IP: 217.98.242.* 14.03.06, 08:59
Witam, mam taki oto problem, chce kupic bilet z data powrotu po 3 miesiacach, nawet po 5 ale bardziej rozsadne wydaje 3. Chcialbym oczywiscie dostac max pobyt czyli 6 miesiecy tylko nie chce zaliczyc wtopy na lotnisku z powodu dlugosci terminu na bilecie(bo imigracyjny moze nie wierzyc ze jade od tak sobie na 3 czy tam 5 miesiecy). Jade na wize turystycznej, bylem juz 2 razy jako student.

1 Co poradzilibyscie mi w zwiazku z data powrotu po 3 lub nawet 5 miesiecach? Czy moge miec duzy problem czy nie ma sie za bardzo co tym przejmowac? Co radzicie?

2 Jakie macie wlasne doswiadczenia odnosnie takich sytuacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: arki Re: Dlugosc biletu a oficer imigracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:13
      miałem kiedys pytanie o planowana długośc pobytu i po mojej odp ze zamierzam być
      1,5 miesiąca usłyszałem "a co zamierzam tu robić przez aż 6 tygodni " jednak
      wzruszyłem ramionami i z usmiechem na twarzy odpowiedzialem ze mam tu sporo
      znajomych i taki mam urlop , potem nie było dalszych pytań i dostałem wize,
      głowa do góry będzie dobrze
      • maggiem Re: Dlugosc biletu a oficer imigracyjny 18.03.06, 03:02
        wykup bilet na 3 tyg -4 tyg z mozliwoscia zmiany. Jak dolecisz i bedziesz mial
        stempel w paszporcie. Dzwon do lini lotniczych i zmieniaj date powrotna. W
        zaleznosci od lini taka zmiana moze kosztowac od $25 do $100. Ja kupuje zawsze
        bilety lotnicze na www.campus.pl i w wiekszosci linii jest taka mozliwosc.
    • Gość: kokosik Re: Dlugosc biletu a oficer imigracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 07:57
      ja slyszalam od wielu osob ze mieli np. bilety powrotne otawrte i oficer
      imigracyjny sie czepial ale w koncu wbil wize na pol roku. znam wiele
      przypadkow ze ludzie wykupuja bilety na pol roku i czekaja ze oficer wbije tez
      taka wize i tak wlasnie jest bo wbija wize na pol roku:) czasami oficer nawet
      sie nie pyta o bilet powrotny. niektorzy juz bez zenady maja bilet powrotny po
      pol roku a chyba kazdy w miare inteligentny sie domysla ze zaden Polak nie
      jedzie 3 raz z rzedu na pol roku w celach turystycznych a pomimo tego dostaje
      wize na pol roku. ja wykupilam bilet na niecale 4 miesiace i mam nadzieje ze
      nie dadza mi wizy na krocej. pozdrawiam
      • maggiem Re: Dlugosc biletu a oficer imigracyjny 19.03.06, 02:19
        Teraz nie ma czegos takiego jak bilet otwarty bez konkretnej daty powortu, sa
        bilety polroczne, roczne itp. Konkretna date musisz miec podana na bilecie, a
        ewentualnie mozliwosc jej zmiany.
    • Gość: =9256uq08=r Re: Dlugosc biletu a oficer imigracyjny IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 18.03.06, 22:20
      dlugosc biletu ma sie wprost proporcjonalnie do dlugosci oficera imigracyjnego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka