doris-ek 23.05.06, 03:13 W srode moj synek konczy 2 latka. Podajcie prosze tytuly ksiazek ktore lubia wasze dzieci. Dzikuje, K Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 03:56 Zreszta moze byc miedzynarodowo ;) Polecam ksiazki dwoch autorow: David A. Carter i Robert Sabuda; szczegolnie te drugie - male dziela sztuki ;) Alexandra je uwielbia. Takze ksiazeczki Lucy Cousins o Maisy. Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 04:11 Dziekuje. Jutro skocze do sklepu i wybadam:o) Maisy lubil moj starszy synek, Ryan jakos nie wykazal zainteresowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 04:23 Zuzia lubila w tym wieku ksiazki z serii My Little People firmy Fisher Price (z odkrywanymi okienkami "a lift-the flap playbook"). Mielismy Busy Town, School Bus, Farm. Bardzo fajne i ladnie wydane ksiazeczki i edukacyjne rowniez (ucza kolorow, ksztaltow, cyferek itp.). Teraz (majac 2,5 roku) juz jej to przeszlo i kaze sobie w kolko czytac bajki o wilku czyli "Czerwony Kapturek" i "O trzech swinkach":) Ja juz wymiekam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 04:38 Piiig! piiig! U nas tez na topie:o) Szukam czegos nowego wlasnie, bo padam od tej o swinkach (bola mnie policzki od dmuchania na te domki). Robie sobie liste, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 05:00 I jeszcze ksiazeczki E.Hill o piesku o imieniu Spot:) Ostatnio znalezlismy tez super ksiazki Scholastic z serii "A First Discovery Book" np. "Bears", "Under the Ground" i inne. Nie sa to bajki, ale calkowicie edukacyjne ksiazki poswiecone danemu tematowi. Sa swietnie wydane i nawet ja je bardzo lubie. Natomiast z polskich ksiazek polecam stare dobre wierszyki Konopnickiej, Brzechwy, Tuwima i innych znanych autorow wydawnictwa Sara "Biblioteka Niedzwiadka". Sztywne okladki, jeden wiersz w ksiazeczce, dwa wersy na strone, szybko sie czyta i co najwazniejsze... szybko przekreca sie kartki;) A lubicie ksiazki Dr. Seuss?? Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 05:08 bea_mama napisała: > A lubicie ksiazki Dr. Seuss?? Starszy synek za nimi przepada. Mlodszy interesuje sie tylko tymi "interactive" albo czyms przy czym mama sie wyglupia. I Thomas w kolko na okraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 06:10 doris-ek napisała: > > I Thomas w kolko na okraglo. > Moja corka wkrotce bedzie miec cztery lata i z Thomasa oraz pociagow wyrosnac nie moze, chyba zostanie konduktorem ;)) Nawet w Dzien Matki dopytywala sie czy bedzie tort z Thomas'em :))) Odpowiedz Link Zgłoś
osemka11 Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 15:38 Moj synek konczy 2 latka 9 czerwca i rowniez uwielbia Thomasa. Przyjecie urodzinowe bedzie "Thomasowe" a jako goody bags beda ksiazeczki o pociagach : ) Maximilianek uwielbia Goodnight Moon! Polecam!!! Kupuje mu wiele tanich ksiazeczek ze Scholastic Book Club, caly czas jest na etapie zwierzatek, wiec mamy takowych mnostwo. Z polskich rozne ksiazeczki z wierszmi np. Hipopotam lub tez Kamyczek (Cailou). Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 16:57 osemka11 napisała: > Maximilianek uwielbia Goodnight Moon! Polecam!!! Takze polecam. Szukanie myszy to bylo ulubione zajecie:o) Hipopotam lub tez Kamyczek (Cailou). Poszukam, dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena73 Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 15:48 A moj synek uwielbia polska ksiazeczke o Ciekawskim Kotku..ja juz naprawde nie wyrabiam ale musze ja mu czytac kilkanascie razy dziennie..moze dlatego ja tak lubi bo sie wyglupiam przy niej gdy udaje glosy innych zwierzatek.. :-)) Uwielbia tez oczywiscie wszystko gdzie jest narysowany samochod... :-)) tresc nie jest jeszcze wazna w tym momencie... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 16:58 bozena73 napisała: moze dlatego ja tak lubi bo sie wyglupi > am przy niej gdy udaje > glosy innych zwierzatek.. :-)) Na pewno dla tego! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 18:36 zuza lubi calilou, uwielbia. ma serie gazetowa z bajkami, kot w butach, czerwony kapturek etc i tez je bardzo lubi sluchac jeszcze nie chce jeno obrazki przewraca. polecam te serie, fajna jest- reklamuja na gorze strony gazetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 19:38 Moja Angela jest jeszcze na etapie ogladania obrazkow w ksiazeczkach.Kiedy zaczynam jej czytac szybciutko przewraca strony .Do ulubionych ksiazek naleza wszystkie z Elmo ,wszelakie o zwierzatkach ,po ostatniej wizycie w zoo ksiazeczka o malpkach. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: ksiazeczki dla 2-latka 23.05.06, 19:39 Moje dzieci uwielbialy serie: Brown bear, brown bear, what do you see? oraz Polad bear, polar bear, what do you hear? Znaja je na pamiec. Sa w nich rozne zwierzeta, pierwsza uczy kolorow, druga dzwiekow. Sa po angielsku. Ciekawe, czy sa po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
mjermak Re: ksiazeczki dla 2-latka 05.06.06, 22:31 when you give a mouse a cookie i inne z tej serii, nie pamietam tytulow caps for sale Beatrix potter w wersji w sztywnych okladkach i skroconej z Polskich wiersyki te wydane na sztywnych kardkach(moja uwielbia do dzisiaj dyzia marzyciela, Pranie i Chrzaszcza) a hitem byly ksiazeczki-rozkladnaki- hermonijki, obrazki, podpisy, tematyczne sa np w gorach, na wsi, mnostwo tego w Polsce jest-az sie dziwie ze Amerykanie nie wpadli na pomysl z harmonijkami (albo ze sie nie przyjal bo wpasc pewnie wpadli). Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: ksiazeczki dla 2-latka 05.06.06, 23:45 mjermak napisała: > az sie dziwie ze Amerykanie nie wpadli na pomysl z harmonijkami > (albo ze sie nie przyjal bo wpasc pewnie wpadli). > ee tam ;), my mamy cale mnostwo "bajeranckich" ksiazeczek, z puzzlami (polecam!), do kapieli, gumowe, plastikowe, futrzane, z fikusnymi pop-ups, czytane od przodu, od tylu, z CD etc.; i caly wor szmacianych (gdy Alexandra byla jeszcze malutka) - np. w ksztalcie dzialajacego telefonu czy autobusu 3D. Najwiekszy wybor ma Scholastic, mielismy kiedys ich subskrypcje Baby's First Book Club ale z niewiadomego powodu urwala sie. Niedawno zamowilam ta subskrypcje: www.highlights.com/jump.jsp? itemID=1773&itemType=PRODUCT i jestem zadowolona, Alexandra ma frajde ale trzeba z nia torche przy ksiazkach posiedziec (przydaja sie np. w restauracji ;)) Ale to juz oferta dla dzieci 3.5+ Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: ksiazeczki dla 2-latka 06.06.06, 01:38 ja mam kilka ksiazeczek-harmonijek/amerykanskich/ , wiec i tu takie sa Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: ksiazeczki dla 2-latka 06.06.06, 02:02 Ostatnio kupilam dwie bardzo ladnie wydane ksiazeczki harmonijki na przecenie za $4.99 ,niestety moja corka jeszcze nie wie jak sie do nich zabrac i wyrywa wszystkie wystajace elementy. Odpowiedz Link Zgłoś