Dodaj do ulubionych

ktory miesiac polecacie

19.07.06, 21:48
ktry miesiac jest najlepszy na podroz do Polski z dzidzia? Pytam, bo juz nie
moge sie doczekac kiedy odwiedze rodzinne strony (niestety dopiero za rok), a
nie chce jechac jak bedzie zbyt chlodno. Mysle o czercu lub lipcu ewentualnie
sierpien ale nie moge sie zdecydowac
Obserwuj wątek
    • kaszka13 Re: ktory miesiac polecacie 19.07.06, 23:52
      ja lece w czerwcu przyszlego roku na dwa miesiace, oczywiscie jesli cos nie
      pokrzyzuje mi planow. zreszta okres wakacyjny jest najlepszy, bo ludzie sa
      bardziej zrelaksowani, no i jest cieplo:)
      • kami-danielito Re: ktory miesiac polecacie 20.07.06, 02:36
        ja tez mam w planach czerwiec lub lipec 2007. Daniel bedzie mial prawie 1,5
        roku.Ja sie raczej sugeruje tym , ze moje siostry beda mialy wakacje, bo w
        trakcie roku akademickiego to troche bezsensu
        • edytais Re: ktory miesiac polecacie 20.07.06, 16:53
          Ja planuje maj/czerwiec. Czerwiec chyba jest najlepszy, bo w lipcu w tym roku
          sa straszne upaly i klimatyzatora moi rodzice nie maja. podobno nawet w nocy
          w domu jest strasznie goraco, spia przy otwartych oknach z powodu upalu. Mam
          nadzieje, ze pod koniec czerwca nie bedzie za goraco.
          • edytkus Re: ktory miesiac polecacie 20.07.06, 18:19
            edytais napisała:

> podobno nawet w nocy
            > w domu jest strasznie goraco, spia przy otwartych oknach z powodu upalu. Mam
            > nadzieje, ze pod koniec czerwca nie bedzie za goraco.

nie zdziwilabym sie ze my po amerykanskich upalach te polskie bedziemy ledwo odczuwac ;)
            • ewap_mama_alexa Re: ktory miesiac polecacie 20.07.06, 22:21
              Upaly sa juz od konca czerwca, a podobno lato zapowiadane bylo chlodne i
              deszczowe... Faktycznie zdechnac mozna w ciagu dnia, wieczorem jest troche
              lepiej, teraz mam w pokoju 26C, wiec w zasadzie chlodno. Okna wszystkie
              pootwierane. Jak sobie pomysle o powrocie do upalu z wilgocia, to wcale nie chce
              wracac. Z paru powodow jeszcze :)

Dla nas najlepszy(=jedyny) czas na przyjazd to czerwiec i lipiec, ale to ze
              wzgledu na szkole, rok szkolny zaczyna nam juz w polowie sierpnia. Moze warto
              wziac tez pod uwage ceny biletow poza sezonem? No i raczej unika sie wtedy
              upalow, zapowiedzianych lub nie. Jak Alex byl mlodszy przyjezdzalismy np. w
              polowie kwietnia.
    • cyborgus Re: ktory miesiac polecacie 21.07.06, 00:19
      jezeli nie jestes uwiazana wakacjami ani tu, ani tam, to moze wrzesien /
      pazdziernik. ostatnio wrzesien w Polsce ma prawie gwarantowana pogode.
      gdy bylam w ciazy pojechalam do Polski w drugiej polowie pazdziernika,
      zahaczajac o zaduszki, i mialam rewelacyjna pogode, zlote polskie lato. no ale
      jest to ryzyko, ze trafisz na paskudne jesien.
      • myelegans Re: ktory miesiac polecacie 23.07.06, 19:17
        My odwiedzamy Polske albo w maju, albo wrzesniu i tak bedziemy robili dopoki
        maly nie pojdzie do szkoly. Nizsze ceny biletow, mniej turystow, ostatnio ja i
        synek mielismy caly rzad 4 siedzienia dla siebie w samolocie. W Polsce tez
        mniejszy ruch w Zakopanym, czy w Sudetach, gdzie lubimy jezdzic i nie trzeba sie
        martwic rezerwacja, i ceny we wrzesniu tez nizsze. Jade w drugiej polowie wrzesnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka