marcysiaw1 31.07.06, 22:16 Moj Filipek ma 6 miesiecy i dzis kupilam mu mango czy myslicie ze moge mu podac? Mango w sloiczku oczywiscie! pozdrawiam MArta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolkapolka1 Re: Mango! 01.08.06, 04:13 Kazdy robi jak uwaza, ja mam dzieci alergiczne i najpierw probowalam mniej egzotyczne owoce:-) Bardzo sie zdiwilam, gdy okazalo sie ze moj syn ma uczulenie na kiwi. Tu jest spory wybor owocow, moze najpierw brzoskwinia, jagody, jablko, gruszka albo sliwka. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: Mango! 01.08.06, 05:01 Zdaje sie ze marcysia juz wprowadzila owoce do diety swojego synka.Jezeli sie nie myle i maly nie wykazywal reakcji alergicznych na inne owoce to ja mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie i mozna mango podac.Oczywiscie jak w przypadku kazdego nowopodanego owocu obsrewuj czy maly nie reaguje alergicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymama Re: Mango! 01.08.06, 13:58 Truskawki, brzoskwinie, kiwi, maliny i cytrusy to statystycznie najczesciej uczulajace owoce. Mango powinno byc OK szczegolnie jesli sloiczek odpowiedni dla wieku dziecka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: Mango! 01.08.06, 23:35 Ja mango chyba z miesiac temu podalam. Synek ma teraz 8,5 miesiaca. Reakcji na to nie bylo (znaczy sie byla: wielkie oczy, slinka ciekla, uh uh uh... odglosy). Dzisiaj pojechalismy na farme brzoskwin i maly zjadl pierwsza brzoskwinie prosto z drzewa (ja oczywiscie skorke odgryzlam). Mam nadzieje, ze bedzie ok, bo teraz sezon i bedziemy sie nimi do konca sierpnia objadali. Szkoda byloby gdyby go takie pysznosci minely. Odpowiedz Link Zgłoś