Dodaj do ulubionych

Birmingham Anime and Gaming con

13.08.23, 14:49
Anime, manga ani nawet gry komputerowe to zupelnie nie moj swiat. Natomiast moja 12 letnia corke lubi anime, gra tez w jakas gre Genshin Impact, gdzie mozna zdobyc (wylosowac chyba) ulubiony charakter w grze co jej sie nie udaje a zostaly tylko dwa dni na to. Pomyslalam, ze moze chociaz kupie jej jakis plakat albo podkoszulek z ta postacia na otarcie lez. No i znalazlam wlasnie ten Birmingham Anime and Gaming show, podobno dzieci moga tez wziac w tym udzial. No i sie zastanawiam czy to jest odpowiednie dla 12 latki, czy bezpieczne? Czy bylyscie kiedys na czyms takim, czy wzielybyscie 12 letnia corke na takie show?
Nie jstem zdecydowana ani na tak ani na nie, jestem ciekawa czy ktos byl na czyms takim i jakie sa Wasze wrazenia?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Birmingham Anime and Gaming con 13.08.23, 21:24
      Ja bym wzięła. Sama nie będzie się tam poruszać, tylko z tobą, więc będziesz mieć kontrolę nad tym, co będzie oglądać.
    • niyaa Re: Birmingham Anime and Gaming con 14.08.23, 13:04
      Ja tez bym poszla z dzieckiem. Nie bylam na anime /manga evencie ale to dlatego ze takie nie bylo w poblizu. Ogolnie to i tak mam maly wplyw i wiedze o tresciach w jakich obracaja sie nasze dzieci-umowmy sie, czesto nie wiemy nawet o co chodzi i o czym tak wlasciwie mowia... Wiec poszlabym tez z ciekawosci zwby przyjrzec sie z bliska.
      Skoro moi synowie znaja teksty piosenek ushera 🤣 to ja tez nabywam czasem bezuzyteczna wiedze o ich lajkach i dislikach 🤣🤣🤣
      Mysle ze zaufanie i otwartosc procentuje w wychowywaniu dzieci, wiec idz i baw sie dobrze! Najwyzej drugi raz nie pojdziesz 😉
    • rybkaa277 Re: Birmingham Anime and Gaming con 18.10.23, 16:21
      hej. niewiem czy temat jeszcze aktualny ale ja bylam na show z corka w Londynie w sierpniu i bawilysmy sie swietnie. nie ma tam niczego niebezpiecznego a mozna spotkac fajnych ludzi. bylysmy obydwie przebrane za postacie z anime i duzo kudzi robilo sobie nawzajem fotki bo niektorzy mieli naprawde wystrzalowe kostiumy
    • illegal.alien Re: Birmingham Anime and Gaming con 19.10.23, 08:47
      Nie byłam, ale mysle, ze będzie mnóstwo młodszych nastolatków z rodzicami :)

Nie pamietam, gdzie mieszkacie, ale w Londynie w Young V&A jest teraz wystawa o Japonii ‚myth to manga’ :)
      • wiwi1 Re: Birmingham Anime and Gaming con 20.10.23, 07:26
        Nie udalo nam sie pojechac do Birmingham niestety, bo cos innego wypadlo w tym terminie, ale temat jest jak najbardziej aktualny. dzieki rybka na zdjecia z szow w Londynie. Sama nabieram ochoty zeby sie wybrac z wlasnej ciekawosci:)
        illegan.alien dzieki za info o wystawie. Mieszkamy w Essex, corka bedzie zachwycona, to bedzie w takim razie plan na half term:)
        • illegal.alien Re: Birmingham Anime and Gaming con 20.10.23, 15:59
          My się wybieramy w poniedziałek, jak nie zapomne mogę dać znac jak wrazenia :)
          W Japan House tez jest wystawa, ale tylko do niedzieli, a ja dwa dni pod rząd z trójka dzieci się do Londynu nie wybiorę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka