Dodaj do ulubionych

mleko krowie nr.2 (artykul)

26.09.06, 04:26
www.notmilk.com/kradjian.html
Dziewczyny, czytalam poprzedni watek o mleku krowim i znalazlam artykul.
Wiem ze opinie podzielone. Ja sama dzieciom mleka nie daje - alergie. Po
przeczytaniu troche jednak balabym sie mleka, krew, toksyny, antybiotyki i
krowy ktore daja 3 razy wiecej mleka niz powinny....brrr Moze organic milk
to jeszcze...dajcie znac co myslicie o artykule.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 04:39
      przeczytalam jedna piata, wystarczy ze tekst pochodzi z ubieglego stulecia i zostal napisany przez
      specjaliste od piersi (?!) na podstawie artykulow z lat osiemdziesiatych zeby nie tracic czasu na reszte.
      Nie od dzis wiadomo ze pewnym ludziom mleko nie sluzy ale to zdecydowana mniejszosc. Jedyen z
      czym sie zgodze to ze mleko moze byc zwiazane z nocnym moczeniem - dalam Alexandrze kubek
      przed snem i mialam powodz w lozku ;))))
    • zapomnialamnicka Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 04:47

fakt jest taki ze niektorzy nie toleruja mleka inni nie lubia a jeszcze inni
      uwielbiaja i ze mleka nie mozna podawac jako panaceum na wszystko - bo nim nie jest
      istnieje masa produktow ktore moga byc zrodlem wapnia dla czlowieka nie tylko
      jedynie sluszne mleko
    • cyborgus Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 06:56
      zauwaz na jakiej stronie jest ten artykul: NOT MILK.

czyli artykul musi byc tendencyjny.
    • samo Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 07:55
      en.wikipedia.org/wiki/Bovine_somatotropin
      • edytkus Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 15:38
        samo napisała:

> en.wikipedia.org/wiki/Bovine_somatotropin

zawsze mozna pic mleko organiczne, a Monstanto... proponuje film The future of food, swoja droga
        kto by pomyslal ze mleko moze byc sposobem na bliznieta ;))
    • kathiekp Re: mleko krowie nr.2 (artykul) 26.09.06, 15:05
      mnie zawsze denerwuja powiedzenia typu : o cat milk is for cats and cow milk
      for cows. My nie jemy psow a w azji to robia. I co powiemy my nie jemy bo jest
      nie zdrowe. W sumie mozna zaczac dykutowac o wszystkim w ten sposob. Ziarna sa
      dla ptakow, mieso dla drapieznikow i zwierzeta sa naszymi przyjaciolmi nie
      powinnismy ich jesc, mleko dla poszczegolnych typow zwierzat. Hmmm co nam
      pozostaje do jedzenia, nic. Ja mysle ze kazdy powinien robic to co uwaza za
      sluszne i to co mu sluzy. Ja nie przepadam za mlekiem i nie bede sie zmuszac do
      picia ale moj syn lubi i pije. Kupuje tylko organic wlasnie zeby uniknac tych
      wszystkich dodatkow bo z tym sie zgadzam ze to moze zrobic kogos chorym. Pokarm
      zawsze bedzie wywolywal sprzeczne uczucia i emocje, niestety. Wiec jest ok jak
      nie chcesz pic mleka, nie jesc miesa itd. Podejmuj decyzje na podstawie tego co
      czujesz, a w dzisiejszych czasach mamy tyle do wyboru ze nikt z glodu nie umrze
      (oczywiscie mowie o USA).
      Pozdrawiam
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka