Dodaj do ulubionych

znowu o wozkach - decyzja

07.11.06, 04:58
Na koniec zostaly na "placu boju" trzy wozki:

- Peg Perego Valenzia, ale za duzy po zlozeniu, nudny kolorystycznie i tylko
jeden rodzaj fotelika pasuje (Primo Viaggio - ciezki i drogi)

- BumbleRide Flyer - najbardziej podobal mi sie ze wszystkich ze wzgledu na
wzornictwo i funkcje, ale za duzy po zlozeniu do naszego samochodu

- Inglesina Zippy - ma prawie wszystkie funkcje oprocz przekladanej raczki i
glebokiego kosza; kolory moglyby byc troche ciekawsze, ale nie sa najgorsze.
Za to ma najlepszy system skladania obecnie na rynku. Jedna reka mozna zlozyc
i rozlozyc go do "parasolki" a po zlozeniu sam pionowo stoi. Za pare dni
zamawiamy go i mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni.

Uff - wozek okazal sie najtrudniejszym zakupem. Cala wyprawka juz gotowa.
przynajmniej na papierze.
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 05:15
      claudia207 napisała:

> - Inglesina Zippy - Za pare dni
      > zamawiamy go i mam nadzieje, ze bedziemy zadowoleni.

Moim zdaniem ten wozek nie nadaje sie dla niemowlecia!!! Ani zadna inna parasolka. Poza tym wozek z
      dwoma raczkami naprawde ciezko sie prowadzi z placzacym dzieckiem na reku i jakimis torbami, a z
      tymi malymi kolkami w snieg i duzy deszcz bedziesz doslownie uziemiona (chyba ze planujesz spacery
      w samochodzie ;)). Jesli nie jestes z natury dosc niska to zapomnij o butach na obcasie.
      • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 06:03
        Kolka sa wieksze niz u Valenzia i prawie takie jak u A3. Zippy: 7.2in, Valenzia
        6.5, A3: 7.5. Zawieszenie miekkie, siedzenie rozkladane na plasko i wylozone
        gabka. Fakt, ze lepiej byloby miec jedna raczke, ale wtedy nie skladalby sie
        tak dobrze. Jakos bedziemy musieli sobie z tym poradzic, bo nie ma idealnego
        wozka.
        To nie jest parasolka w stylu Aria Peg Perego czy Triumph Maclarena tylko
        sklaada sie w podobny sposob.
    • bozena73 Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 14:45
      BumbleRide Flyer byl tez na mojej liscie gdy szukalam wozka... :-)))
      Nie znam Inglessiny ale zobaczylam na internecie zdjecia..wyglada OK...i jezeli jest naprawde
      funkcjonalny i lekki to chyba jest to dobry wybor...
      PS> Zgadzam sie z Toba ze szukanie wozka to jeden z najdluzszych projektow nad ktorym zdarzylo mi
      sie pracowac...ale lubilam to :-)))))))
      • aniutek Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 15:28
        kupno wozka to bardzo trudny wybor i jestem zdania, ze jeden za chiny ludowe nie spelni wszystkich
        oczekiwan/wymagan. Inglesina fajna- robia swietne wozki od lat, bumbble ride- widze ich sporo w
        okolicy szkoly- brooklyn heights, przewaznie tych 3 kolowych i wygladaja swietnie, wczoraj
        przyuwazylam blizniaki, dziewczynke i chlopca w odpowiednich do plci kolorach, wlasnie w takim 3
        kolowym glebokim wozku- piekny widok :)
        ja jak ta stara baba rozczulam sie nak kazdym niemowlakiem......

wiecie co gdybym teraz kupowala wozek chyba zdecydowalabym sie na bugaboo.....
        • edytkus Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 16:20
          aniutek napisała:

> wiecie co gdybym teraz kupowala wozek chyba zdecydowalabym sie na bugaboo.....

dlaczego?
          • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 17:05
            Mnie nie zachwycil. Jest lekki i fajnie sie sklada, ale ma plytkie siedzenie i
            maly daszek, wiec potrzeba dokupic parasolke do oslony przed sloncem za
            bagatela $50 i oslone od deszczu (cena pewnie podobna). Tyle dojzalam pobieznie
            przygladajac sie mu.
          • aniutek Re: znowu o wozkach - decyzja 08.11.06, 13:27
            kiedy kupowalam swoje wozki bugaboo byl nowoscia i nie podobalo mi sie jego wykonczenie ( tandetne
            ) teraz przygladajac sie tym wozkom widze, ze sa jakosciowo lepsze a spelniaja wiele funkcji i
            pewnikiem zamiast 3 wozkow mialabym 2 a moze nawet jeden?
            mysle o wersji pelnej - wozek gleboki, siedzenie plus dodatki
            • edytkus Re: znowu o wozkach - decyzja 08.11.06, 16:27
              aniutek napisała:

> kiedy kupowalam swoje wozki bugaboo byl nowoscia (...)
              > mysle o wersji pelnej - wozek gleboki, siedzenie plus dodatki

wolalabym chyba Stokke, cenowo pewnie wyjdzie to samo?
              • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 08.11.06, 19:41
                Cenowo podobnie, ale wygladaja na bardzo niestabilne. Przygladalas sie im
                blizej? Nie bralam tego wozka pod uwage.
        • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 16:49
          Mialam na Bumble bardzo duza ochote, ale niestety praktyka przewazyla.
      • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 16:51
        Bozena, dlaczego zdecydowalas sie na Valenzie a nie na Bumble. A tak swoja
        droga, myslalam, ze Ryder to stosunkowa nowosc na rynku. Byly w sprzedazy juz
        dwa lata temu?
        • bozena73 Re: Do Claudii 08.11.06, 15:24
          claudia207 napisała:

> Bozena, dlaczego zdecydowalas sie na Valenzie a nie na Bumble. A tak swoja
          > droga, myslalam, ze Ryder to stosunkowa nowosc na rynku. Byly w sprzedazy juz
          > dwa lata temu?

Claudia, masz racje..nie chodzilo mi o Ryder..bardzo podobna nazwa, ten wozek ktory juz prawie
          kupilam, Edytkus kiedys mi przeslala link do tych wozkow i bardzo mi sie spodobaly..lecz niestety
          okazaly sie zbyt ciezkie...Valenzia wydawala mi sie najbardziej praktyczna..ale jak Aniutek mowi , chyba
          nie ma wozka aby spelnil wszystkie Twoje wymogi..zawsze trzeba bedzie cos jeszcze dokupic..
          A to jest link do wozka co mialam na mysli (i troche zaluje ze go nie kupilam wtedy)

dmart.stores.yahoo.net/buqub20stblw.html
          • claudia207 Re: Do Claudii 08.11.06, 16:25
            Waga 31 funtow - to nie dla mnie.
    • kashunda Re: znowu o wozkach - decyzja 07.11.06, 22:00
      Mialam Venezie bylam bardzo zadowolona z tego wozka ,po roku jednak
      przesiadlismy sie na parasolke.Do venezi pasuje napewno fotelik graco snugride
      ,sprawdzalam.
    • edytkus Re: znowu o wozkach - decyzja 08.11.06, 16:39
      Claudia, bardzo wazna rzecz ;), pozwol mezowi tez decydowac w sprawie wozka. My kupujac poszlismy
      na kompromis czyli wybralismy model i kolor ktory nam obydwojgu odpowiadal. Na poczatku
      myslalam o innych wozkach, m.in. PegPerego, na ktore moj maz reagowal z obrzydzeniem w stylu "z
      takim babskim nie wyjde" ;), a z tym ktory kupilismy wychodzil bardzo chetnie, a do tego ilekroc bylam
      na spacerze z nalozona gondola mezczyzni czesto sie za wozkiem ogladali, zdarzalo sie ze on mowil
      do niej ze mu sie podoba, a raz nawet grupa policjantow zamiast pilnowac ruchu ulicznego
      zainteresowala sie wozkiem (szkoda ze nie mna ;)).
      • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 08.11.06, 19:39
        Sama zawyzylam liste wozkow, ale ostateczna decyzje podjelismy w sklepie
        wspolnie wlacznie z kolorem. Gdybym miala sama wybierac, pewnie kupilabym
        Ryder'a, ale M sprowadzil mnie na ziemie. Poza tym on ma poda 190 wzrostu, wiec
        musial wyprobwac wozki do swojego wzrostu i dlugosci nog.
        Edytkus, czy mozesz mi przypomniec, jaki masz wozek? Na pewno gdzies pisalas,
        ale nie dokopie sie pewnie do tego.
        • edytkus Re: znowu o wozkach - decyzja 14.11.06, 14:55
          claudia207 napisała:

> Edytkus, czy mozesz mi przypomniec, jaki masz wozek? Na pewno gdzies pisalas,
          > ale nie dokopie sie pewnie do tego.

to byl ten tinyurl.com/yj93c4 - podobny do ryder'a (po zlozeniu zmiescil sie w bagazniku
          Passat'a)
          www.crocodilebaby.com/qs/category/17/530/0/0 - jest i tutaj, trzeci w drugim rzedzie.
          Zwroccie uwage na bialy bugaboo, bez sensu :O
    • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 14.11.06, 12:42
      Zamowilam lozeczko i wozek w sobote a w poniedzialek juz przyszlo! Gdybym
      wiedziala, ze tak szybko sie uwina, poczekalabym troche. Ale nic. Naciesze sie
      widokiem. :-)
      • kielbasia Re: znowu o wozkach - decyzja 14.11.06, 12:53
        ja kupilam juz ten wozek i wydaje mi sie dobrym wyborem, a okaze sie w praktyce.
        www.chiccousa.com/product.php?productid=209&cat=18&page=1
        • olcialew1 Re: Czesc Kielbasia 14.11.06, 21:54
          Tu ola z marcowek.
          Juz msz wozek? Ja sie dopiero zaczelam rozgladac. Mam niby dostac jakis
          sprowadzony z Europy ale dokladnie nie wiem jaki i czy na pewno. Masz juz
          lozeczko itd?
          • kielbasia Re: Czesc olcialew 16.11.06, 13:45
            wozek juz mam a co dolozeczka nie mozemy sie zdecydowac czy z opuszczana strona
            czy nie. mi osobiscie bardziej sie podoboja te bez opuszczanej ale nie wiem czy
            sa praktyczniejsze i bezpieczniejsze. a wyprawke juz powoli zbieram choc to
            trudne bo nie znam plci maluszka.
    • mpalka6 Re: znowu o wozkach - decyzja 27.01.07, 07:04
      dziewczyny chcialabym kupic wozek Peg Perego Valenzia, nie wiecie czy do niego
      pasuje tylko fotelik Primo Viaggio ? jest bardzo drogi
      • i-ka Re: znowu o wozkach - decyzja 29.04.07, 16:03
        Wyciagam watek. Claudia, po kilku miesiacach uzywania-zadowolona jestes z
        Zippy? Teraz ja mam ten dylemat i raczej sie zdeyduje na Pliko P3.
        • claudia207 Re: znowu o wozkach - decyzja 29.04.07, 16:24
          Bardzo jestem zadowolona. Wozek spelnia wszystkie moje oczekiwania. Ma tylko
          jeden mankament - dlugosci raczek nie da sie regulowac, ale da sie z tym zyc. M
          ma troche klopotu z prowadzeniem wozka, ale to w sumie jego wina, bo w sklepie
          mowil, ze wozek jest w porzadku. Teraz jest dobry czas na kupowanie wozka z
          2006, bo sa obnizki. W BRS pojawily sie tez budki dla noworodka z duza obnizka,
          ale Tobie pewnie nie beda potrzebne skoro dzidzius ma sie urodzic latem.
          www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=2402896&cp=&fbn=Brand+Name+Secondary%7CInglesina&f=Taxonomy%2FTRUS%2F2255957&f=PAD%2FBrand+Name+Secondary%2FInglesina&fbc=1&parentPage=search
          Wersja z 2007 ma wyciagane raczki i chyba lepsza amortyzacje (tak wnioskuje z
          opisu) i ciekawszy wybor kolorow, ale tez jest drozszy.

Rozwazalam Pliko, ale nie mial amortyzacji i za twarde mial oparcie a dla mnie
          wazne to bylo dla noworodka. Kolka tez mniejsze niz w Zippy. Ale moze wersja z
          tego roku jest inna?

Jesli chcesz porownac wozki, zadzwon najpierw do sklepu i upewnij sie czy maja
          to, co Ciebie interesuje, bo nie kazdy BRS ma taki sam asortyment.
        • claudia207 jak dzidzius i przyszla mama? n/t 29.04.07, 16:24

• aneta05 a jak sie sprawdzaja 2 raczki w wozku? 29.04.07, 20:31
            Ja juz tez zaczelam poszukiwania wozka, ale chcialabym jednak wozek z 1 raczka
            bo jesli musialabym miec dziecko na rekach i pchac wozek to chyba 1 raczka jest
            lepsza, ale moze sie myle? podzielcie sie Waszymi opiniami.
            Dziekuje.
            • claudia207 Re: a jak sie sprawdzaja 2 raczki w wozku? 29.04.07, 22:51
              Jesli zablokuje sie przednie kola, aby nie krecily sie, to da sie prowadzic
              wozek jedna reka coc z 1 raczka na pewno latwiej. Za to przy skladaniu taki
              wozek zajmuje znacznie mniej miejsca niz z pojedyncza raczka, czyli cos za cos.
          • i-ka Re: jak dzidzius i przyszla mama? n/t 30.04.07, 01:45
            Dziekuje za pamiec-jak narazie dobrzee:) Chociaz cos mnie ZNOWU katar zbiera.
            Dzisiaj zrobilam w koncu baby registry w babiesr'us, przynajmniej wstepne.Z
            wozkiem sie narazie wstrzymuje, bo licze ze maz chociaz na kilka dni przyjedzie
            i razem wybierzemy. Narazie Zippo sie nie przyjrzalam, bo u nas na SI go nie
            ma.
            Aneta, ja tez chcialam bardzo zeby raczka byla laczona, ale przejechalam PPP
            Pliko P3 po sklepie i baaardzo mi sie spodobal plus zlzylam go praktycznie
            jedna reka, siodelko tez mu sie latwo montuje. Wybierz sie, przetestuj - moze
            tez zmienisz zdanie. Ja w sumie z laczona raczka zadnego nie testowalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka