Dodaj do ulubionych

warto przeczytac

14.04.07, 00:35
co pisza na tej stronie
www.wethechildren.com
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: warto przeczytac 14.04.07, 03:48
      ciekawy link, nar azie przeczytalam tylko pierwsza strone (potem bede meic wiecej czasu) i pare mysli
      cisnie sie do glowy. O tym ze dzieci nie maja rownych praw wiedzialam, gdy byla sprawa z Nixmary (na
      pewno dziewczyny z NYC wiedza o kogo chodzi) w prasie o tym pisano, strasznie sie wtedy zdziwilam
      ze bicie dzieci wlasciwie nie jest karalne. Inne co mi przyszlo do glwoy po przeczytaniu strony to ze
      owszem, dzieci trzeba chronic ale to sie czesto obraca przeciw doroslym (chociazby ostatnia sprawa w
      NYC gdzie osmiolatka oskarzyla woznego o molestowanie seksualne - klamstwem zszargala mu opinie
      i spokoj).
      • lilazw Re: warto przeczytac 14.04.07, 05:02
        Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kar cielesnych dla dzieci ale pomysl zeby
        dzieci same wybieraly sobie szkole czy uczestniczyly w sprawach rozwodowych
        rodzicow jakos mi sie nie podoba.
        • aniutek Re: warto przeczytac 14.04.07, 05:52
          > dzieci same wybieraly sobie szkole czy uczestniczyly w sprawach rozwodowych
          > rodzicow jakos mi sie nie podoba.
          o jeszcze tego nie wyczytalam. moze jutro.

bicie- jestem zdecydowanie przeciwko ale odrazu przyznam sie, ze raz dalam Zuli po lapach a
          Lukaszowi przez leb, nigdy tego nie zapomne i sie wstydze.jestem bardzo impulsywna ponioslo mnie i
          wiem,ze zadne to tlumacznie, dzieje sie to blyskawicznie.
          za swietna porade uznalam tam "time out dla siebie", zyjemy w takim ciaglym pospiechu, ja czesto
          lapie sie na robieniu trzech rzeczy na raz (nawet teraz jednym uchem slucham Mahera)tego samego
          oczekujac od dzieci.
          nie raz wtracalam sie na ulicy czy w sklepie kiedy matka okladala swe dziecko, kiedys widzialam bardzo
          przeziebionego chlopca usadzonego w wozku na zakupy, kaszlal, blyszczaly mu oczy i katar rozcieral
          na nosie. matka grzebala w torebkach i butach co chwila przeklinajac placzace dziecko.
          po krotkiej z nia wymianie zdan zadzwonialm na policje. ona w miedzyczasie drac sie wyszla ze sklepu.
          co osiagnelam? nic
          co powinnam w takiej sytuacji zrobic?

dobrym pomyslem mysle jest dawanie ludziom gotowych metod zachowan w trudnych sytuacjach jak
          np time out dla siebie.....
      • edytkus Re: warto przeczytac 14.04.07, 06:10
        dla zainteresowanych en.wikipedia.org/wiki/Nixzmary_Brown - to byla straszna historia
        • aniutek Re: warto przeczytac 14.04.07, 19:00
          straszna!!

pamietam, ze rozmawiano z facetem, ktry kilkakrotnie widzial jak dziweczynka byla szarpana na
          playground przez opiekuna, nic nie zrobil, chcial sie wtracic ale sie bal, myslal, ze nastepnym razem sie
          odezwie, zaprotestuje.... niestety dziewczynka juz nie zyla.
          dlatego tak mnie nurtuje aspekt "wtracania sie"
          co o tymm myslicie? jak wy reagujecie?
    • reninka72 Re: warto przeczytac 14.04.07, 21:44
      "Some parents touch and kiss their child’s buttocks. Most likely this happened
      to them as a child. They are confused about this boundary. The buttocks should
      never be touched. The area of the breast of young girls is a future erogenous
      zone and should not be touched."
      "between the age of 4 - 5, the parent should stop bathing their child."

To chyba lekkie przegiecie. Nie moge corci poglaskac po dupci?! Ani wykapac?
      Zastanawiam sie czy te absurdalne zakazy nie biara sie aby z glebokiegom
      purytanizmu Amerykanow. Jestem gleboko przekonana, ze kiedy dziecko zacznie
      odczuwac swoja seksualnosc, da rodzicom znac gdzie sa granice. Przestane dziecko
      kapac kiedy tylko o to poprosi albo inaczej da mi do zrozumienia, ze pragnie
      zachowac prywatnosc.
      W ogole to ta strona nie podaje zadnego naukowego uzasadnienia tych teorii.
      Owszem, zgadzam sie z wieloma poradami, np. dotyczacymi bicia i wychowania w
      milosci, ale wydaje mi sie, ze to raczej czyjes osobiste opinie na temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka