look29 17.05.07, 00:07 jestem tu na wakacjach moze znacie jakies sprawdzone specyfiki na poprawe apetytu u 8 miesiecznego dziecka podejzewam ze moze odnowily jej sie plesniawki jestesmy tez w okresie raczkowania i zabkowania pomozcie prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Afty slaby apetyty 17.05.07, 01:53 zabkujace dziecko ma czesto slabszy apetyt, a jesli dochodza do tego plesniawki (?) to wydaje mi sie nie ma sie czemu dziwic, jakiekolwiek krosteczki w buzi nie poprawiaja apetytu, jedzenie podraznia je i dziecko rezygnuje z jedzenia. sprobuj z jedzeniem bardzo lagodnym, letnim i gladkim, upalna pogoda tez nie poprawia apetytu. ja swojej niejadce daje witaminy w zelu nb przywiezione z PL, kinder biovital gel. troszke pomaga..... Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: Afty slaby apetyty 17.05.07, 02:08 Na poprawe apetytu to raczej nie znajdziesz nic innego jak jakis preparat witaminowy. A przy plesniawkach i ząbkowaniu to i tak nic nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
rolinka81 Re: Afty slaby apetyty 17.05.07, 04:33 Moj synek ma rowniez osiem miesiecy i wiem co przechodzisz bo mialam dokladnie to samo, wlasnie koncze walke z plesniawkami,brrr. Jak maluszek ma bialy nalot w buzi, probuj go usuwac za pomoca gazy, bo im wiecej "grzybkow", tym wiekszy dyskomfort i mniejszy apetyt(przed i po jedzeniu). Ja dodadkowo smarowalam jame ustna nystatyna(na recepte)-w naszym przypadku srednio pomogla wiec skonczylo sie na antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama link 17.05.07, 05:37 Tutaj wiecej o plesniawkach i leczeniu. Moze ci sie cos przyda. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22057&w=58742469&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś