Dodaj do ulubionych

dzis w polskich woadomosciach mowia ze ...

12.06.07, 16:10
do N.Y. zbliza sie huragan, ze ma zalac dolny Manhattan fala o wysok. 9 m....

slyszelalyscie coss???
Obserwuj wątek
    • dagst Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 16:11
      www.tvn24.pl/-1,1509963,wiadomosc.html
      • aneta05 Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 16:24
        na takiej samej zasadzie w 2012 roku bedzie koniec swiata, ale wczesniej pol
        Europy bedzie po woda i ktorys kontynent (juz nie pamietam ktory peknie na pol.)
        W tej wersji cala Polska jest pod woda.
        Polska telewizja zawsze (lub prawie) szuka sensacji tylko jak to puszcza w
        Faktach o 19 i moja rodzina to zobaczy to zaraz zaczna panikowac etc. Ja akurat
        pracuje downtown wiec jak nic poplyne...

Najbardziej mnie wkurza jak w zimie podaja w TVN, ze "Nowy York zasypany
        sniegiem, sniezyca etc." tylko nie sprecyzuja, ze to STAN Nowy York a chodzi o
        misto Bufflo - 8 godzin an polnoc od nas. Potem musze tlumaczyc przez telefon,
        ze u mnie nie ma centymetru sniegu...
        • marcysiaw1 Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 18:24
          dokladnei mam to samo. Coprawad wszystkich mam tutaj ale babcia zawsze oglada
          wiadomosci i sie martwi a pozniej ciezko mi sprostowac, ze ktos
          niedoinformowany nie owil o miescie NY!
      • kisiulak Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 17:10
        Rano to w radiu slyszalam, ale chodzi o to ze huragany w NY sa srednio co 90 lat
        i teraz to wlasnie wychodzi.

wcbstv.com/topstories/topstories_story_162173551.html
        www.latimes.com/news/printedition/asection/la-na-briefs12.2jun12,1,7747308.story?coll=la-news-a_section
    • aniutek Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 20:39
      gdyby mialo byc to prawda bylabym juz ewakuowana - mieszkam nad brzegiem east river- poki co
      siedze w fotelu, chlodno bo ac wieje i nic sie nie dzieje.

ide poczytac tutejsze newsy
    • aniutek Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 20:57
      NY Times jest innego zdania ;)

www.nytimes.com/weather
      • dagst Re: dzis w polskich woadomosciach mowia ze ... 12.06.07, 21:17
        :)

ja tez sie dowiedzialam o tym od mamy...ktora jest w Polsce ... polska
        telewizja wlasnie, tutaj nic dzis nie slyszalam//

pozdrawuiam
        • dagst a moze jednak...??????? 14.06.07, 04:05
          www.nyc.gov/html/oem/html/home/home.shtml,
          www.nyc.gov/html/oem/downloads/pdf/hurricane_brochure_polish_06.pdf
          daga i maksio 18.02.2005
          • aniutek Re: a moze jednak...??????? 15.06.07, 15:50
            wlasnie stad to przepisali, ale....
            lokalne newsy nie mowia nic, sa jakies obawy etc a prasa w PL przedstwaila sprawe jakby dzialo sie to
            juz i tragedia wisiala nam nad glowami.
            ja nadal zadnych workow z piaskiem czy info o ewakuacji nie widze, spie spokojnie.
            • piesfafik Re: a moze jednak...??????? 15.06.07, 20:14
              Nie czytalam tego co pisali w polskiej prasie ale kilka dni temu Chertoff
              wypowiadal sie o huraganach w NY, mowiac o potencjalnym zagrozeniu NYC.
              To znaczy ze mimo ze NYC jest polozone dosc naleko na polnoc, i ze huragany na
              ogol tam nie dochodze, to jest to mozliwe ( rzeczywiscie jest) wiec miasto
              powinno byc na taka ewantualnosc przygotowane. Grozna jest zwlaszcza powodz
              nawet jezeli wiatr nie bedzie bardzo silny - np moze zalac metro. Poza tym, z
              takiego ogromnego miasta trudno ewakuowac ludzi bo zapychaja sie autostrady itp.
              To nie chodzilo o huragan co idzie ne NYC teraz. Jakby jakis szedl to dam wam
              znac, bo jestem meteorologiem:)
              • kisiulak do Piesfafik 15.06.07, 21:23
                Piesfafik, a co dokladnie robisz? Pytam z ciekawosci bo w collegu mialam do
                wyboru science i wybralam wlasnie meteorologie. Pamietam teraz tylko nazwy
                chmur, i jak sie zaczynaja burze :) Ale bardzo mnie to interesowalo. Newet
                pogode potrafilam wykalkulowac na nastepny tydzien, ale juz to zapomnialam. ;)
                • dagst Re: do Piesfafik 15.06.07, 22:45
                  uuuff , troche mnie pocieszylyscie..ba ja jestem straszna panikara

pozdrawiam
                • piesfafik Re: do Piesfafik 16.06.07, 01:35
                  Cyklony tropikalne wlasnie :). I ogolnie tropiki - monsuny itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka