Dodaj do ulubionych

Wynajem Samochodu - Drop of fee

IP: 85.134.147.* 07.07.07, 20:07
Chcialabym zapytac, jak to sie dzieje ze niektore firmy Alamo, czy National
nie
maja drop off fee. Czy moze sie zdazyc ze zostanie ona naliczona przy
oddawaniu
autka, a gre wchodzi San Franscisco - Los Angeles. Kiedys gdzies czytalam, ze
naliczaja glownie jak sie oddaje w innym stanie a to jednak California.
Pytam,
zeby nie miec niespodzianek, zdazyla sie komus sytuacja ze musial pozniej
doplacac?? Bede wdzieczna za pomoc

Obserwuj wątek
    • s.wawelski Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee 07.07.07, 22:51
      Rozne firmy zarabiaja w rozny sposob na wynajmie samochodow. A Twoja sprawa jako klienta jest wybrac
      najkorzytniejszy dla siebie wariant. Mozesz zadzwonic do kilku firm i powiedziec, ze chcesz wynajac
      samochod w SF a oddac w La za tyle i tyle dni i podadza Ci cene. To samo mozesz zrobic na internecie. Ot
      i cala filozofia.

S.W.
      • starypierdola Czesc SMoku, kupe lat :) 08.07.07, 01:23
        Ales Ty niewyrozumialy :))

Przeciez jak jeden cos dostanie to inni powinni tez to dostac. Bo inaczej nie
        bylo by sprawiedliwie!!

I to ze na to cos zapracowal/a (np. dzwoniac i "internetujac") nie ma z tym nic
        wspolnego.

Sprawiedliwy
        SP
        • s.wawelski Re: Czesc SP, kupe lat :) 08.07.07, 05:44
          Czyzbys urlop spedzal na lonie forum GW? Szkoda, ze watki, w ktorych sie pojawiasz nie sa zaznaczone
          jakims logo czy choc innym kolorem, a tak musze Cie tu wyszukiwac na chybi trafil. Dzieki to jest tu
          jeszcze cos poczytac - troche ludzi rozruszasz. Co myslisz, moze na jakims mniej poczytnym watku
          zalozymy jakis klub dyskusyjny, moze sie jeszcze Borasca przylaczy...

Znudzony S.W.
          • Gość: Agata Re: Czesc SP, kupe lat :) IP: 85.134.147.* 08.07.07, 12:38
            Bardzo przydatne info. Nie biorac pod uwage tego, ze skoro wymieniam tylko diwe
            firmy tzn, ze juz poszukalam "NA"internecie czegos. Ludzie skoro nie chcecie
            pomagac to czemu sie w ogole odzywacie, wyjazd na towarzyskie forum, a nie
            zasmiecacie takie przydatne :)
            • starypierdola Alez Agata! Nic nie zasmiecamy !! 08.07.07, 15:56
              Pupe wycieramy dokladnie papierem do tego przeznaczonym, ktory nastepnie
              wrzucamy do sedesu i spuszczamy wode. I rak po tym nie myjemy zeby nie marnowac
              wody! Smarkamy tylko w "recyclable" chusteczki papierowe i gazow tez nie
              puszczamy zeby opoznic "global warming". Tak, tak sie zyje w Kalifornii!

A co do samochodow, to jak pisze Smok, popracuj troche wiecej. No a jak by mi
              sie to oplacilo to Cie podwioze moim truckiem (bo Borasca jakos sie do
              podwozenia nie spieszy).

Przyjemnego zwiedzania Kalofornii
              Niezasmiecajacy SP
              • Gość: Agata Re: Alez Agata! Nic nie zasmiecamy !! IP: 85.134.147.* 08.07.07, 17:10
                :))
                • s.wawelski Re: Alez Agata! Nic nie zasmiecamy !! 08.07.07, 18:46
                  Agata, to co jest dla Ciebie jeszcze niejasne? Zadzwon czy poklikaj do Alamo, Thrifty, National, Hertz,
                  Avis, Dollar i po 15 minutach bedziesz miec wszystkie informacje w rece i bedziesz Krolem Dzungli.
                  Czesto dluzsze kontrakty maja bardziej korzystne warunki.

SP, to Ty teraz w slonecznej Kalifornii rezydujesz? To Borasca nawet nie wie co traci.

S.W.
                  • starypierdola California? Tylko przejazdem! 08.07.07, 22:05
                    Nie chce byc upieczonym w jakims pozarze lasu .....

Ostrozny SP
    • polam5 Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee 10.07.07, 23:56
      Nope. Jesli masz w rezerwacji ze auto bedzie zwrocone w innym miescie to jak nie bylo tego w umowie to nic extra na koncu nie zaplacisz. Chyba ze sobie sama zmienisz umowe to wtedy prosze bardzo. Jesli chodzi o firmy i extra za zwrot w innym miescie to roznie to bywa - jedne firmy zawsze sobie licza a inne nie i czesto to akcje sezonowe. Czesto np zalezy im na tym aby samochody przetransportowac w inny region i wtedy nie licza extra w niektorych kierunkach.
      • Gość: Agata Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee IP: *.csea.ie 11.07.07, 10:14
        Dzieki wielkie Polam5 za pomoc. Autko juz zarezerwowalam w Hertz'u nigdzie nie
        ma info o drop off fee, wiec powinno byc w porzadku :)
        • wujo601 Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee 11.07.07, 14:03
          możesz jeszcze rzucić okiem na orbitz bo oni porównują ceny z różnych wypożyczalni i można
          właśnie szukać one-way rentals. Polam5 ma rację - na drop-off fee nie ma za
          bardzo reguły. dlatego przydatne są strony typu orbitz właśnie.

pozdrawiam,
          marek r
    • Gość: Andrzej Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee IP: *.adsl.alicedsl.de 11.07.07, 10:34
      Wypozyczam NA 20 dni w San Francisco oddaje w Denver za to doplata 200 $

ALAMO nie polecam ostatnio WYKIWALI mnie na 90 $ teraz mam zarezerwowany
      NATIONAL !!
      • starypierdola Nie podniecaj sie! 11.07.07, 14:41
        National tez Cie "wykiwa". Zadna z tych firm nie zajmuje sie dzialalnoscia
        charytatywna; kazdy chce zarobic :)

Cyniczny SP

PS. To ze w kontrakcie nie ma wzmianki o drop-off fee nie znaczy ze go nie
        zazadja. Gdyby byla wzmianka ze takiego fee nie ma, wtedy miala bys podstawe do
        uciechy. Widzisz roznice?

• Gość: Agata Re: Nie podniecaj sie! IP: *.csea.ie 11.07.07, 15:20
          czego ty sie czepiasz? :) Kazdy szuka, zeby miec najlepiej i najtaniej. A
          wydaje mi si, ze to forum jest tematyczne, wiec ludzie pisza, bo szukaja
          porady. Wiec prosze daruj sobie :))
      • polam5 Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee 11.07.07, 18:04
        Tylko uwazaj bo ja nie jestem pewien ale wyglada mi ze alamo i National to dwaj "bracia". Ostatnio wupozyczalem w National i wyslali mnie aby wybrac sobie auto (to ich polisa podobna zreszta jak w alamo ale niezla) z parkingu Alamo.
        Nie rozumiem jak mogli Cie wykiwac? Moze nie czytales tego drobnego druczku :))
        Przed podpisaniem nalezy sprawdzic co jest w umowie i ile to bedzie kosztowac. Jak napisane ze wynajmujesz w SF an oddajesz w Denver i nie ma extra oplaty to nie ma.

Historyjka z ostatnich czasow.
        Ostatnio jechalem do Europy i wynajalem sobie auto przez Yahoo (oni uzywaja Travelocity) w Budget na 3 tygodnie i zrobilem to jakies pol roku wczesniej. No wiec Yahoo wydrukowalo mi cene w US$ ($664.-) zagladam na strone Budgetu pod moja rezerwacja a tam jest w Euro (558 Euro) Licze i widze ze to jakies $50 drozej(w mmarcu chyba to bylo)...ale nic pieknie sobie wydrukowalem Yahoo stronke z umowa rezerwacji, pojechalem i wypozyczylem. Oczywiscie policzyli mi 558 euro. Patrze na rachunek karty kredytowej a tam po przeliczeniu jest ok $US 770.-.
        No wiec ja napisalem bumage (email) do travelocity ze mi policzyli za duzo
        oni pisza ze takie sa przeliczniki euro a ja znowu ze G. bo umowa byla na $664 a nie jakies Euro i maja mi zwricic ponad $100. Po nastepnych paru emailach i telefonach (bo ich Customer service oczywiscie jest w Mumbai i odbiera Victor z hinduskim akcentem ) zgodzili sie na zwrot pelniej kwoty. A wiec jak jest umowa to musza sie wywiazac.
    • sugarxxx Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee 25.07.07, 19:06
      Agata, my też robiliśmy trasę SF-LA.
      Naszukałam się dużo. I okazało się, że nie ma co uderzać do tych teoretycznie
      tańszych firm typu dollar enterprise itp bo one przede wszystkich naliczaja drop
      off fee.
      Avis ma specjalne stawki dla uczestników róznych frequent flyerów. Jeżeli
      jeszcze nie masz takiej karty, to się zapisz. Nie ma znaczenia który program.
      Sprawdzałam dla mojego miles and more i blue sky czy jakoś tak (air france).
      Stawka ta sama. Logujesz się ze strony FF i rezerwujesz samochód. Nam wyszło za
      15 dni SF-LA za chevrolet cobalt, 2 drivers, prawie wszystkie możliwe
      ubezpieczenia i inne gadgety, z których nie możesz zrezygnować i podatki coś
      poniżej 1500zł i ani grosza więcej.
    • Gość: ania Re: Wynajem Samochodu - Drop of fee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:13
      Polecam www.sungo.pl telefon 48500821918
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka