Gość: goscik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 10:54 orientuje sie ktos ile zaplace za bilet lotniczy na hawaje z los angeles albo innego miasta w californii?? jakies tanie linie lotnicze w usa?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frequentflyer Re: jak dojechac na hawaje? IP: *.acn.waw.pl 11.11.07, 11:23 sprawdziłeś na orbitz, travelocity itp? Ale uwaga: tam będziesz musiał podać daty i porty, tylko na forum można sobie tak spytać z głupia frant i liczyć że ktoś odgadnie Twoje zamiary. nawet nie piszesz na którą wyspę chcesz lecieć. na hawaje czasem taniej jest kupić pakiet na tygodniowy pobyt z przelotem czarterem i wynajęciem samochodu. to też na travelocity, orbitz, expedia, you name it. zresztą, samochód i tak jest potrzebny, i spanie też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: jak dojechac na hawaje? IP: *.acn.waw.pl 11.11.07, 11:26 jeszcze jedno: co to jest california po polsku? coś jak canada? Odpowiedz Link Zgłoś
mentalnosc.buraka Polsca California. 11.11.07, 17:36 Kolejne buraczane zapytanie ignoranta. Bez dzien dobry, dziekuje z gowniana pisownia "Canady" i "Californii". Naucz sie manier i pisowni przed podroza buraku. Wowczas uzyskasz odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: jak dojechac na hawaje? IP: *.dyn.optonline.net 11.11.07, 23:01 Na Hawaje? Na jaka wyspe chcesz leciec? Czy jest to bez roznicy? Podaj na jaka wyspe chcesz leciec moze bede mogl pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola He, he, he .... Ja pana Naucze!! 11.11.07, 23:47 Loty na Hawaje sa dwu rodzajow: "normalne" (eg. normalnie dostepne, "rozkladowe") i czarterowe. Lataja praktycznie z kazdego wiekszego miasta w US. Czarterowe sa tansze. Ale terminy/warunki moga Ci nie spasowac. Z LA nie powinienes zaplacic wiecej niz ze $400 (wliczajac podatki; tam i spowrotem) jak zamowisz bilet z wyprzedzeniem. Na jakakolwiek wyspe. "Normalne" sa naogol tansze na Oahu (Honolulu); czarterowe czesto odwrotnie: tansze na inne wyspy. Przyjemnego zwiedzania SP Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: He, he, he .... Ja pana Naucze!! 21.11.07, 18:09 sprawdz tez polaczenia z lotniska z Oakland Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: jak dojechac na hawaje? 12.11.07, 04:59 tylko kajakiem... najtaniej i przynajmniej z przygodami ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: jak dojechac na hawaje? 12.11.07, 09:38 borasca a probowalas takie cos robic?i jak wyszlo ?:) Moze by tak sie razem wybrac ze Starympie..?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Mam tylko kajak dwuosobowy ... 12.11.07, 12:54 He, he, marzy sie Wam zmarznieci polnocniacy? A na Hawajach, jak pise Misiu, sloneczko ze az serce sciska. Tylko ten prom co to ma zatruc srodowisko .... Kajaki: mam tylko dwuosobowy. To albo jade z sama Boraska, albo kupujemy nowy kajak i Boraske sadzamy w srodku (ciekawe w jaka strone sie odwroci: do mni czy do Ciebie, Sylwek?). Podroznik SP Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Mam tylko kajak dwuosobowy ... 12.11.07, 13:34 starypie.. napisał: > Tylko ten prom co > to ma zatruc srodowisko .... > Ki czort, ten prom znaczy, bo cóś musiałem przeoczyć? FF Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Hawajski cos pisal.... 12.11.07, 21:02 ... ze tam maja jakies demonstracje przeciwko uruchomieniu nowej lnii promowej miedzy wyspami. ...i ze ktos tym demonstrantom placi! Zglosilem wie wiec na ochotnika do demonstrowania: latwa robota, dobry klimat, mleko kokosowe za darmo.....nawet spac mozna w parku albo na plazy - nie trzeba szukac mostu do spania pod nim; ale nie mam jeszce odpowiedzi ... w miedzyczasie Hawajski napisal ze przejezdzal kolo demonstrantow, spuscil okno w aucie i im naublizal .... wiec nie wiem co jest grane... i sie niepokoje. No bo jak tam nie mozna demonstrowac bez tego zeby ktos czlowiekowi naublizal to moze nie jest tak znowu dobrze .... Skonfundowany SP Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Hawajski cos pisal.... 13.11.07, 01:08 już znalazłem, dzięki. Dobry zielony to martwy zielony. Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: jak dojechac na hawaje? 13.11.07, 05:38 sylwek07 napisał: > Moze by tak sie razem wybrac ze Starympie..?;-) oj Sylwek, Sylwek - a po co nam Starypie..? :) No ale jeśli już tak bardzo chcesz to niech Ci będzie:) -- Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Ha, przewrotna kobieto! 13.11.07, 12:31 Musze sie temu Sylwkowi przyjrzec z bliska :)) A kajak wyrzucam na smieci. Bo jak by mi w czasie tego pchania jaki rekin odgryzl moj ster (bedzie przeciez wystawac!) to co zrobie?? Co to za zycie bez steru??? Zdecydowany SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: Ha, przewrotna kobieto! 21.11.07, 02:31 starypie.. napisał: > Musze sie temu Sylwkowi przyjrzec z bliska :)) hmmm...SP! Gdzie się podzial Sylwek? Przyjrzaleś mu się z bliska, czy co? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Trafiony, zatopiony :) 21.11.07, 13:51 .... no chyba zeby jak ten Feniks z popiolow .... A moze dostal wize do Kanady? Zatapiajacy SP Odpowiedz Link Zgłoś
sylwek07 Re: Trafiony, zatopiony :) 21.11.07, 14:11 starypie.. narazie wizy nie dostalem bo nawet o tym teraz nie mysle ale jak dostane to zaraz tutaj napisze posta:) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola E, przyznaj sie Sylwek! 22.11.07, 15:37 Boisz sie Kanadyjskiej zimy!! Abo Boraski: tyle jej naobiecywalismy! Ja bezpieczny bo wskocze do mego truck'a i wieje, ale Ty?? I pamietaj ze ona ma rower :)))) Pozdr. SP Odpowiedz Link Zgłoś
borasca0107 Re: E, przyznaj sie Sylwek! 22.11.07, 23:23 starypie.. napisał: > Boisz sie Kanadyjskiej zimy!! my tu gadu gadu, a Sylwek na Seszelach kosci wygrzewa:) > Abo Boraski: tyle jej naobiecywalismy! > Ja bezpieczny bo wskocze do mego > truck'a i wieje, ale Ty?? no wiesz? - zostawilbys tak kumpla na pastwe losu? > I pamietaj ze ona ma rower :)))) ano ma - rowerzystko jak ruski czolg, wiec nie zadzierac tu ze mna! grrrr :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: jak dojechac na hawaje? 24.11.07, 14:56 wlasnie rezerwujemy 14.02 do 05.03 www.ata.com wylot z Oakland do Kona/Big Island i powrot 2 osoby 904 $ Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: jak dojechac na hawaje? 08.03.08, 16:16 Witam! Czy mógłbym prosić o podpowiedź jak zarezerwować bilet na stronie www.ata.com, ponieważ z tego co widziałem trzeba podać miejsce zamieszkania i numer telefonu, a są dostępne tylko miasta Stanów Zjednoczonych? Pisze jedynie, że jak jest się innej narodowości to trzeba do nich zadzwonić tylko jak wtedy przebiega rezerwacja i co z płatnością za bilet? Będę wdzięczny za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: jak dojechac na hawaje? IP: *.icpnet.pl 08.03.08, 20:53 Ja rezerwowałem na areo z la do honolulu-za 2 bilety jakoś 1600 zł w dwie strony we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: jak dojechac na hawaje? 13.03.08, 20:29 za szybko sie wtedy ta rezerwacja pochwalilam musielismy zadzwonic, bo rzeczywiscie akceptuja karty amerykanskie ale sie udalo bylismy ponad 3 tyg w podrozy, wrocilismy zauroczeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: Najtaniej pociagiem! IP: *.icpnet.pl 09.03.08, 07:22 Na expedia.com nie musisz podawać telefonu i jest opcja do zaznaczenia jako obywatel eu-tam w ogóle podajesz tylko nr karty kredytowej(!!!)nawet bez tych trzech nr z tyłu karty i w ciągu 5 sekund masz już blokadę na karcie-tam rezerwowałem bilety np.z honolulu na maui i z honolulu na big island. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: Najtaniej pociagiem! 09.03.08, 11:54 Bardzo dziękuję za podpowiedź napewno skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: Najtaniej pociagiem! 09.03.08, 12:00 Jeszcze jak mógłbyś Mi napisać jak później wygląda zakup biletu, bo napisałeś że blokują daną kwotę na karcie i potem mam wydrukować jakieś potwierdzenie, czy zgłosić się na lotnisko w dniu wylotu? Jest to mój pierwszy lot za ocean w tak daleką podróż i nie rezerwowałem jeszcze nigdy nic przez internet, dlatego wszystkie wskazówki mile widziane :-). Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: Najtaniej pociagiem! IP: *.icpnet.pl 09.03.08, 12:32 Po wpisaniu wszystkiego tego co każą wpisać:),drukujesz potwierdzenie i podchodzisz z tym do odprawy,pokazujesz albo tylko mówisz nazwisko i lecisz:)-znam Twój strach-sam go miałem i mam jeszcze;).Na expedia musisz jeszcze kliknąć w link po 24 h od złożenia rezerwacji-on się pojawi na tym co masz wydrukować-już po złożenie rezerwacji.Kwotę na karcie zablokują i ściągną z karty po kilku dniach. Możesz też rezerwować z areo.pl-polski serwis-albo kupić po prostu w biurze-mają biura w całym kraju-ale czasami jest drożej-trzeba porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
tartaczek Re: Najtaniej pociagiem! 12.03.08, 00:55 Ja rezerwowalam kiedys hotel przez Expedie,ale juz bedac w Stanach i bez problemu.Ale nie pamietam ,zebym musiala drugi raz klikac.Dostalam potwierdzenie na e-mail. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: Najtaniej pociagiem! 13.03.08, 11:50 Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź, ale jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może rezerwował bilet na expedia.com na przelot z Polski do USA bo widzę, że ceny są niższe niż na polskich portalach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Najtaniej pociagiem! IP: 80.241.133.* 13.03.08, 14:19 Rezerwować to możesz hotel albo samochód o Hertza, bilet lotniczy przez internet możesz wyłącznie kupić. Chyba że coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: Najtaniej pociagiem! 13.03.08, 16:24 Jeżeli już tak się czepiamy szczegółów to, co to znaczy "samochód o Hertza"?? Bo to chyba nie z języka polskiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
frequentflyer Re: Najtaniej pociagiem! 13.03.08, 18:47 w przeciwieństwie do ciebie, ja się nie czepiam, nie wiem przecież co wiesz a czego nie wiesz, sam piszesz żeś początkujący. tymczasem u agenta nadal możesz bilet zarezerwować, z terminem wykupu jutro, za trzy dni albo i za półtora miesiąca, więc rozróżnienie jest IMO istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino1 Re: Najtaniej pociagiem! 13.03.08, 19:22 Nie ma problemu, Ja konkretnie pytałem o expedia.com i może się źle wyraziłem, ale chodziło Mi o rezerwację i zakup biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnie Re: Najtaniej pociagiem! IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 18:13 Na expedii ja rezerwowałem bilety na hawajach z honolulu na big island i na maui i bez problemu-tyle,że trzeba właśnie kliknąć w link po 24h od złożenia rezerwacji a następnie po kilku dniach prześlą Ci na maila potwierdzenie rezerwacji-w którym prześlą Ci link także z powtwierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś