Dodaj do ulubionych

Buty Gucio on line - gdzie?

17.02.09, 16:57
z jakich stron kupujecie buty Gucio (jesli kupujecie)?
chce kupic mojej Pannie na wiosne no i znalazlam jakies adresy w
wyszukiwarce, ale nie wiem czy sa godne zaufania wiec jeszcze tu
popytam czy mozecie mi cos polecic
dziekuje
Obserwuj wątek
    • klaudona Re: Buty Gucio on line - gdzie? 17.02.09, 17:26
      Tutaj raz zamowilam: www.loli-poli.com/
      • magdamajewski Re: Buty Gucio on line - gdzie? 17.02.09, 19:19
        to tylko w takich kolorach one sa?
        • klaudona Re: Buty Gucio on line - gdzie? 17.02.09, 19:31
          Sporo jest tych kolorow. Przyjzyj sie. W PL jest wiekszy wybor
          rozmiarow i fasonow (sa trzy), wiec moze i kolorow. Moze ktos moze
          przyslac z PL?
          Myslalam o kupnie Gici, ale one latwo nasiakaja woda. O ile dla
          malego dziecka to nie jest takie wazne, bo mozna go wozic w wozku,
          gdy jest mokro, przy wiekszym dziecku jednak to bedzie problem.
          Dlatego zdecydowalam sie jednak na inne.
          • natkos1 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 17.02.09, 22:49

moj znajomy prowadzi sklep z Guciami :))) nie jest to bardzo dobry znajomy ale
            spytam, czy by nie przyslal.

A wlasnie znalazlam jego strone internetowa i z tego co widze wysylka do US jest
            powszechna praktyka.Skontaktuj sie z Nim
            sklep.spdesign.biz/
            fotoforum.gazeta.pl/u/natkos1.html
    • aniutek Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 15:05
      Aneta ja zawsze zamawiam z tego sklepu w PL www.spdesign.biz/(langpl)/idealny.html Mama mi je przysyla.
      BTW bardzo mili ludzie, wlasciel/autor Guciow, personalni,
      sympatyczni, kedys zamowilam za male buty, musialam pokryc koszt
      przesylki 5zl Pani poprosila abym wlozyla do buta :)
      • kroke96 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 16:24
        Drogie Mamy!
        Ja tez planuje zakup tych butow dla moich blizniaczek (13 mcy). Jeszcze co
        prawda samodzielnie nie chodza, ale mysle ze do wiosny juz beda biegac.
        Czy mozecie sie podzielic wrazeniami po zakupie?
        Pozdrawiam serdecznie.
        • aneta05 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 17:19
          ja jestem bardzo zadowolona
          maja atest zlotej stopy, sa lekkie i fajnie trzymaj nozke
          • klaudona Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 17:29
            Przylaczam sie do zdania Anety. Nie widzialam lepszych butow dla
            dziecka stawiajacego pierwsze kroki nawet duzo drozszych. Jedyny
            mankament to zawiazywanie na sznurowki. Ciezko zawiazac na
            ruchliwych nozkach. Powinny byc rzepy. Pierwsze buty byly z
            plastikowymi zaciskami a drugie juz nie. Moze przestali je uzywac,
            bo bardzo latwo rozsypywaly sie na drobne i niebezpieczne dla
            dziecka czesci. Podusmowujac, zdecydowanie polecam je.
            • jasti Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 18:04
              Buty boskie, polecam
              • kroke96 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 19:40
                Wiglada na to ze i wsrod polskich mam opinie o Guciach sa wspaniale.
                PRzegladnelam strone sklepu podanego wyzej i zamierzam wyslac zamowienie. Ale
                jesli mozna to prosze jeszcze o porade.
                Moje coreczki maja 13 mcy, pewnie w tych butach beda chodzic wiosna i latem. NIe
                wiem tak naprawde jak szybko dziecku rosna stopy, wiec....zastanawiam sie czy
                kupic numer wiekszy niz teraz nosza.
                Plus, jakie kolory polecacie? I czy z dziurkami i jesli tak, to z jakimi
                dziurkami? Kupowalyscie dwukolorowe wydania tych butow?
                Mi sie bardzo podobaja niebieskie z zoltymi sznurowkami, ale tez cielakowe i
                orzechowe sa ladne. Tylko nie wiem jak beda w rzeczywistosci wygladac. :)

• aneta05 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 20:10
                  Ja wlasnie mialam granatowe z zoltymi sznurowkami bo kupowalam w
                  sklepie w PL i wtedy w naszym rozmiarze byl tylko ten kolor. Mnie
                  nie przeszkadzal bo Mala najczesciej chodzila w jeansach lub
                  granatowych sztruksach wiec pasowalo:)))
                  Teraz zastanawiam sie nad kolorem bo wyglada, ze jest wiekszy wybor,
                  ale calkiem mozliwe, ze tez jakies ciemniejsze wybiore.
                  Co do rozmiaru to sama mam problem, ale chyba zamowie rozmiar
                  wieksze niz to co nosi teraz bo tych butow mozemy jeszcze nie
                  zalozyc przez miesiac a potem tez moze jeszcze chwile nosic i
                  wolalabym aby nie miala za malych
    • reninka72 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 21:26
      Przyznam, ze narobilyscie mi apetytu na te Gucie, szczegolnie, ze mama
      przyjedzie w czerwcu to moze zakupic dla wnuczki i przywiezc. Jedno pytanko do
      dziewczyn, ktore juz kupowaly - jak wyglada przeliczanie rozmiarow? Hania w
      lecie bedzie nosic amerykanskie 7 (obecnie 6,5), czy to sie przelicza na
      guciowe 23, tak jak w przypadku innego europejskiego obuwia? Wiem, ze rozmiary
      czasami roznia sie w zaleznosci od firmy, jakie sa wasze doswiadczenia?
    • reninka72 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 21:41
      Aneta, a gdzie mieszkasz? Wlasnie udalo mi sie znalezc liste dystrybutorow za
      granica. miedzy innymi w USA:
      www.gucioshoes.com/distribution.html
      • aneta05 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 21:52
        reninka72 napisała:

> Aneta, a gdzie mieszkasz? Wlasnie udalo mi sie znalezc liste
        dystrybutorow za
        > granica. miedzy innymi w USA:
        > www.gucioshoes.com/distribution.html

dzieki, nawet w moim miasteczku figuruje sklep z ich butami
        podjade sprawdzic tylko boje sie, ze moga miec maly wybor a ceny z
        kosmosu, przy obecnym kursie $ lepiej mi zaplacic karta za buty i
        przesylke w sumie 110 zl niz na miejscu kupowac buty za np $60 albo
        wiecej no chyba, ze przesylka z PL bedzie szla 2 miesiace
        • natkos1 Re: Buty Gucio on line - gdzie? 18.02.09, 22:51
          moja opinia to rowniez fantastyczne buty! miekkie, lekkie, wygodne no i zawsze
          mnostwo pochwal i pytan gdzie je kupilam?!ostatnio nawet jedna mama
          powiedziala,ze jest pewna , ze nie kupilma ich w US;) Taki komplement dla
          polksich bucikow!
          Co do rozmiarow amerykanskich i polskich to jak moja mama przywozila synkowi rok
          temu to po prostu zmierzylammu nozke centymetrem zrobilismy mokry odcisk na
          kartce)no i w sklepie maja dokladne wymiary w cm wiec na pewno doradza
          dobrze.Teraz jak bylam w PL to kupowalam na zapas i wzielam na oko rozmiar
          wieksze + ten 1 cm,o ktory normlanie powinny byc bytki wieksze.
          Co do kolorow to mielismy bezowe i teraz granatowe z granatowym i sznurowkami
          -tez fajne! mi sie osobiscie nie podobaly oliwkowe,choc bardzo lubie ten kolor.
          ZALUJE ze robia je tylko do 28 rozmairu i ze mieszkam na FL, bo maksiu moze je
          nosic jedynie do marca:(
          • jasti Re: Buty Gucio on line - gdzie? 20.02.09, 15:05
            Gucio, wiadomo wspaniale, ale podaje Wam link jeszcze do takich
            bucikow, moze Wam sie przyda.

www.puddlejumpershoes.com/shoes/toddler/boys
            • klaudona Re: Buty Gucio on line - gdzie? 20.02.09, 16:02
              Szkoda, ze ich rozmiary koncza sie na 8 i nie maja szerokich bucikow.
              • aneta05 Kupilam za $20!!! 02.03.09, 16:05
                W moim miasteczku jest butik z ubrankami dzieciecymi i sa oni
                rowniez dystrubutorami butow Gucio (znalazlam ich przez strone
                internetowa firmy).
                Bylam troche sceptycznie nastawiona, ze uda mi sie cos znalezc, ale
                stwierdzilam, ze przed zamowieniem interntowym z PL podjade i
                sprawdze..i co sie okazalo? Cala polka pudelek z butami w roznych
                rozmiarach, najwieksze 9.5 a nie 8 (to do klaudony) i jeszcze na
                wysprzedarzy za $20!!! Normalna cena to $56 (chyba i tak taniej niz
                sprowadzone z PL) ale to jeszcze pozostalosci z jesieni wiec super
                okazja. Kupilam od razu 3 pary w roznych rozmiarach i powinnam miec
                spokoj na jakies 2 lata!!! Nie mieli az takiego wyboru kolorow jak
                na internecie, ale i tak znalazlam to co mi sie podobalo.
                Wlascicielka sklepu (Amerykanka) mowila, ze ona tez te buty lubi i
                jej dzieci w nich chodza i obserwuje, ze sa mamy ktore tez kupuja od
                razu po 2-3 pary bo tak lubia te buty.
                • reninka72 Re: Kupilam za $20!!! 02.03.09, 17:31
                  Cholerka, a gdzie to miasteczko, bo $20 to rzeczywiscie super okazja!
                  • aneta05 Re: Kupilam za $20!!! 02.03.09, 18:03
                    reninka72 napisała:

> Cholerka, a gdzie to miasteczko, bo $20 to rzeczywiscie super
                    okazja!

NJ
                    • reninka72 Re: Kupilam za $20!!! 02.03.09, 18:10
                      > NJ
                      eee, to za daleko zeby podskoczyc z Chicago :)
                      • jasti Re: Kupilam za $20!!! 03.03.09, 17:59
                        A mozna wiedziec gdzie w NJ?
                        • aneta05 Re: Kupilam za $20!!! 03.03.09, 18:17
                          jasti napisała:

> A mozna wiedziec gdzie w NJ?

Montclair
                          • niemasznicka Tombut & Ecco 03.03.09, 23:07
                            Probowalyscie tych dwoch firm?
                            Ja jestem bardzo zadowolona.
                            Tombut teraz ma tez sklep na necie. Nie wiem czy wysylaja do USA, dla mnie mama
                            wyslala. Moja mala chodzila w poltrzewikach, super miekka skora i dobrze noge
                            trzymaja wlasnei przez to, ze sa wiazane. Sa to buty polecane przez ortopedow w
                            Polsce. No i sa bardziej letnie przez wyciete paluszki i boki przy piecie.
                            www.tombut.com.pl/
                            Maja atest "Zdrowa stopa".

Ecco pewnie wiekszosc zna. Cena podobna go Gucio.
                            • jasti Re: Tombut & Ecco 04.03.09, 02:41
                              Ecco znalazlam tylko na zappos, ale ceny 4 krotnie wieksze niz gucio.
                              • niemasznicka Re: Tombut & Ecco 04.03.09, 04:07
                                To po ile te Gucio? Jak weszlam na amerykanska strone podawana wyzej to byly cos
                                kolo $60.
                                Ecco u mnie w mall ma osobny sklep a dostaniesz tez w Nordstrom
                                http://shop.nordstrom.com/SR?keyword=ecco&catname=in+All+Categories&guidednavon=Y&q=(%22ECCO%22)++and+suppresssearch%3a0&origquery=+catid&hn=Ecco&bd=N&catid=6000016&catname1=Kids%27+Shoes&gn=1%2ccatid&initsearch=False&sort=4&viewall=0&searchorigin=KeywordSearch

U mnie mieli wiekszy wybor niz na web.

Jest tez fajna stronka www.6pm.com/n/search.cgi?q=ecco&s=1&c=100

Maja na prawde nizsze ceny tylko nie wszystkei modele i nie we wszystkich
                                rozmiarach takze warto ta stronke czesto sprawdzac i jakby co to kupic na "zaś".
                                Ja tak kupilam z rok temu fajne sandalki za $20 czy $25.

No i jakby co to u nich na stronce jest full wybor tylko ceny jak w sklepie
                                czyli kolo 50-60.

• jasti Re: Tombut & Ecco 04.03.09, 15:02
                                  Buciki Gucio po 89zl, nie wiem jaki jest teraz kurs dolara 3.79?
                                  czyli wychodz okolo $20, a ecco widziala, tylko na zappos od $60 w
                                  zwyz. Musze sprawdzic jeszcze w Nordsrom, a stronke 6pm znam, bardzo
                                  fajna warto tam zagladac.
                                  • jasti Re: Tombut & Ecco 04.03.09, 15:03
                                    Buty Gucio na stronce www.spdesign.biz/ po 89zl.
                                • klaudona Re: Tombut & Ecco 04.03.09, 15:10
                                  niemasznicka napisał:

> To po ile te Gucio? Jak weszlam na amerykanska strone podawana
                                  wyzej to byly co
                                  > s
                                  > kolo $60.
                                  Za strony, ktora podalam wyzej, mozna kupic Gucie za 45$ z darmowa
                                  przesylka. Nie jest to taka okazja, na jaka trafila Aneta, ale nie
                                  wszyscy maja sklep z Guciami blisko.
                                  • jasti aneta05 04.03.09, 16:11
                                    aneta05, a znasz konkretny adres tego sklepu w Montclaie, albo
                                    nazwe, bylabym bardzo wdzieczna.
                                    • jasti Re: aneta05 04.03.09, 16:16
                                      aneta05, czy to ten sklep?
                                      Minnow
                                      Montclair, NJ
                                      208 Glenridge Ave.,
                                      • aneta05 Re: aneta05 04.03.09, 16:19
                                        jasti napisała:

> aneta05, czy to ten sklep?
                                        > Minnow
                                        > Montclair, NJ
                                        > 208 Glenridge Ave.,
                                        >
                                        tak, dokladnie ten
                                        • kroke96 Re: aneta05 04.03.09, 20:40
                                          Sklep daleko ode mnie, bo ja w VA. Ale wlasnie poslalam kolezanke, ktora mieszka
                                          w NJ do tego sklepu i dzwonila minut kilka i mowila ze juz nie ma takiego duzego
                                          wyboru. No moze jest wybor, tyle ze ja buty potrzebuej dla dwojki dzieci
                                          (blizniaczek) i wolalam dwie pary w jednym kolorze i juz z tym jest problem. :)

No ale nic, zobaczymy co ta kolezanka kupi. :) Zmotywowana byla jechac do
                                          sklepu, bo sama ma malego synka, a o Guciach nie slyszala...ale jej nagadalam i
                                          kupi pewnie i sobie. Tanie jak barszcz. :)

Wiec ktora tam blisko mieszka, niech pedzi szybko do sklepu. :)

Sie babki w sklepie zdziwia popularnoscia Guciow w tym tyodniu. Ja jak do tego
                                          sklepu wczoraj dzwonilam to juz mi mowila Pani ze ktos byl i wlasni ekupi trzy
                                          pary. :)

• aneta05 Re: aneta05 04.03.09, 21:02
                                            kroke96 napisała:

> Ja jak do tego
                                            > sklepu wczoraj dzwonilam to juz mi mowila Pani ze ktos byl i
                                            wlasni ekupi trzy
                                            > pary. :)

to pewnie o mnie mowila:)))
                                            ja powiedzialam wlascicielce i sprzedajacej, ze moje polskie
                                            kolezanki bardzo te buty chwala i lubia wiec nie powinna sie
                                            zdziwic, ze nagle takie tlumy...
                                            co do kolorow to bylo duzo niebieskich i granatowych w roznych
                                            rozmiarach
                                            >
                                            • kroke96 Re: aneta05 04.03.09, 21:20
                                              Wlasnie mi kolezanka znowu zadzwonila i mowila ze wyszla ze sklepu z 4rema
                                              parami. :) Dwie pary dla moich panien w kolorze Heather/Wrzosowy i
                                              Chocolate/Brazowy. A dla swojego synka kupila niebieskie i brazowe. :)

Wlasnie mowila ze sporo mieli niebieskich i granatowych.

• kroke96 Re: gucio buty 05.03.09, 18:28
                                                wczczoraj jeszcze znalazlam buty Gucio na internecie na wyprzedazy w tym sklepie

bebebabble.com/
                                                sa w dziale SALE, nie wiele wyboru, ale ja jeszcze dwie pary kupilam. Oh, mam
                                                nadzieje ze beda dobre. :)

I jeszcze kupilam sukienki firmy NEST, bo tez na wyprzedazy. Nowa kolekcja i juz
                                                takie obnizki. :) NIe moglam sobie przeciez odmowic. :)
                                                Nie wiem czy nie wpadlam w nalog, ale czy Wy, mamy dziewczynek, tez tak macie,
                                                ze nie mozecie oderwac sie od kupowania ciuchow dla corek? A ja mam dwie,
                                                identyczne blizniaczki. :)
                                                • reninka72 Re: gucio buty 05.03.09, 19:02
                                                  > Nie wiem czy nie wpadlam w nalog, ale czy Wy, mamy dziewczynek, tez tak macie,
                                                  > ze nie mozecie oderwac sie od kupowania ciuchow dla corek?

Ja Cie rozumiem, Hanka ma tyle ubran, ze nie jest w stanie wszystkich nosic, maz
                                                  zrzedzi, a ja sie dalej rozgladam. A tu druga dziewczyna lada moment przybedzie.
                                                  • jasti Re: gucio buty 06.03.09, 19:33
                                                    No i ja zaliczylam sklep w Montclair, kupilam jedna pare, takie na
                                                    teraz, buciki Gucio caly czas w cenie $20.
                                                • natkos1 Re: gucio buty 06.03.09, 23:42
                                                  nie tylko mamy dziewczynek haha
                                                  • jasti Nie mieszkajace w NJ 07.03.09, 05:41
                                                    Moja kolezanka mieszkajaca w CT, zadzwonila do tego sklepu w
                                                    Montclair, dogadala sie z wlascicielka i kupila Gucio przez telefon,
                                                    zaplacila karta kredytowa, plus bedzie musiala pokryc koszty
                                                    wysylki, zakupila 5 par, niezly utarg ma kobieta w tym miesiacu :))
                                                  • aneta05 Re: Nie mieszkajace w NJ 07.03.09, 15:18
                                                    jasti napisała:

> niezly utarg ma kobieta w tym miesiacu :))

chyba powinnam sie do niej zglosic po jakis % od obrotow:)))
                                                  • jasti Re: Nie mieszkajace w NJ 07.03.09, 15:25
                                                    anea05, na pewno powinnas :)) a tak wogole to dzieki za namiery.
                                                  • kroke96 Re: Nie mieszkajace w NJ 11.03.09, 17:34
                                                    Buty ze sklepu w Montclair NJ doszly i doszly te ktore zamowilam przez internet
                                                    tu bebebabble.com ($23.90). No i dziewczyny buty uwielbiaja. Ale ja to
                                                    jestem zakochana w nich. :) Szkoda ze nie robia wiekszych rozmiarow. Troche sie
                                                    obawialam czy nie bede zawiedziona, ale jestem naprawde bardzo zadowolona i
                                                    planuje zakup tych butow na jesien. :)

Polecam po prostu. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka