mimoza_1 10.06.09, 12:02 Jle czasu potrzeba na dojechanie taksówką z Newark do Chinatown. W piątek muszę tam być na 7:45 i nie wiem ile czasu przewidzieć na dojazd i korki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Newark do Chinatown 10.06.09, 13:06 rano? wieczorem? ladujesz na newark i musisz dojechac do chinatown?... czyli dobierasz odpowiedni lot ktory by cie dowiozl do newarku wystarczajaco wczesnie aby zdazyc taksowka na chinatown? :) nikt nie wie ile czasu przewidziec na korki. o tej godzinie (rano czy wieczor, bez znaczenia) korkow nie powinno byc (jeszcze i juz) wiec twoja szanse sa b. dobre aby zrobic te trase w 30 minut, z tym ze jezeli to jest rano , jest wieksze ryzyko korka (przed holland tunnel). Odpowiedz Link Zgłoś
mimoza_1 Re: Newark do Chinatown 10.06.09, 13:44 Dzięki za odzew. Mamy zamiar przenocować w hotelu koło lotniska i rano wziąć taksówkę (braliśmy pod uwagę transport publiczny, ale obawiam się, że zajęłoby to ok. 2-3 godziny: pieszo + autobus + PATH + merto + pieszo + bagaże + stres, że się spóźnimy...) Poza tym nie byliśmy jeszcze w Nowym Yorku i musimy się nauczyć gdzie się przesiąść, jak kupić bilety itp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Newark do Chinatown 10.06.09, 14:23 nowojorskie lotniska to jeden z popularniejszych tematow tutaj. dojazd transportem publicznym jest najbardziej przewidywalny czasowo. zajmuje okolo godziny, dodaj 15 minut na dojazd ze stacji PATH w NYC to Chinatown (macie tam hotel?)... jezeli mozecie kozystac z serwisu takiego jak priceline.com to proponuje, zamiast nocowania przy lotnisku, abyscie sprobowali bidowac na , np Hyatt w Jersey City - to jest ok 25 minut z lotniska taksowka. pieknie polozony nad Hudsonem z panorama miasta. (cany ponizej $100/noc przez priceline)... generalnie lepiej od razu do miasta, bez marnowania nocy przy lotnisku... hotele tam sa zazwyczaj usytuowane przy autostradzie, nie innego nie ma, strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mimoza_1 Re: Newark do Chinatown 10.06.09, 15:30 Wybieramy się na kilku dniową wycieczkę z GotoBus. Stąd ten pośpiech. Myśleliśmy, że po locie z Polski odpoczniemy w hotelu na lotnisku, potem wycieczka, potem delektowanie się Nowym Jorkiem. Po wycieczce mamy zarezerwowany hotel na Times Square. Sprawdziłam Hyatt (piękny), ale na razie cena za naszą trójkę (2+ jedenastolatek) to $ 239 - szukam czegoś do $ 150. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Newark do Chinatown 10.06.09, 15:48 rozumiem, przylatujecie wieczorem, chcecie sie gdzies przespac i z samego rana na wycieczke startujaca z chinatown :) pomyslcie o tym hyatt. Z rana, stamtad do chinatown to tylko 25- 30minut, door-to-door, PATH-em i subwayem. Zamiast zmarnowanej nocy na lotnisku bedziecie mieli mily wieczor nad rzeka. Za pare $ wiecej, no i nie bedziecie sie martwic o dojazd na zapas - hotel jest przy stacji PATH. Tam w okolicy nie ma za duzo restauracji tylko subway (kanapki - otwarte zdaje sie do 10-tej), troche lepsze kanapki (Cosi) i jakas chinska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza_1 Re: Newark do Chinatown IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.09, 02:14 Dopiero teraz przejrzałam wątki forum i widzę, że nie mam zielonego pojęcia o licytacjach na Priceline.com . Nigdy z niej nie korzystałam i jutro postaram się doczytać. Hyatta sprawdzałam bezpośrednio na stronie hotelu. Gdzieś znalazłam informację: "...nie masz zanjomych w stanach/kanadzie? niech ci kupia pokoj przez priceline...", to oznacza, że z Polski nie mam szans na licytację? Odpowiedz Link Zgłoś