Dodaj do ulubionych

ciąża pomimo plamień

13.08.04, 12:03
Jestem w 7 t.c. od 2 tygodni plamię na brązowo - naprawdę niewiele -
wystarczy jedna wkładka dziennie. Barałam 5 zastrzyków kaprigest, ale
plamienie nie ustaje. W poniedziałek idę na usg. Czy mam szansę na dzidzię?
Pocieszcie mnie dziewczyny, jeżeli któraś pomimo długich plamień jest w
ciąży...
Obserwuj wątek
    • dwa_wiatry Re: ciąża pomimo plamień 13.08.04, 12:35
      Witaj,
      może po prostu przyplatała sie jakaś infekcja, zdarza się to na początku ciąży.
      Badz dobrej myśli, wiele dziewczyn mimo plamień ma zdrowe dzidzie, czego i
      Tobie zyczę
    • perissa Re: ciąża pomimo plamień 13.08.04, 14:17
      Witko! Ja mam ciążę plamiącą od 4 tygodnia. Tak więc: cały 4 tydzień, potem
      tydzień przerwy, znów jakieś 10 dni plamienia (cały czas na brązowo, raz jeden
      był krwawy "glut"), potem z 10 dni przerwy i znowu ze 3 dni, potem przerwa
      kilkudniowa i znów ze 3 /4 dni... Obecnie - 14 t.c. nie plamię od 2 tygodni i
      aż nie mogę w to uwierzyć. Ale jestem czujna.. Dziecko rozwija się prawidłowo!
      Natomiast na bardzo dobrym nowym Dopplerowskim USG wyszło "szydło z worka": 4cm
      odklejenie trofoblastu od ściany macicy! Krwiak o gromny (był taki jak
      dzidzia), ale stary (brak świeżej krwi). I to odklejenie było prawdopodobnie
      przyczyną plamień (ostatnie plamienia były obrzydliwe ze skrzepami - okazało
      się, że ten stary krwiak po prostu się wydalał...). Brałam cały czas Duphaston
      w dużych dawkach 3 x 2 tal. Być może pomogło to w tak ładnym zagojeniu się tak
      niebezpiecznego odklejenia. Teraz rokowania są dobre. Obraz USG jest
      prawidłowy. Życzę i Tobie aby Twoje plamienia (a raczej ich przyczyna) nie
      zostawiły śladu na rozwoju dziecka. pozdrawiam serdecznie.
    • tiya Re: ciąża pomimo plamień 13.08.04, 18:40
      Hej. We wczesnej ciąży plamiłam bardzo długo, ok 4 tyg.W pewnym momencie
      plamienie stało się krwawieniem, które wyglądało jak normalna miesiaczka. Łatwo
      się domyśleć, co wtedy czułam... A teraz mój niespełna 5 miesieczny dzidziuś
      (pasiony duphastonem, luteiną i kaprogestem) spaceruje z babcią. Trzymam kciuki!
    • witka55 Re: ciąża pomimo plamień 14.08.04, 13:13
      Dziękuję bardzo. Zaczynam wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Od wczoraj
      plamień nie mam, ale co pewien czas zaczyna boleć mnie małpowo brzuszek sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka