Dodaj do ulubionych

Daugters of Anarchy :)

08.02.11, 14:04
na foxie rusza serial kryminalny Sons of Anarchy- o gangach motocyklowych :) tu to też troche taki gang! będziecie oglądały?

po dzieci do przedszkola/ szkoły jeździcie motocyklami? miałam robić prawko na motor, radziłam się tu Was jakis czas temu... ale właściwie to po co? czy taka umiejętność przydaje sie w życiu, czy tylko jest to Wasze hobby? Włoszki po Rzymie jeżdża skuterami - ale tam to przejdzie przez większość miesięcy w roku, nie to co u nas.
prawdę mówiąc zastanawiam sie nad stroną praktyczną posiadania takiego prawa jazdy. wymienicie kilka - troche z humorem ale i tak na poważniej też poproszę :) dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 14:05
      > wymienicie kilka powodów - troche z humorem ale i tak na poważniej też pop
      > roszę :) dzięki i pozdrawiam.

• 1_leo Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 14:46
      sokoll1 napisała:
      > prawdę mówiąc zastanawiam sie nad stroną praktyczną posiadania takiego prawa
      > jazdy.
      wymienicie kilka - troche z humorem ale i tak na poważniej też pop
      > roszę :) dzięki i pozdrawiam.

Trzeba chcieć:>:>:>
      Nie chcesz - nie rób. Proste.
      • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 15:48
        zaraz, zaraz, Ty nie daughter a son jesteś! to co się Synu ;) mądrzysz!
        • kreciul01 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 16:07
          ... frajda jest nieziemska ;P
          aa na mniej powaznie to poniekat przez 2oo fajnego narzeczonego mi sie dostalo ;)
          • kreciul01 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 16:18
            no i przeciez bratnia dusze Porzeczkowa mi sie dostalo :D
            o tak - warto bylo robic prawko :D:D:D
            • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 16:24
              Kreciul, spójrz na maila - Leo nie będę pytała o takie babskie sprawy, więc, skoro napisałaś:)skrobnęłam do Ciebie ;)
        • yacey Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 16:44
          Nic nie bylo odnosnietego kto ma prawo odpowiadac na pytanie. Swoja droga ponoc nie ma glupich pytan... a tu niespodzianka.
          • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:05
            yacey napisał:

> Nic nie bylo odnosnietego kto ma prawo odpowiadac na pytanie. Swoja droga ponoc
            > nie ma glupich pytan... a tu niespodzianka.

O... a miałam wszystkich za bardzo miłych i kulturalnych na tym forum! ale Ty juz jedna nogą poza - wszak sprzedajesz motor! :D
            • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:08
              sokoll1
              na naszym forum obowiązuje netykieta oraz ogólnie pojęta sympatia ogólnoludzka.

Nie chciałabym korzystać z moich uprawnień

Zadałaś pytanie na forum, które tworzą nie tylko motocyklistki ale i motocykliści.
              • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:10
                ja jestem grzeczna... bardziej, w każdym razie... :/
                • yacey Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:37
                  subiektywna ocena :)
        • 1_leo Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:03
          sokoll1 napisała:
          > zaraz, zaraz, Ty nie daughter a son jesteś! to co się Synu ;) mądrzysz

1. Najpierw przeczytaj co napisałaś - adresatem nie były wyłącznie Foremki - a potem dopiero wytykaj:>
          2. Stanowczo się nie zgadzam żebyś mnie adoptowała :)
          • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:07
            1. były - w temacie jest daughters ;)
            2. ja też się nie zgadzam :D:D syn cierpiący na indolescencję to zmora każdej mamy ;)
            • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:07
              > 2. ja też się nie zgadzam :D:D syn cierpiący na indolescencję to zmora każdej m
              > amy ;)

a w ogóle to ja nie znam tego słowa... :> lenistwo?
              • 1_leo Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 20:35
                sokoll1 napisała:
                > a w ogóle to ja nie znam tego słowa... :> lenistwo?

Chyba masz ze sobą jakieś problemy. Czepiasz się każdego faceta który się odezwie.
                Na tym kończę, bo takie posty jak Twoje, moim zdaniem, niczemu nie służą.

• arsinoe73 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 22:03
                  Coś mnie ominęło chyba???
                  Dyskusja taka ciekawa , no no.......
                  I nikt Cię jeszcze koleżanko sokoll1 nie pogonił?? Pewnie dlatego , że zima długa i wszyscy rozleniwieni są jako te miśki zaspane w gawrze..... :>
                  Ale jak się taki misiek obudzi, ryknie i łapą machnie to wrócisz szybciej na emamę, Kobietę albo inne Siedlce marzyc o pomykaniu w dal z Asem w rękawie, niż na MID trafiłaś .
                  Jako, że nie chce mi się już wracac do wątku o wyprawach, to odpowiedź brzmi : NIE. Nawet gdybyś zrobiła to nieszczęsne A , a nie tylko o tym bez przerwy gadała.

INDOLENCJA !! Czytac trzeba umiec!!

• sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 13:09
                    w odpowiedzi na Twój post i jednocześnie w nawiązaniu do Twojej stopki odpowiadam inną łacińską senstencją:
                    Inter arma silent Musae... to by wyjaśniało ton Twojego postu.
                    • yacey Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 14:09
                      W Twoich postach trudno szukac pokojowego nastawienia. Zaatakowalas Leo, potem mnie, teraz Arsi, zawsze tak wchodzisz razem z drzwiami???
                      • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 14:31
                        To Ty napisałeś, że zadałam głupie pytanie.
                        Co do Leo - nie atakowałam, to były żarty (świadczą o tym emotikony!!!)
                        Arsi napisała mi taki post (że jej się w ogóle chciało!, że postanowiłam odpowiedzieć - i zrobiłam to, na litość boską, grzecznie...

Albo ja sie zrobiłam gruboskórna, albo Wy jesteście jacyś nadwrażliwi... Leo i Ty piszecie mi, że gdzieś zaatakowałam. A ja tego naprawdę w moich postach nie dostrzegam! (same pozytywne emotikony... normalne słownictwo... wiem, że nic nie wiem).
                        • yacey Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:19
                          Motocykliści są bardzo wraźliwi, dlatego jeżdżą w kaskach i skórach :)
                          Ja nie napisałem, że pytanie było głupie, to już Twoja interpretacja :)
                          • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:43
                            nie mogę juz więcej pyskować. szkoda :/ a tak na poważnie - tak, źle musiałam zrozumieć Twoją wypowiedź... jako laik miałam prawo spytać co Wam w praktyce daje prawo jazdy... jako pasjonaci, tak teraz myślę, mieliście prawo się na to pytanie obruszyć... Carymoon mi to uświadomiła.

od marca/kwietnia startuję. 20h praktyki, 30h teorii - w sumie jakieś półtora miesiaca i kat.A w kieszeni (ja wszystko dobrze pójdzie:) pozdr!

• yacey Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 17:10
                              A jak jeszcze kupisz motocykl, to może .... :)

Pozdrawiam, wytrwałości życzę :)
                              • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 17:19
                                Pozdrawiam, dzięki, przyda się! :)
      • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:14
        1_leo napisał:

> Trzeba chcieć:>:>:>

dokladnie

jeśli zastanawiasz się po co to może faktycznie szkoda kasy na prawko.

Jechałaś kiedykolwiek motocyklem? Choćby jako plecaczek.
        • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:18
          > Jechałaś kiedykolwiek motocyklem? Choćby jako plecaczek.

ba! pewnie!!! :):)
          ja o prawku marzę!!! tylko... jak przyszło do myślenia o realizacji, zaczęłam wątpić we własne siły. ale ja tak czasem mam, na początku, jak za bardzo kombinuję :/ tak myło z prawkiem na samochód - podchodziłam jak do jeża, a zdałam za 1 razem... tchórzę.
    • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 16:35
      sons of Anarchy już daaawno są do oglądnięcia :) w sieci

a dlaczego mam prawko?
      Bo lubię jeździć, uwielbiam to poczucie wolności, zupełnie inne niż w samochodzie. Zupełnie inne odczuwanie świata wokoło.
      W ciepłych miesiącach wygoda jazdy po mieście, omijanie korków, więcej możliwości parkowania. To tak praktycznie

Są też aspekty co tu kryć związane z próżnością. Kobiety na motocyklach wzbudzają zainteresowanie, zazwyczaj traktowane jesteśmy ulgowo, z zainteresowaniem, czasem fascynacją. Wzrok facetów w autach bywa zabawny, rozbrajający.

Ale mimo wszystko najfajniejsze jest uczucie wolności.
      Co z założeniami i zasadami różnej maści gangów i klubów mocno się kłóci. My nie jesteśmy doughters of Anarchy czy czegokolwiek innego. My jesteśmy easy riders ;)
      • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:09
        a w jakim wieku zrobiłaś prawko... choć może to nie wiek ma znaczenie, a charrraketr ;)
        jeszcze niedawno wiedziałam, że zrobię, bo mam tylko 32 lata. a teraz nie wiem, czy zrobie, bo mam 32 lata! Ot, babska logika...
        • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 17:12
          po 30
          chyba 33 ale nie jestem pewna bo nie pamiętam :D
          • wiolaszpilazapominalska Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 22:00
            Czytam i nie wierzę....ZAŁAMKA
        • goha66 Re: Daugters of Anarchy :) 08.02.11, 22:10
          sokoll1 napisała:

> prawdę mówiąc zastanawiam sie nad stroną praktyczną posiadania takiego prawa jazdy

... praktyczną stroną posiadania motocykla jest fakt, że można zaoszczędzić robiąc zakupy, bo zdecydowanie mniej zmieści się do sakw czy kufra niż do bagażnika furacza, a najpraktyczniejszą (i zdecydowanie pożądaną) jest to, że motocykl w 99,9% jest co najwyżej dwuosobowy (przez to kochajace nas dzieci, mamy i teściowe zostają w domu) ;). pozdr.
          • porzeczka00 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 12:02
            To nie kombinuj tylko rób prawko :), praktycznej strony to możesz nawet nigdy nie zobaczyć ale przyjemność napewno, no może faktycznie pojemność zakupowa ograniczy szaleństwa i ochroni kieszeń ( wiem co mówię po wyprawie do Włoch, gdzie torebki wołały do mnie z każdej wystawy :P) a miejsca w sakwach nawet na pasek nie było :). Co do wieku to jak rozejrzę się wokół siebie, większość z nas po 30 robiła prawko i chyba nie ma to znaczenia kiedy "dorwie" Cię chęć że to teraz już :).
            • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 12:36
              wczoraj pogadałam sobie trochę na gg z Carrymoon :)
              teraz Wasz przyjazny głos :)
              bardzo dziękuję i pozdrawiam!
    • motograss Dobra,... 09.02.11, 14:58
      ...przestań już się tłumaczyć, tylko zabieraj się za robienie prawka - wiosna za pasem - znajdź (najlepiej dobrą) szkołę w Siedlcach lub okolicy, zapisz się na teorię, po zimie zaczniesz praktykę i zobaczysz, czy jest to coś dla Ciebie, czy lepiej sobie odpuścić 2oo. My nie robimy za wróżów/wróżki, co komu pisane i po co jest cały sens robienia kat.A. Możemy najwyżej wybór motocykla doradzić, o ile stwierdzisz, że jednak to "sport" dla Ciebie.

P.S. Przynajmniej pod kaskiem będziesz mogła sobie gadać do woli :]
    • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:33
      Sokoll
      na tym forum piszą nie tylko kobiety ale i faceci. Nie jest forum zamkniętym.
      Twoje reakcje na ich wpisy są co najmniej nie na miejscy. Wchodzisz do zwartej, zżytej grupy i nawet nie zadałaś sobie trudu by coś więcej się o nas dowiedzieć.

Twoje podejście do tematu, pytanie "po co Wam prawko" a jednocześnie chęć zrobienia tego prawka daje obraz kogoś zupełnie nie w temacie. Ot tak sobie nagle wymyśliłaś, że będziesz miała i tyle.
      Tu piszą osoby z pasją, tacy którzy kochają i nie rozumieją tego pytania.
      Bo tak jak Leo napisał jak się chce to się chce i nie ma wątpliwości.
      I to, że rozmawiałaś ze mną nie znaczy, że nie grozi Ci ban. Przegniesz i się pożegnamy. To forum prywatne
      • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:38
        Carrymoon
        łapię. postaram sie nie przeginać!
      • kreciul01 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:46
        a moim zdaniem to jest forum otwarte w necie a nie grupa wzajemnej adoracji..
        Dziewczyna zadaje pytanie, zostaje po kazdym pytaniu potraktowana jak 'idz stad' - nooo rzeczywiscie jestesmy friendly....
        tak, tutaj rzeczywiscie sa zawsze zadawane pytania powazne - rocznica komunii dziecka czy babozlot - no comments.

wszyscy naraz maja okres??
        a moze by tak .. Relax, take it easy...??

pozdrawiam
        kreciULA

• carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:53
          Jak dla mnie Sokoll prowadziła tutaj malutką wojenkę z częścią męską. Nie do nich skierowała pytanie więc od razu potraktowała z buta ich odpowiedzi.
          Dlatego dostała ostrzeżenie.

A forum jest prywatne :D nie gazetowe.
          • sokoll1 daugters and sons of PEACE 09.02.11, 17:04
            zakończmy juz ten niechlubny rozdział mojego forumowego zycia. powiało autentyczną anarchią. juz teraz wiem, co to takiego klub motocyklowy / a może nawet troche gang motocyklowy! ;) i że intruz ma nieźle przechlapane.

bede sie bardziej kontrolowac, romawiajac z panami tutaj - nauczka. miłego popołudnia!
        • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 16:55
          ah joj, Kreciku! Ty się za mną nie wstawiaj! :) oni jakos za mna nie przepadają - bo w sumie... jak mi zadano pytanie: co w praktyce dała mi lektura Herty Muller na przykład, to bym kopnęła tego kogoś w piszczel. no i mnie kopnęli troszkę.
          spokojnie KreciUl, wszystko gra.
          • efjot1200 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 17:48
            Ludzie normalnie wiosna idzie!!!
            Ktoś narzekał,że nudno ostatnio na MiDzie,a tu proszę
            musiałem dziś przeczytać pół Pana Tadeusza:)
            Sokoll co to są te emotikony? jakieś potworki czy co?
            Jak co to ja poproszę o jednego pozytywnego:D
            • goha66 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 20:49
              efjot1200 napisał:

> musiałem dziś przeczytać pół Pana Tadeusza:)

... znaczy 250 ml ? :). pozdr.
            • goha66 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 12:34
              efjot1200 napisał:
              > Sokoll co to są te emotikony? jakieś potworki czy co?

... to "gębulki" , np. jak ten uśmiech co Ci teraz posyłam :D
        • wiolaszpilazapominalska Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 18:13
          kreciul01 napisała:

> a moim zdaniem to jest forum otwarte w necie a nie grupa wzajemnej adoracji..
          > Dziewczyna zadaje pytanie, zostaje po kazdym pytaniu potraktowana jak 'idz stad
          > ' - nooo rzeczywiscie jestesmy friendly....
          > tak, tutaj rzeczywiscie sa zawsze zadawane pytania powazne - rocznica komunii d
          > ziecka czy babozlot - no comments.
          >
          > wszyscy naraz maja okres??
          > a moze by tak .. Relax, take it easy...??
          >
          > pozdrawiam
          > kreciULA
          >
          > Chyba to złe porównanie...nie tylko nie na miejscu ale na zupełnie inny temat!!
          >
          >
          • termit16 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 19:31
            Ludzie, wyluzujcie trochę. Wiosna tuż, tuż i sezon niedługo się zacznie.
            Odpowiadam na kilka zadanych pytań:
            - niektóre z nas robiły prawko po 40-tce
            - ja nie woziłam dzieci na moto do przedszkola i do szkoły, nie mam tyle odwagi
            - jazda na moto to przede wszystkim przyjemność, a strona praktyczna? Nie stoi się w korkach.

PS Kreciulku, ja nie mam teraz okresu :)

PS Zbanować, a właściwie za co?
            • goha66 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 21:18
              termit16 napisała:

> Zbanować, a właściwie za co?

... za potencjalny ciąg dalszy (gdyby nastąpił) ;) jak dla mnie kask z głowy dla Carry za szybką i bezkompromisową reakcję :) jakby admin każdej nowej osobie pozwoliła pisac zaczepnie lub złośliwie (gdy nie jest atakowana) to zaniebawem mielibyśmy bagno jak na ogólnych forach, gdzie strach się odezwać bo jak nie wyśmieją to zwymyślają. to forum (dla mnie) jest trochę jak mój dom ... jeśli ktoś przychodzi w gości i zaczyna od przestawiania mi mebli i wyliczania mojemu małżowi piwa to nie jest to najlepszy początek...
              P.S.
              nie pierwszy to (i zapewne nie ostatni ) falstart na forum. jak do tej pory najbardziej spektakularnego zaliczył chyba Efjot? pamiętacie? :D ... no i co? i nic - nieporozumienie wyjaśnione,a "pakt o nieagresji" przypieczętowany piwem. podejrzewam, że nasza potencjalnie nowa koleżanka nie przywykła do (wyjątkowo pokojowej - niektórzy mogą czytać: nudnej) atmosfery panującej na MiD -dziewczyna nie miała dotąd okazji porozmawiać z którymkolwiek z nas oko w oko (a przyznacie, że słowo pisane bywa zwodnicze) więc się nastroszyła (bo nie czyta nas jeszcze między linijkami). no a poza tym to jesteśmy delikatni i wrażliwi i zwyczajnie nie wolno nam tak skakać na plecy ;). pozdr.
              • efjot1200 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 22:42
                goha66 napisała:

> nie pierwszy to (i zapewne nie ostatni ) falstart na forum. jak do tej pory naj
                > bardziej spektakularnego zaliczył chyba Efjot? pamiętacie? :D

Łał.......normalnie nie wiem co powiedzieć,chyba jestem sławny:)
                No i z tego to oto powodu przeczytam drugą połowę co łącznie da 0,5l Pana Tadeusza
                :)
            • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 21:18
              termit16 napisała:
              >
              > PS Zbanować, a właściwie za co?

gdyby Sokoll nie zmieniła swojego podejścia do co poniektórych członków MiDu byłoby to rozwiązanie.
              Od ostrzeżeń do bana długa droga :)

• arsinoe73 Re: Daugters of Anarchy :) 09.02.11, 22:56
                Uprzejmie proszę nie kończyc imprezy beze mnie :>

Do użytkowniczki Sokoll1 :

Jak napisała wcześniej Carry, na tym forum obowiązuje netykieta. A oprócz niej - jak to kiedyś ładnie wyłożył Yacey - również kindersztuba.
                Jest ona powszechnie i bez zastrzeżeń stosowana przez wszystkich i zawsze. A jeśli nie... 46 wpisów nie wzięło się z niczego.
                Wpadasz na prywatne forum, jak rolnik do obory,bez" dzień dobry, jestem X, pochodzę z okolic Y i mam lat Z " , zadajesz pytania z natury naiwne i niewymagające specjalnego wysiłku umysłowego, by sobie samemu na nie odpowiedziec ( co najprościej zostało spuentowane Leowym : trzeba chciec ) , następnie niebywale kulturalnie i miło kopiesz w golenie użytkowników bywałych, cenionych i lubianych ( oczywiście mam na myśli Leo i Yaceya :P ). A potem strzelasz focha bo ktoś ośmielił się zwrócic Ci uwagę, że coś jest nie tak.
                Brawo , brawo.
                Czego się nie robi , żeby tylko zwrócic na siebie uwagę.
                Podobno masz lat 32.... A zachowujesz się jakbyś miała 15. Skończone.
                Jak skończona nastolatka próbujesz na kolejnym forum zainteresowac ludzi swoją osobą , wdzięcząc się i krygując jako ta, która i chciałaby i boi się ...

> ... w jakim wieku zrobiłaś prawko... choć może to nie wiek ma znaczenie, a charrraketr
                > wink
                > jeszcze niedawno wiedziałam, że zrobię, bo mam tylko 32 lata. a teraz nie wiem, czy
                > zrobie, bo mam aż 32 lata!

To cytat z Ciebie, poznajesz?? Jak nastolatka.

>jak przyszło do myślenia o realizacji, zaczęłam wątpić we własne siły. ale ja tak czasem
                > mam, na początku, jak za bardzo kombinuję uncertain tak myło z prawkiem na samochód - > podchodziłam jak do jeża, a zdałam za 1 razem... tchórzę.

I jeszcze raz Ty!

Normalnie fascynujące są te Twoje problemy emocjonalne. Nie myślałaś o tym żeby bloga pisac ?? Wiesz ilu ludzi by to mogło przeczytac?? I pogłaskac Cię wirtualnie po głowie?? Proponuję Ci nie poddawac się. Internet jest wielki i jeszcze wiele forów stoi przed Tobą otworem. Podrzucę Ci kilka pomysłów : Mad Moto Girls, Forum Motocyklistów, Motocyklistki. pl i wiele, wiele innych!!
                Na niektórych Cię wyśmieją , na innych oleją , ale na pewno gdzieś odnajdziesz zrozumienie i bliskośc . I zainteresowanie na którym tak bardzo Ci zależy.

Jestem prawdopodobnie jedną z nielicznych, które nie wierzą w Twoją pasję i marzenia o kat. A. Jestem prawdopodobnie jedną z nielicznych, które widzą w Tobie osobę próbującą za wszelką cenę zwrócic na siebie uwagę.

Jestem też prawdopodobnie jedną z nielicznych, które są pod wrażeniem tak wielkiej znajomości sentencji łacińskich u kogoś, kto nie potrafi poprawnie przeczytac i przepisac słowa " indolencja".

Wracając do kindersztuby, użytkowniczko sokoll1:
                Arsi to ja jestem dla ludzi, którzy mnie znają i których ja znam. Jasne?

ps. do Kreciuli :

> Dziewczyna zadaje pytanie, zostaje po kazdym pytaniu potraktowana jak 'idz stad' - nooo
                > rzeczywiscie jestesmy friendly....
                > tak, tutaj rzeczywiscie sa zawsze zadawane pytania powazne - rocznica komunii dziecka > czy babozlot - no comments.

> wszyscy naraz maja okres??

Sorry , ale kiedy w listopadzie użytkowniczka Sokoll1 założyła wątek o tym czy lepiej iśc na prawko zielonym itd. - również bez jakiegokolwiek słowa powitania - nikt nie potraktował jej z buta, ani jak idź stąd. Wręcz przeciwnie.

I może to był błąd.
                • avocado67 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 00:57
                  Kurnia, nie zaglądałam dziś na forum i wy tu beze mnie tak sobie poczynacie? A nie wstyd Wam?
                  Wyszło szydło z worka ;) Pogadać sobie milutko, popić miodek z dzióbków.. - tego już się nie chce, co? Ale tak dać po razie :) to i owszem.

:)
                  Optymista wierzy, że świat stoi przed nim otworem.
                  Pesymista wie, co to za otwór.
                  • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 07:16
                    Avo wiosna idzie krew się burzy
                • 1_leo Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 08:36
                  Arsi, nawet bez skuterka jesteś WSPANIAŁA :D
                  A swoją drogą to tęsknię za nim :(
                  • arsinoe73 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 08:50
                    1_leo napisał:

> Arsi, nawet bez skuterka jesteś WSPANIAŁA :D
                    > A swoją drogą to tęsknię za nim :(

Nie jęcz Leo i nie marudź. :P
                    Następnym razem, kiedy Hadecja pokaże Ci język , po części i oleje pojedziesz Białą Krówką i też będziesz kwiczał z zachwytu :D:D:D:D
                    • avocado67 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 09:10
                      Arsi, język Hadecji jest jeszcze do zniesienia. Gorzej jak pokazuje inne części ciała :)
                      A ja i tak uważam, że ważniejsze jest, co człowiek ma nad dupą, a nie pod nią ;)

(w ten sposób tłumaczę sobie, dlaczego w tym sezonie dalej będę męczyć virażkę)

I też za Wami tęsknię....
                      • arsinoe73 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 09:21
                        avocado67 napisała:

> A ja i tak uważam, że ważniejsze jest, co człowiek ma nad dupą, a nie pod nią ;

Jakie ładne podsumowanie dyskusji Avo :D
                        Też tak uważam :)

A wracając do Hadecji , to gdyby nie jej fochy, Leo nigdy nie dowiedziałby się , że skuter, który posiadałam owego czasu to pełnoprawny motocykl i że MOŻNA na nim jeździć:D:D
                        • 1_leo Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 09:40
                          arsinoe73 napisała:
                          > A wracając do Hadecji , to gdyby nie jej fochy, Leo nigdy nie dowiedziałby się
                          > , że skuter, który posiadałam owego czasu to pełnoprawny motocykl i że MOŻNA na
                          > nim jeździć:D:D

O rany, Arsi to to był jednak MOTOCYKL? A ja cały czas myślałem, że sobie żartujesz :):):)
    • siostrakama Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 11:10
      wow!!! ale dyskusja się rozwiązała ;) chyba mamy zbyt duzo czasu wolnego!!!
      jak dla mnie to troszke za duzo agresji się wdarło

prawko kazdy głupi może zrobić bo dużej filozofii nie ma tak samo przy kategorii A czy B. uczysz się aby zdac a dopiero na drodze uczysz się (aby przezyc w tej dzungli) wszystkich zachować, patrzysz na innych jak jezdzą...
      trzeba to czuć ;) i bardzooo mocno chciec, pragnąć a nie tylko pisac o tym.

koleżanko powodzenia

ale slońce dziś mamy aż się chce wyciągnąć cudo i kilka kilometrów zrobić ;) gdyby nie minusowa temperatura ;(
      • porzeczka00 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 11:34
        Dziewczyna pytanie zadała (głupie czy mądre nie mi oceniać) a tutaj "szabelki w dłoń" i akcja :), na szczęście nie wszyscy bo jak to wśród ludzi, każdy ma inne zdanie. Jak dla mnie za dużo złych emocji, za bardzo agresywnie i trochę chyba nam się prywatny folwark robi. Tym sposobem jak nie " na kolanach z spuszczoną w pokorze głową", nowe osoby mają marne szanse na przebicie.
        • kreciul01 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 11:50
          ile ludzi tyle opinii - tak jest i bedzie :)

ALE zbanowac, wyrzucic, usunac... ?? nie przesadzamy..????

Dostęp do serwisu Forum Gazeta.pl oraz do komentarzy pod artykułami posiadają wszyscy użytkownicy publicznej sieci Internet.

Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na stronach Forum Gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc. Niedopuszczalne jest również umieszczanie na łamach Forum Gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe oraz naruszających zasady Netykiety

Użytkownikom notorycznie naruszającym niniejszy Regulamin administracja Forum Gazeta.pl ma prawo:
          a. blokować dostęp do Forum Gazeta.pl m.in. poprzez zablokowanie adresu IP
          b. blokować wszystkie loginy na czas określony lub bezterminowo
          c. blokować możliwość zakładania nowych wątków lub uczestniczenia w wątkach istniejących na czas określony lub bezterminowo.
          • sokoll1 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 12:58
            > ALE zbanowac, wyrzucic, usunac... ?? nie przesadzamy..????

Kreciul, to się nazywa: profilaktyka, wiesz... :):):) dostałam czerwone światło i juz :) spokojnie. motocyklistki (aktualne, ale i przyszłe :)) to twarde baby są.
            pozdrawiam KreciUlę!!!
          • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 13:33
            Kreciul zauważ, że Sokoll dostała OSTRZEŻENIE ale nadal może pisać.
            Na forach gazetowych nie pisujesz, przynajmniej nie pod tym nickiem :) w związku z tym Twoje pojęcie o tym co potrafi się dziać na forach otwartych jest pewnie niewielkie.
            Sokoll pisuje na wielu, ja też bywam pisuje na wielu. Jatki jakie się zdarzają przechodzą ludzkie pojęcie.
            Sokoll znając takie sytuacje, wiedząc, że różnie bywa przyjeła ze spokojem groźbę bana.
            Czasami nie łamiąc netykiety można komuś dosrać, dołożyć, dokuczyć.

Sokoll zaatakowała osoby piszące od dawna na MiD. Tworzymy jakąś wspólnotę. I uważam, że takie zachowanie było karygodne i niedopuszczalne. To, że Ciebie nie atakowała nie znaczy, że wolno Jej to robić wobec innych.

Zauważ, że Leo odpisał w pierwszym poście grzecznie i tak jak czuje. Został zaatakowany nie za treść wypowiedzi a z powodu swojej płci. Dyskryminacja? Niedopuszczalne.
            Pisząc na forum otwartym należy się liczyć z odpowiedziamy osób innych niż się oczekuje i o tym Sokoll również dobrze wie pisząc np na emamie :D

Tylko ja nie zgodzę się by tu przenieść atmosferę z emamy. I jeśli będę miała wpływ to zadbam by nie było tu tak jak tam.
            • kreciul01 Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 15:32

Tak na poczatek to powiem ze nie jestem spokrewniona z kolezanka Sokoll, nawet sie nie znamy;)

Carry, zgadza sie, nie dzialam na gazetowych forach i nie wiem jak to wyglada gdzie indziej. (ooo zostalam sprawdzona ;> ) ale znam zasady komunikacji - to chyba wystarczy.

Czy ja czegos nie kumam?? przeczytalam caly watek nie raz i ja nie wiem za co to ostrzezenie??!! bo nie pozwolila po sobie jechac? forumowicze moga wbijac szpile, ale w druga strone to juz nie dziala??
              ktora z wypowiedzi byla na tyle 'mocna', zeby straszyc banem?? ktora jest bardziej agresywna w stosunku do wypowiedzi na przyklad Yaceya?? a moze wypowiedzi nie pasowaly do opinii 'wiekszosci' i stad afera?

mysle, ze ktokolwiek nowy mialby ochote dolaczyc, to po przeczytaniu tego watku odpusci..
        • carrymoon Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 13:42
          > Dziewczyna pytanie zadała (głupie czy mądre nie mi oceniać) a tutaj "szabelki w
          > dłoń" i akcja :), na szczęście nie wszyscy bo jak to wśród ludzi, każdy ma inn
          > e zdanie. Jak dla mnie za dużo złych emocji, za bardzo agresywnie i trochę chyb
          > a nam się prywatny folwark robi. Tym sposobem jak nie " na kolanach z spuszczon
          > ą w pokorze głową", nowe osoby mają marne szanse na przebicie.

Porzeczko przeczytaj jeszcze raz dokładnie początek wątku. Leo czy Yacey jako mężczyźni nie powinni byli zabierać głosu zgodnie z założeniami Sokoll
          Gdyby to była osoba, która jest na MiD pierwszy arz mogłabym jeszcze zrozumieć. Ale Sokoll już jakiś czas temu tu zaglądała i powinna była zapoznać sie z MiD choć troche. Zauważyć, że jest tu grupa koedukacyjna :)

Prywatny folwark? Tak troche tak i bardzo dobrze. Bo dlatego właśnie możemy się spotykać swobodnie, dlatego zamieszczacie fotki na FotoBlogu. Ponieważ jest tu znana wam grupa ludzi. Nie każdy kto ma ochotę tylko jednak jakaś selekcja istneije.
          Nowe osoby owszem zapraszamy ale nei po to by atakowały stałych bywalców.

I nie na kolanach i ze spuszczaną głową ale wypadałoby się przedstawić, napsiać coś więcej osobie.
    • paulina80s Re: Daugters of Anarchy :) 10.02.11, 11:54
      No cóż czytając powyższy wątek odniosłam wrażenie trochę "wrogości"… może nie zamierzone, ale wyczuwalnej...

Wiadomo jest, że jak się czegoś nie spróbuje to nie będzie wiadomo czy było warto czy nie… :) tak więc rób, próbuj a później będziesz sobie sama zadawać pytanie co dalej…
      Na początku sama nie wiedziałam i zadawałam sobie wiele pytań czy warto, czy się nadaje itp., ale jak już łyknęłam tego bakcyla to nie żałuje… tak więc powodzenia ;)

• sokoll1 daughters of peace!!!! 10.02.11, 12:51
        co ja narobiłam...lawina wpisów! i warrrkot silników... chyba zawarczała na mnie większość motocykli w Polsce! :))) nic dziwnego, pogoda tak piękna jak marzenie! i tłumiona motocyklowa energia szaleje! :) pozdrawiam. sokoll1
        • zaciszanka30 Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 15:20
          Co się dzieje na MiDzie ??? …. nie było mnie ze 2 dni w necie, zajrzałam wczoraj wieczorem na MiD, wątek na kilkadziesiąt postów, więc założyłam, że coś się ciekawie ożywiło ..... niestety, ożywiło się, ale nie ciekawie... :( właśnie mamy namiastkę tego co jest na innych forach czyli jakieś słowne utarczki, ostrzeżenia, sprawdzanie innych for czy i co kto wypisuje ?? itp. itd. ....

Wątek się pojawił, dziewczyna może sama nie jest do końca przekonana co chce i czy mieć „A” czy nie mieć, ale zaznaczyła, że oczekuje odpowiedzi i na poważniej i z humorem.
          W zależności od punktu widzenia "ważności" czy "spójności" wątków, nie pierwszy to wątek o „dupie Maryni” , takie też bywały tutaj i w zależności od ilości postów żyły krócej lub dłużej…

Dla mnie w postach Sokoll nie ma ataku, ale może mam nie taki poziom wrażliwości….. bez przesady nikt nikogo nie atakował, a z powodu płci tym bardziej…. Więc może trochę dystansu i nie brania tak literalnie słowa pisanego ( tym bardziej, że „okraszonego” emotikonami )…. Raczej odczułam to, że jak dziewczyna wchodzi na forum „Motocykl i Dziewczyna” i pyta czy „będziecie oglądały? ” to pewnie sądziła, że odpowiedzą dziewczyny, a nie panowie ….

Jesteśmy grupą, ale dajmy szansę też wypowiadania się nowym osobom – zawsze można „nie ciągnać” tematu …. W tym zakresie jest to forum otwarte/publiczne – nie mamy swojego serwera, logowania nowych osób nie zatwierdza admin ….
          część osób po prostu podczytuje forum, nie ma obowiązku wypowiadania się w każdej kwestii, co nie znaczy, że te osoby nie biorą udziału w „lokalnym” życiu MiD i nie wiedzą co się dzieje na forum
          Każda/każdy z nas był/a tu nowa/-y… z lepszym lub gorszym startem ….
          • zaciszanka30 Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 15:34
            a wracając do meritum...
            sama też nie byłam przekonana na 100% idąc na kurs, że się "odnajdę" ;) co gorzej - na 3 jeździe miałam takie załamanie, że nie chciałam wsiąść na motocykl, a jak już wsiadłam, to nie chciałam ruszyć .. ;) ale na szczęście doping 2 osób ( Uli-Kreciuli i instruktora ) zmusił mnie do wrzucenia jedynki i jazdy ... i poszło :) wsiąknęłam.... :)

Co do praktycznych rzeczy to pojawiło się "A" w prawie jazdy, poza tym radość z jazdy i zwiększone grono znajomych .... co już właśnie nie jest takie praktyczne, bo ciągle jakieś spotkania, święta, urodziny, ogniska, urlopy, wycieczki w sezonie i nie mam czasu na lenistwo ;) ( dla jasności to miało być z przymrużeniem oka ;) )

Jak chcesz to próbuj, wiek nie gra roli, tylko chęci.
            • sokoll1 Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 21:55
              ;)
              dzięki za odpowiedź. widzę, że i Ty robisz troszke za mojego 'obrońcę z urzędu'? :) nie trzeba. dam radę! zreszta, to fascynujące doświadczyć na własnej skórze 'presji klubu motocyklowego'. teraz bardziej rozumiem serial "Sons of Anarchy"! ;);)

ej - na 3 jeździe miałam takie załamanie, że nie chciałam wsiąść na motocykl, a
              > jak już wsiadłam, to nie chciałam ruszyć .. ;) ale na szczęście doping 2 osób
              > ( Uli-Kreciuli i instruktora )
              oj tak, KreciUla jest równa babka... równa na wielu polach, jak sie okazuje :)))
              • 1_leo Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 22:23
                sokoll1 napisała:
                zreszta, to fascynujące doświadczyć na własnej skórz
                > e 'presji klubu motocyklowego'.

Miałem już nic nie pisać ale nie wytrzymałem.
                NIE JESTEŚMY "klubem motocyklowym"!!!!
                Ty kompletnie nie umiesz czytać tego co wyświetla się na ekranie.
                Twoje życie , jak podejrzewam, to pisanie, pisanie i jeszcze raz pisanie. Obojętnie na jakim blogu i na jaki temat. Kompletnie nie interesują Cię odpowiedzi i opinie - najważniejszym dla Ciebie jest ZAISTNIEĆ W SIECI. Dla Ciebie hasło (to moja opinia) " nieważne co byle mnie zauważyli i odpisali" jest główną dewizą życiową. Nigdy nie piszesz konkretów tylko rzucasz hasła. Pozujesz na twardą i niezależną, ale (znowu moja opinia) jesteś osobą mocno zakompleksioną z wielkim poczuciem krzywdy doznanej od świata.
                Teraz to naprawdę koniec.
                • goha66 Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 23:05
                  1_leo napisał:

> Miałem już nic nie pisać ale nie wytrzymałem

... no i chyba trochę szkoda, że nie wytrzymałeś Naczelny Rodzynku :) ... zastanów się proszę czy osoba, która dopiero raczkuje w temacie "motocykl i ja" może posiadać wiedzę o różnicach pomiędzy MC , FG i np. MiD ... dla niej (póki co) to tylko literki. pozdrawiam Cię serdecznie ... i nie złość się :)
                  • 1_leo Re: daughters of peace!!!! 10.02.11, 23:46
                    goha66 napisała:
                    ... zasta
                    > nów się proszę czy osoba, która dopiero raczkuje w temacie "motocykl i ja" może
                    > posiadać wiedzę o różnicach pomiędzy MC , FG i np. MiD ... dla niej (póki co)
                    > to tylko literki. pozdrawiam Cię serdecznie ... i nie złość się :)

Dla mnie i chyba dla każdego też kiedyś były to literki. Różnica jest taka, że ja będąc "w terminie" nie robiłem z siebie centrum galaktyki :>:>:>
                    • goha66 Re: daughters of peace!!!! 11.02.11, 07:00
                      1_leo napisał:

> Różnica jest taka, że ja będąc "w terminie" nie robiłem z siebie centrum galaktyki

.... tja ... pamiętam czasy gdy i ja (wyłącznie) słuchalam z szeroko otwartymi oczami, bo wszystko było inne, drugie i nowe :). trwało to jakieś dwa sezony i było 15 kg wstecz ;). a wracając do wiodącego tematu, nie uważasz, że wystarczy przestać orbitować? ;). uważam, że obecnie sami napędzamy wątek ... w którym (chyba) już nic odkrywczego nie da się napisać. pozdr. :)
                      • ishka Re: daughters of peace!!!! 11.02.11, 08:09
                        Goha, ale za to jaki rejwach na forum
                        wszyscy się obudzili :P

a co do praktyczności posiadania A - gdy zaposiadasz A ze swoją Połówką (oraz dwa motocykle ;) ) to doskonale takie wspólne latanie odświeża długoletnie związki i zabija rutynę :D
                        gdy natomiast w związku są dwa prawka A a jeden motocykl to mogą się robić zgrzyty i wtedy mamy przykład niepraktyczności!
                        to tak wzięte z życia, buehehehehehehe
                        • ishka Re: daughters of peace!!!! 11.02.11, 08:13
                          A w ogóle to ten serial (Sonsi aj min) mnie łośkropnie wciągnął i tu dziękuję publicznie Indirectusowi za polecenie go mi na naszej ostatniej zimówce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka