Gość: wit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:21 Czy ktoś pokonał Wieżę Eiffel-a schodami, a nie windą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorn Re: Wieża Eiffla na piechotę. 13.10.09, 18:54 Jeśli się nic ostatnio nie zmieniło, schodami można dojść na drugi poziom. Na sam szczyt tylko windą (startując z samego dołu lub z któregoś poziomu wieży). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
opeetrakke Re: Wieża Eiffla na piechotę. 14.02.25, 10:58 Zdjęcia nie pokazują wielkości obiektu. W top 3 jako atrakcja turystyczna Paryża. Kontrole przed wejściem na teren wieży. Następnie do wyboru dwie opcję piesza oraz wjazd windą. Zalecam rezerwację. Przepiękny widok na cały Paryż. Na terenie znajdują się budki z jedzeniem oraz przekąskami. Można także zakupić pamiątki w tym magnesy bądź figurki wieży. Ale odradzam tego ponieważ przed wejściem na teren obiektu można zakupić o wiele taniej pamiątki. Już od 1euro. Łazienka znajduje się w prawej części wieży. W obrębie wieży jest także niewielki staw. Przy którym można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia bądź sesję zdjęciową. Serdecznie polecam każdemu odwiedzić to miejsce. Warto kupić bilety przez internet aby uniknąć zbędnego stania w kolejce - tiqets.tp.st/91dOvUgG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiej Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:15 Oczywiście jest to do zrobienia. Szczegółowe informacje opisano na portalu www.infointravel.com szukaj pod Wieża Eiffla – świetne źródło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:13 Zajrzałem właśnie do portalu infointravel.com pod link Wieży Eiffla www.infointravel.com/info.htm#22923/pl/i/Wie%C5%BCa%20Eiffla%20-%20Tour%20Eiffel chyba spróbujemy pokonać tę budowlę schodami. ...a tak w ogóle to dziękuję za ten adres. Naprawdę fajny portal. Pozdrawiam Witek Odpowiedz Link Zgłoś
gosela Re: Wieża Eiffla na piechotę. 13.10.09, 22:29 Proponuję dla rozgrzewki najpierw wejść na Łuk Triumfalny:) (wysokość 55 metrów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 09:13 Takich wysokości jak Wieża E. do pokonania na piechotę jest w Europie niewiele. Byłem na tam w maju br. i musze przyznać,że widziałem spore grupy ludzi, którzy wspinali sie na górę. Osobiście nie wchodziłem, ale zszedłem schodami w dół. Też ciekawie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 20:51 Byłem, zdobyłem.......polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan33 Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:50 Do 31 grudnia, od godz. 20.00 do 23.00 ( co godzinę ) działa specjalna iluminacja wieży. Jest niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
netka_71 Re: Wieża Eiffla na piechotę. 17.03.10, 13:02 Czy na II poziomie jest kasa biletowa i czy można kupić bilety na windę na poziom TOP? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meniu Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: 85.89.230.* 17.03.10, 13:18 tak na drugim poziomie jest kasa biletowa, w której możemy kupić bilety aby dojechać windą na poziom TOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 11:40 Jeżeli "TOP" poziom jest czynny, a różnie to bywa, to kolejka do windy na drugim poziomie potrafi być równie długa jak na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwsad Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.ms.lnet.pl 03.04.10, 20:49 Gubię się w tych tabelkach... Czy można przejść na drugie piętro po schodach, a później wjechać na szczyt windą? I ile taki ewentualny zabieg kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JW Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 06.04.10, 14:09 Rzeczywiście ilość pięter/przystanków może czasem mylić. Jak startujemy z parteru to pierwszy przystanek mamy na ok.19 piętrze, licząc typowymi piętrami. Są na nim restauracje i mało ludzi tam się zatrzymuje, z windy też prawie nikt nie wysiada. Drugi przystanek/poziom to kolejne ok. 19 pięter. Tam mamy główny, najbardziej oblegany taras widokowy. Trzeci poziom, to już top, na który można się dostać tylko windą i nie zawsze jest on czynny. Zamykany jest z powodu wietrznej pogody, lub zbyt dużej ilości ludzi. Na piechotę możemy się dostać na poziom drugi tzn. 19+19.Dalej winda + kolejka + bilet uprawniający do dostania się na wierzchołek. Klatka schodowa jest naprawdę bardzo malownicza. Cały czas poprzez raster konstrukcji mamy zmieniające się widoki Paryża. Spotykamy również ludzi, którzy maja identyczny pomysł, wdrapania się na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Van Hammer Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: 89.174.219.* 12.04.10, 13:43 Można, ale po kiego? Lepiej zjeść coć w restauracji na wieży i zejść powoli na nóżkach. Odpowiedz Link Zgłoś
netka_71 Re: Wieża Eiffla na piechotę. 14.04.10, 11:53 Można, ja tak zrobiłam. Kupiłam na dole bilet do wejścia schodami 4,50E, kolejka do kasy dużo mniejsza. Samo wchodzenie nic strasznego. Na II poziomie są automaty biletowe, dokupuje się bilet za 5 E i niestety spora kolejka do windy. W kolejce stoją wszyscy bo II poziom jest poziomem przesiadkowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.246.stormmedia.pl 14.12.13, 13:18 tak ja pokonałam było trudno Odpowiedz Link Zgłoś