Dodaj do ulubionych

Wieża Eiffla na piechotę.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 16:21
Czy ktoś pokonał Wieżę Eiffel-a schodami, a nie windą.
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Wieża Eiffla na piechotę. 13.10.09, 18:54
      Jeśli się nic ostatnio nie zmieniło, schodami można dojść na drugi poziom. Na sam szczyt tylko windą (startując z samego dołu lub z któregoś poziomu wieży).

Pozdrawiam
      • opeetrakke Re: Wieża Eiffla na piechotę. 14.02.25, 10:58
        Zdjęcia nie pokazują wielkości obiektu. W top 3 jako atrakcja turystyczna Paryża. Kontrole przed wejściem na teren wieży. Następnie do wyboru dwie opcję piesza oraz wjazd windą. Zalecam rezerwację. Przepiękny widok na cały Paryż. Na terenie znajdują się budki z jedzeniem oraz przekąskami. Można także zakupić pamiątki w tym magnesy bądź figurki wieży. Ale odradzam tego ponieważ przed wejściem na teren obiektu można zakupić o wiele taniej pamiątki. Już od 1euro. Łazienka znajduje się w prawej części wieży. W obrębie wieży jest także niewielki staw. Przy którym można zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia bądź sesję zdjęciową. Serdecznie polecam każdemu odwiedzić to miejsce. Warto kupić bilety przez internet aby uniknąć zbędnego stania w kolejce - tiqets.tp.st/91dOvUgG
    • Gość: misiej Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 20:15
      Oczywiście jest to do zrobienia. Szczegółowe informacje opisano na portalu
      www.infointravel.com szukaj pod Wieża Eiffla – świetne źródło
    • Gość: wit Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 21:13
      Zajrzałem właśnie do portalu infointravel.com pod link Wieży Eiffla
      www.infointravel.com/info.htm#22923/pl/i/Wie%C5%BCa%20Eiffla%20-%20Tour%20Eiffel
      chyba spróbujemy pokonać tę budowlę schodami.
      ...a tak w ogóle to dziękuję za ten adres. Naprawdę fajny portal.
      Pozdrawiam
      Witek
    • gosela Re: Wieża Eiffla na piechotę. 13.10.09, 22:29
      Proponuję dla rozgrzewki najpierw wejść na Łuk Triumfalny:)
      (wysokość 55 metrów)
      • Gość: tomek Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 14.10.09, 09:13
        Takich wysokości jak Wieża E. do pokonania na piechotę jest w
        Europie niewiele. Byłem na tam w maju br. i musze przyznać,że
        widziałem spore grupy ludzi, którzy wspinali sie na górę. Osobiście
        nie wchodziłem, ale zszedłem schodami w dół. Też ciekawie. Polecam
    • Gość: marko Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 20:51
      Byłem, zdobyłem.......polecam
    • Gość: dan33 Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:50
      Do 31 grudnia, od godz. 20.00 do 23.00 ( co godzinę ) działa specjalna
      iluminacja wieży. Jest niesamowita.
    • netka_71 Re: Wieża Eiffla na piechotę. 17.03.10, 13:02
      Czy na II poziomie jest kasa biletowa i czy można kupić bilety na
      windę na poziom TOP?
      • Gość: meniu Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: 85.89.230.* 17.03.10, 13:18
        tak
        na drugim poziomie jest kasa biletowa, w której możemy kupić bilety aby dojechać
        windą na poziom TOP
        • Gość: WWW Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 18.03.10, 11:40
          Jeżeli "TOP" poziom jest czynny, a różnie to bywa, to kolejka do windy na drugim
          poziomie potrafi być równie długa jak na dole.
    • Gość: qwsad Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.ms.lnet.pl 03.04.10, 20:49
      Gubię się w tych tabelkach... Czy można przejść na drugie piętro po schodach, a
      później wjechać na szczyt windą? I ile taki ewentualny zabieg kosztuje?
      • Gość: JW Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.acn.waw.pl 06.04.10, 14:09
        Rzeczywiście ilość pięter/przystanków może czasem mylić. Jak startujemy z
        parteru to pierwszy przystanek mamy na ok.19 piętrze, licząc typowymi piętrami.
        Są na nim restauracje i mało ludzi tam się zatrzymuje, z windy też prawie nikt
        nie wysiada. Drugi przystanek/poziom to kolejne ok. 19 pięter. Tam mamy główny,
        najbardziej oblegany taras widokowy. Trzeci poziom, to już top, na który można
        się dostać tylko windą i nie zawsze jest on czynny. Zamykany jest z powodu
        wietrznej pogody, lub zbyt dużej ilości ludzi. Na piechotę możemy się dostać na
        poziom drugi tzn. 19+19.Dalej winda + kolejka + bilet uprawniający do dostania
        się na wierzchołek. Klatka schodowa jest naprawdę bardzo malownicza. Cały czas
        poprzez raster konstrukcji mamy zmieniające się widoki Paryża. Spotykamy również
        ludzi, którzy maja identyczny pomysł, wdrapania się na piechotę.
        • Gość: Van Hammer Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: 89.174.219.* 12.04.10, 13:43
          Można, ale po kiego? Lepiej zjeść coć w restauracji na wieży i zejść powoli na
          nóżkach.
      • netka_71 Re: Wieża Eiffla na piechotę. 14.04.10, 11:53
        Można, ja tak zrobiłam. Kupiłam na dole bilet do wejścia schodami
        4,50E, kolejka do kasy dużo mniejsza. Samo wchodzenie nic
        strasznego. Na II poziomie są automaty biletowe, dokupuje się bilet
        za 5 E i niestety spora kolejka do windy. W kolejce stoją wszyscy bo
        II poziom jest poziomem przesiadkowym.
    • Gość: nata Re: Wieża Eiffla na piechotę. IP: *.246.stormmedia.pl 14.12.13, 13:18
      tak ja pokonałam było trudno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka