ciekawski1.1 28.06.10, 23:24 Proszę o szybką odpowiedź jeżeli ktoś ma jakąś możliwość podzielenia się tą wiedzą, bo jak narazie to znalazłem na oficjalce 57 Euro za 1dzień/2parki. Może można taniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.zone11.bethere.co.uk 29.06.10, 14:37 Na allegro ktoś sprzedaje link do biletów po 19 Euro ale tylko do 30 lipca jak Ci pasuje to może warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Millka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 18:26 Wejdz na strone FNAC.To tak jakby odpowiednik polskiego EMPIKU.Mozesz kupic tam bilety przez internet i odebrac będąc w Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj 28.04.11, 09:42 Ale z tego co się zdążyłam zorientować czytając to forum to ich strona tam gdzie się kupuje te bilety jest tylko po francusku. Jak ktoś nie zna francuskiego to raczej będzie mu trudno się tam rozeznać. Poza tym, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale obiło mi się o uszy, że we FNAC mogą kupować tylko Francuzi? Że może się zdarzyć, ze sprawdzają dokumenty przy odbiorze? Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sroka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.stihl.pl 29.04.11, 15:36 FNAC nie tylko dla francuzów. Sprawdzone i zakupione bez znajomości francuskiego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.11, 18:46 Jest strona po francusku i po angielsku jezeli chodzi o zakup biletów. Jestem osobą w srednim wieku, nie znam francuskiego i bez problemu sama wszystko załatwiłam na stronie FNAC . Przez internet w sklepie moze kupować kazdy.Jako polka jestem tego przykładem. Sprawdzają dokument i kartę która płaciło się za bilety. Chodzi o to aby ktoś obcy nie odebrał biletów. Odbior biletów w sklepie FNAC jest szybki i sprawny. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
zoskaonly FNAC 02.05.11, 09:35 Dzięki za wyjaśnienia. To jeszcze mam w takim razie pytanko dot. tych bieltów. Czy je się kupuje na konkretną datę czy jest jakiś termin do kiedy je trzeba wykorzystać? Będziemy w Paryżu przez 5 dni, ze względu na to, żę nie wiem jaka będzie pogoda chciałabym móc na miejscu zdecydować któego dnia udamy się do Disneylandu. Jest to możliwe kupując we FNAC? Wielkie dzięki za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABCD Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.disney.com 02.07.10, 09:58 Jest teraz specjalna oferta na airfrance.pl i jest taniej, niż znalazłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.11, 10:52 Sa 2 opcje biletów tańsze na konkretny dzień i drozsze na dowolny dzień. Bilety kupujesz na 5 dni przed wizytą w parku - śledz prognozy pogody . Jezeli planujesz pobyt 2 dniowy to mozesz kupić bilet 1 dzień 1 park np.na 2 kolejne dni. Air France w ubiegłym roku miało ofertę przy zakupie biletu do Paryza. Weszłam na stronke Air France ale o biletach do Disneylandu nic teraz nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.spray.net.pl 27.04.11, 22:18 Zobacz na www.biletydodisneylandu.pl Tam widzialem jakies bilety za 43 eur od osoby za dzien pobytu w Disneylandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomay Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: 213.156.119.* 13.05.11, 23:46 Jak się zamawia w tym FNAC, czy orientuje się ktoś czy osoba na wózku bądź opiekun takiej osoby mają jakieś zniżki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 08:27 Tomay przeczytaj kilka odpowiedzi wyzej, tłumaczyłam jak sie kupuje bilety. Ten FNAC to sklep - podobny do naszego EMPIKu. Odpowiedz Link Zgłoś
bra-vka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj 27.05.11, 21:11 Czy ktoś zamawiał bilety za strony FNAC z przesyłką na adres w Polsce? Jak długi czas trzeba liczyć na przesyłkę listową z Francji? I jeszcze jedno, czy bilety kupione przez stronę FNAC trzeba przed wejściem do Parku pokazać w kasie, czy można z nimi wchodzić od razu? Ciekawa też jestem, czy nie ma problemów z tymi biletami przy korzystaniu z Fast Pastów. Do Paryża jadę z córkami w połowie czerwca i będę bardzo wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi na pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 09:22 Ogolnie mówiąc to przesyłka jest dosc droga. Bilety kupione we FNAC sa normalnymi biletami do Parku. Wchodzi sie normalnie przez bramę gdzie sprawdzają bilety. Fastpassy dostaje się dopiero przy wejściu do Parku. Odpowiedz Link Zgłoś
bra-vka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj 28.05.11, 13:01 Milka - bardzo dziękuję za odpowiedź. Oczywiście wolałabym odebrać bilety w sklepie FNAC, ale będę mieszkała w Magny le Hongre, tuż pod Disneylandem i boję się, że wyprawa po odbiór biletów może być problemem. Czy mogłabyś jeszcze wyjaśnić mi, co oznacza, że Fastpassy dostaje się przy wejściu do Parku? Czy, aby je otrzymać muszę udać się do jakiegoś punktu, typu "obsługa klienta"? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 14:35 Fastpassy są to karteczki -jakby dodatkowe bilety wejściówki.Dostajesz je przy wejściu do Parku podczas wpuszczania-sprawdzania biletów. Przed wybranymi miejscami głownie tam gdzie są największe kolejki są automaty. Wkładasz ten bilecik i drukuje się godzina o ktorej mozesz wejść drugim wejściem. Do danej atrakcji mozesz wejść 1 raz na ten bilecik. Potem musisz stać juz w normalnej kolejce. Zwykle przed wejściem jest podane ile minut trzeba stać w kolejce. Dostajesz tez przy wejściu mapę Parku z oznaczeniem gdzie co jest i kartkę o ktorej godzinie są co niektore atrakcje np. parada, show z udziałem Myszki czy tez w Disney Studio popisy kaskaderskie. Warto dobrze to przestudiować aby nic nie przegapić. Sa tez podane godziny w ktorym miejscu i z kim mozna zrobić zdjęcie. Jezeli byś odebrała bilety na Polach Elizejskich to nie widzę problemu. Dojedziesz 1 rerem. Wyjdziesz np. na przystanku przy Luku mały spacer Polami i odbierasz bilety. Nie jest to zbyt skomplikowana trasa. Odpowiedz Link Zgłoś
bra-vka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj 28.05.11, 17:16 Milka, jeszcze raz bardzo dziękuję za pomocne informacje. Zauważyłam, że bilety kupione przez internet można też odebrać w sieci sklepów Carrefour, a w niedalekiej okolicy hotelu znalazłam dwa takie markety, więc może tam odbiorę. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 19:34 Obawiam się ze bilety zakupione we FNAC-u mozesz odebrać tylko w ich sklepie. Carrefour tez prowadzi sprzedaz biletów i odebrać bedzie mozna tam bilety tylko kupione u nich. Kto dobrze zna francuski moze by poczytał i podpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDMowiec Re: Disneyland Paris tanie bilety czy ktoś ma doj IP: *.home.aster.pl 26.02.12, 12:00 FNAC wprowadził możliwość zakupu e-biletu więc już nie trzeba szukać w Paryżu punktu odbioru ;) Odpowiedz Link Zgłoś