Dodaj do ulubionych

Air France

06.10.10, 13:52
witam moje pytanie moze wydac sie banalne, chce kupic bilet dla mojej mamy z lini air france; dotychczas nigdy nie korzystalam z nich i zaciekawilo mnie dlaczego bilet wysylaja 30godzin przed odlotem! czy ktos kto korzysta z tych linii moglby mnie oswiecic! i wogole nie wiem czy mam robic check in on line czy nie ! pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ela.tu-i-tam Re: Air France 06.10.10, 22:20
      maliniak372 napisała:

> chce kupic bilet dla mojej mamy z lini air france; dotychczas nigdy nie korzystalam
      > z nich i zaciekawilo mnie dlaczego bilet wysylaja 30godzin przed odlotem!
      > czy ktos kto korzysta z tych linii moglby mnie oswiecic! i wogole nie wiem czy
      > mam robic check in on line czy nie !

Ja prawie zawsze latam do Wwy z Paryza z AirFrance, i zawsze kupuje przez Internet.
      Natomiast nie dokladnie rozumiem co piszesz.
      Bilet elektroniczny dostaje natychmiast emailem. Natomiast miejsce mozna rezerwowac 30 godzin przed odlotem, innymi slowy wydrukowac sobie boarding pass - karte pokladowa.
      Teraz na lotniskach to juz personelu prawie nie ma, wszystko samoobsluga, wiec drukowac w domu czy w automacie lotniskowym to wole w domu.
      • maliniak372 Re: Air France 06.10.10, 23:08
        o to dziekuje bardzo! przepraszam za zniezrozumiane pytanie ale sama nie wiedzialam jak je sformulowac! a ze po francusku prawie nic nie mowie to tak to jest! z tego co teraz zrozumialam to normalnie dostane odrazu bilet a miejsca to odrazu rezerwowac???? czyli normalnie z bagazem mama ma isc i z biletem na odprawe ?? z reszta napewno jej powiedza!
        ja zawsze latalam tanimi liniami i tam to wszystko jasne ;) bo bagaz tylko podreczny a tu normalny bagaz mozna!
        jeszcze raz dziekuje !
        • Gość: Eva Re: Air France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 08:46
          A nie lepiej LOTEM . CEny chyba podobne.
          • maliniak372 Re: Air France 07.10.10, 13:20
            niestey lot drozszy jak zwykle! juz kupilam bilet! i jak porownalam ceny z lotem to jest prawie dwa razy wiecej jak nie trzy!
        • miriam_73 Re: Air France 07.10.10, 14:18
          Miejsce można od razu zarezerwować, wybrać też rodzaj posiłku a na 30 godz. przed wylotem odprawić się przez net. Przy wylocie z kartą pokładową wygenerowaną w necie należy udać się albo bezpośrednio na security check, jeśli będzie tylko bagaż podręczny, lub do stanowiska Air France oznaczonego jako Baggage drop off i tam nadać bagaż, który idzie do luku i wtedy dopiero pójść na security chcek. W drodze powrotnej na CDG analogicznie.
          • maliniak372 Re: Air France 07.10.10, 15:15
            dzieki za info! wyglada jakbym nigdy nie latala hihi... pierwszy raz z air france i chce byc spokojna bo wiadomo francuzi sa dziwni ;)
            pozdrawiam
            • marguyu Re: Air France 07.10.10, 22:14
              Mozna wiedziec czemu tak sie uparlas na Air France?
              Lecac LOTem wyszloby o wiele taniej, a roznica niewielka.
              Swego czasu sporo latalam, w tym czesto sluzbowo do Polski i nasz rozsadny francuski ksiegowy nigdy nie kupil nam biletow na Air France.
              Kiedys lecialam z Iberia z Montevideo do Paryza z przesiadka w Madrycie na Air France.
              Mielismy szczescie, ze w urugwajskim biurze podrozy trafilismy na bardzo roztropna dziewczyne, ktora nas spytala czy mozemuy w Madrycie poczekac 30 minut dluzej na lot do Paryza i poleciec z Iberia. Jesli mozemy, to zaoszczedzimy 1200 dolarow na dwoch biletach. Wierz mi, moglismy ;)
              • maliniak372 Re: Air France 07.10.10, 22:52
                marguyu napisała:

> Mozna wiedziec czemu tak sie uparlas na Air France?
                > Lecac LOTem wyszloby o wiele taniej, a roznica niewielka.
                > Swego czasu sporo latalam, w tym czesto sluzbowo do Polski i nasz rozsadny fran
                > cuski ksiegowy nigdy nie kupil nam biletow na Air France.
                > Kiedys lecialam z Iberia z Montevideo do Paryza z przesiadka w Madrycie na Air
                > France.
                > Mielismy szczescie, ze w urugwajskim biurze podrozy trafilismy na bardzo roztro
                > pna dziewczyne, ktora nas spytala czy mozemuy w Madrycie poczekac 30 minut dluz
                > ej na lot do Paryza i poleciec z Iberia. Jesli mozemy, to zaoszczedzimy 1200 d
                > olarow na dwoch biletach. Wierz mi, moglismy ;)

ja nie wiem gdzie wy znalazlyscie tanie loty LOTEM , ja kupilam bilety z air fr na swieta i przegladalam wszystkie mozliwe strony z lotami i najbardziej mozliwa cene mial wizzair i wlasnie air fr
                nidgy nie kupowalam tutaj bo wiem ze sa drogie! ale sprawdzajac natknelam sie na dobra cene (okres swiateczny) i kupilam ! dodam ze ta sama data bilet kosztowal w jedna strone LOTEM chyba 300e a air FR 56e !! sprawdzcie!!! (bilety na grudzien) czyli jest roznica!!!
                tak czy siak jestesm zadowolona z zakupu i juz wiem o co chodzi! bilet dostalam, teraz przyjdzie tylko potwierdzenie na miejsce 30h przed odlotem! (chyba) ;)
                pozdrawiam!!!
                • Gość: Milka Re: Air France IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 09:50
                  Ceny biletu LOT W-wa Paryz od 20 do 23 grudnia to 218 zl. Powroty od 261 zl. Pilety LOTu tylko w jedna strone sa drogie natomiast opcja tam i z powrotem jak napisałam powyzej.Pozdrawiam
                  • maliniak372 Re: Air France 08.10.10, 14:18

Gość portalu: Milka napisał(a):

> Ceny biletu LOT W-wa Paryz od 20 do 23 grudnia to 218 zl. Powroty od 261 zl.
                    > Pilety LOTu tylko w jedna strone sa drogie natomiast opcja tam i z powrotem ja
                    > k napisałam powyzej.Pozdrawiam

ja mam ceny w euro ! i widze ze ceny sie zmienily! ale tak czy tak zaoszczedzilam 10euro
                    tak myslalam ze ceny beda sie zmieniac ale lepiej kupic wczesniej , bo widze ze nawet w locie na te tansze pozostalo ylko 7miejsc
              • miriam_73 Re: Air France 08.10.10, 09:57
                Wcale niekoniecznie. Latam do Paryża od czasu do czasu, jak dotąd RAZ zdecydowałam się na LOT, gdy w wybranym przeze mnie okresie rzeczywiście cenę biletu miał niższą niż AF. Zwykle (a dotyczy to róznych pór roku) AF ma lepsze ceny na połączenia między Warszawą a Paryżem.
                • Gość: e-tam Do > miriam_73 > Air France IP: *.chello.pl 08.10.10, 12:05
                  miriam_73 napisała:
                  ...Wcale niekoniecznie...
                  ...Zwykle (a dotyczy to róznych pór roku)...

Mam już rezerwację na przelot Warszawa > Paryż > Malaga
                  na grudzień 2010 powrót styczeń 2011.
                  Cena biletu zależy też od dnia tygodnia, na stronie AIRFRANCE < zerknij
                  masz możliwość wyboru dnia i tygodnia. Różnice cen są znaczne.

Pozdrawiam,
                  • miriam_73 Re: Do > miriam_73 > Air France 08.10.10, 21:54
                    ???? Po co piszesz rzeczy oczywiste????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka