joa66 26.10.10, 10:58 Czy ktoś wie jak najsprawniej (najszybciej) dostać się do Strasbourga pociągiem? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: Strasbourg IP: *.chello.pl 26.10.10, 14:25 @joa66 Polecam rozkład jazdy pociągów: XYZ > Strasbourg < zerknij Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Strasbourg 26.10.10, 19:04 Dzięki. Z Warszawy. Stronę PKP znam :) ale miałam nadzieję na jedną przesiadkę, a tam takich nie ma. Z tego co wiem to PKP nie ma/nie udziela informacji o wszystkich połączeniach/liniach kolejowych. Myslałam, że może ktoś z autopsji zna najlepszą trasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Strasbourg IP: 93.22.184.* 26.10.10, 21:52 a dlaczego nie chcesz jechac autobusem? o wiele taniej i szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: Strasbourg 26.10.10, 23:36 PKP jak rowniez koleje niemieckie podaja porzadnie wszystkie trasy. Natomiast francuska SNCF jest syf. Znalazlam z 1 przesiadka (Berlin) pociag Warszawa Centralna Karlsruhe Hbf odj 06:35 przyj 17:58 11:23 1 Potem z Karlsruhe powinno byc krotko i czesto. Dawno temu jezdzilam ja i rodzice moi czesto na trasie Wwa - Paryz via Koln, trwalo 24godziny, ale byl swiety spokoj bez przesiadek. Niestety glupota kolei: linie zlikwidowali, i postawili pelno pociagow na krotszych odcinkach - rezultat: klopoty, i wcale nie krocej. Odpowiedz Link Zgłoś