Dodaj do ulubionych

Plan wyjazdu na 4 dni

14.03.11, 09:13
Witam. Jadę z żona w połowie kwietnia do Paryża i oto nasz plan zwiedzania. Proszę o opinie czy damy rade to wszystko zobaczyć w ciągu tych 4 dni lub czy to jest w odpowiedniej kolejności co by za dużo nie jeździć i nie tracić czasu na dojazdy.

Piątek

• Katedra Norte Dame
• Bastylia
• Centrum Pompidou
• Luwr
• Plac Vendome
• Plac Concorde
• Łuk Triumfalny
• Grande Arche
• Montmartre

Sobota

• Disneyland

Niedziela

• Wersal
• Wieża Montparnasse
• Wieża Eiffel
• Rejs Sekwana

Poniedziałek

• Cmentarz Perocha
• Sorbona
• Pantenon
• Ogrody – Pałac Luksemburski
• Katakumby
• Plac Inwaidów
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Plan wyjazdu na 4 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 13:15
      Jak dla mnie piątek nie jest do zrealizowania. Jezeli do Luwru chcesz wejsc i wyjsc a po Montrmartre nie chcesz spacerować to moze tak. Sam Luwr to minimum kilka godzin zwiedzania oglądając zbiory wyrywkowo.
    • jorn Re: Plan wyjazdu na 4 dni 14.03.11, 13:16
      Luwr jest pozycja całodzienną pod warunkiem, że nie masz ambicji zobaczenia wszystkiego, bo wtedy kilka dni musiałbyś na to muzeum przeznaczyć.

Wersal jest pozycją na prawie cały dzień: od rana do późnego popołudnia (razem z dojazdem z Paryża i z powrotem).

Co to jest cmentarz Perocha?
    • Gość: paSTorEK Re: Plan wyjazdu na 4 dni IP: *.promax.media.pl 14.03.11, 14:26
      chodzi mi o Cmentarz Pere-Lachaise
    • Gość: Milka Re: Plan wyjazdu na 4 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:44
      Wersal z Wiezą i rejsem dasz radę. Do Wersalu musisz jechać dosc wczesnie bo kolejki długie do wejścia do Pałacu.Potem ogrod , fontanny i Wioska Marii Antoniny. Są spore odległości i praktycznie jest to wycieczka na cały dzień. Wracając rrem z Wersalu do Paryza wychodzisz na przystanku tuz przy Wiezy Eiffla. Tuz obok jest przystań . W Disneylandzie co planujecie?. Disney Studio czy Park Disneya .Chcąc wejsc tu i tu jednego dnia zawsze coś stracicie.
    • Gość: ed^tr Re: Plan wyjazdu na 4 dni IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 13:49
      @pastorek23

Wysłałem INFO na: pastorek23@gazeta.pl < wócił
      Podaj swój e-mail

Pozdrawiam
      • Gość: paSTorEK Re: Plan wyjazdu na 4 dni IP: *.promax.media.pl 20.03.11, 16:45

pastorek23@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka