Dodaj do ulubionych

jak dojechać z lotniska?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 00:48
Witam. Mam nocleg w hotelu, adres: 14 Rue Du Docteur Heulin, 17. Palais des Congrès - Arc de Triomphe Paris, 75017. Samolot laduje na CDG o 22.30. czy może ktoś wie jak dojechać z lotniska do hotelu np. komunikacją miejską? jadę 1 raz do paryża. Pozdrawiam. Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Do > Anka IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 13:22
      Anka napisał(a):

Witam. Mam nocleg w hotelu, adres: 14 Rue Du Docteur Heulin, < kliknij, twój cel=meta
      17. Palais des Congrès - Arc de Triomphe Paris, 75017. Samolot laduje na CDG o 22.30. czy może ktoś wie jak dojechać z lotniska do hotelu np. komunikacją miejską? jadę 1 raz do paryża. Pozdrawiam. Anka

***************************************************************************************
      Aniu musisz wiedzieć DOKŁADNIE na którym terminalu masz przylot w Paryżu.
      Każda linia lotnicza ma wyznaczone miejsca odpraw=terminal na lotnisku CDG.
      Jest to ważne ponieważ wiąże się to z CZASEM dojścia do stacji RER na lotnisku.
      Pierwsza stacja RER jest na terminalu 2, jeżeli tu się znajdziesz to masz najbliżej.
      Omijaj wszyskie usprawnienia pieszo dojdziesz najszybciej.

CDG < plan lotniska, zapoznaj się

Czasu masz bardzo mało ze względu na porę przylotu.
      Jżeli przylatujesz w weekend, to moje "wypociny" są nieaktualne !!!
      Jeżeli przylot masz w dni robocze, poniższy plan jest aktualny.

Więcej INFO czytaj niżej.
      RER linia B kursuje co 15 minut od 05h do 24h na dobę, z wyjątkiem 07h do 21h w weekendy. Z CDG 1 skorzystać z autobusu Green do poziomu zakupów. Z CDG 2 podejmuje Blue Transfer: CDG2A> A8, CDG2B> B6, CDG2C> C8, CDG2D> D6, CDG2F> 2,06 na poziomie wylotu 2. Fare 7,70 €, czas na Gare du Nord 35 minut.

Przyjazd do Paryża < wejdz, znajdziesz więcej INFO

Paryż
      < wejdż, wirtualnie zapoznaj się z nazwami miejsc przesiadek na mapie
      Prawy górny róg znajdziesz lotnisko CDG.

Metro (M)
      ...kursuje od godz. 5.30 do godz. 1.20, w odstępach co 2-8 min., stacje metra znajdują się w odległości ok. 500m od siebie, każda linia metra oznaczona jest odpowiednim kolorem, numerem oraz trasą przejazdu ...
      Więcej INFO > Transport Paryż

Krok 1. Na lotnisku CDG wsiadasz do pociągu RER B i jedziesz do stacji Gare du Nord=Paris-Nord
      Pamiętaj pierwszy krok decyduje o wszystkim.
      Dla bezpieczeństwa wyjedż pociągiem z CDG > Gare du Nord jak najwcześniej !!!

Krok 2. Metro 4 Paris-Nord - Barbès-Rochechouart < jedziesz TYLKO 1 przystanek

Krok 3. Przesiadka z M4 > M2

Krok 4. Metro 2 Barbès-Rochechouart - Place de Clichy < wysiadasz na 4-tym przystanku

Krok 5. Przesiadka z M2 > M13

Krok 6. Metro 13 Place de Clichy - La Fourche < wysiadasz, jedziesz TYLKO 1 przystanek!

Krok 7. Metro M13 La Fourche < wysiadasz, dalej pieszo z A do B =cel podróży

Musisz bardzo się "uwijać" na każdym kroku.
      Tylko do godz.24:00 masz czas na raalizację tego planu.

Krok 8. A - B < pieszo do wyznaconego celu=META 5min. ~400m

Pozdrawiam,
      P.S.
      Na pewno istnieją inne sposoby dotarcia do celu, zostawiam wolne pole do popisu.
      Tylko na e-mail więcej INFO.
      Paryż < mapy, metro i pociąg to najszybsze środki transportu po Paryżu
      Paryż ninije nocne < czekają na Ciebie, jeżeli samolot się spóżni
      • Gość: Anka Re: Do > Anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 20:40
        Dzięki, dzięki serdeczne. na razie w ogóle nie mam pojęcia na który terminal przylatuje samolot LOT. Nie widze tego na bilecie.. Trochę mnie przeraziłaś tym skomplikowanym polaczeniem... Czy może masz rozeznanie jaki może być koszt taxi (2 osoby)? Wogóle przylatuję w dzień powszedni.. Wracam tez w dzien powszedni ale wyjatkowo rano bo o 7.30 odlot z Paryża, chyba pozostaje mi tylko taxi. dziękuję ci bardzo za tak szczególowy opis drogi. zaczynam się zastanawiac czy nie zmienic hotelu na jakiś bliższy... Pozdrawiam:)
        • Gość: e-tam Re: Do > Anka IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 21:56
          @ Anka
          Jeżeli przybywasz do Paryża w dzień powszedni
          to dokładnie zapoznaj się z moim planem, wszystko "GRA".

Air France i LOT ma odprawę na terminalu 2 < zerknij na mapę lotniska CDG
          Ostatni pociąg RER CDG ma wyjazd ~23:55 > Gare du Nord

Pieszo do stacji RER to 8-10min.
          Dalej wszystko jest bardzo proste TYLKO musisz pochylić się i wszystko "przetrawić=poukładać".
          Zachęcam do SPOKOJNEGO i rzetelnego zapoznania się z poszczególnymi krokami.
          Jest to bardzo proste połączenie.
          Niestety wymaga od Ciebie chęci zaciekawienia i chęci poznania problemu dojazdu.
          Sumiennie czytaj moje linki, na temat TAXI też tam będzie leniuszku.

Pozdrawiam,
          Na więcej odpowiem TYLKO na e-mail.
          • otumani Moja opinia 28.03.11, 23:02
            Gość portalu: e-tam napisał(a):

> @ AnkaJeżeli przybywasz do Paryża w dzień powszedni
            to dokładnie zapoznaj się z moim planem, wszystko "GRA".

Z calym szacunkiem i uznaniem dla e-tam za precyzje neurochirurga w opisaniu
            opcji dotarcia z lotniska do hotelu. Uwazam jednak, ze rzuca ona perly przed
            leniwe wieprze. Ja juz przestalam odpowiadac na pytania jak dotrzec z lotniska
            do miasta. Po szczegolowym rozpisaniu dostawalam kolejne zapytanie ktore
            juz omowilam w polowie wyjasnien. Czytajacy oczekuja odpowiedzi: nie ruszaj
            sie z lotniska, pij Evian/Perrier - zaraz po was/ciebie przyjedzie moj brat. Wklej
            swoje najlepsze zdjecie.

Uwazam, ze jezeli ktos obecnie nie potrafi znalezc w necie odpowiadajacego
            jej/jemu polaczenia z miastem to musi byc wyjatkowym matolkiem lub leniwcem
            probujacym grac na skrzypkach litosci - "jade po raz pierwszy". Przyklad powyzej.

Pozdrowienia.
            • Gość: Magda Re: Moja opinia IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 28.03.11, 23:06
              otumani :
              Ja przyznaje sie do wszystkiego, co podalas ponizej : leniwca, skrzypka itd. ! :)
              Moze wiec pomozesz mi w moim watku? :D proszeeee ;-)
              • o.kalamata Re: Moja opinia 29.03.11, 05:49
                Gość portalu: Magda napisał(a):

> otumani :
                > Ja przyznaje sie do wszystkiego, co podalas ponizej..."

Masz nawet klopoty z kierunkami. Otumani napisala to wyzej. Moze jednak zostan w domu:).
            • Gość: Anka Re: Moja opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:21
              Nie bardzo rozumiem po co to napisałes/napisałaś. Przeciez nikt nie przystawia ci pistoletu do głowy, nie musisz odpowiadać na pytania, więc po co ten komentarz? nie pytałam się CIEBIE o nic.
              • otumani Re: Moja opinia 29.03.11, 01:59
                Gość portalu: Anka napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem po co to napisałes/napisałaś."

Jestes bezradna jak dziecko we mgle i nie bardzo rozumiesz. Watek podrozy z lotniska
                walkowany byl setki razy. I z lotniska i na lotnisko. I z tylu i z przodu. I boku. Dla Ciebie
                nierozgarniety, leniwy ignorancie to nie jest wystarczajace. Dostalas wyczerpujaca az
                do b(u)lu odpowiedz i mimo to powtarzasz pytanie na ktore dostalas odpowiedz.
                Takie nierozgarniete matolki zamulaja fora swoimi ignoranckimi leniwymi pytaniami.
                Ty czytasz cos, czy tylko pytasz i pytasz, nie czytajac. Nie zapytam czy jestes blondynka.
          • Gość: Anka Re: Do > Anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:16
            dzięki raz jeszcze, masz rację, spokojnie przesledzę twoją propozycję - mam jeszcze czas, trochę spanikowałam jak przeczytałam twoja odpowiedź:) Pozdrawiam:)
          • lagaffe Re: Do > Anka 07.04.11, 10:55
            > Air France i LOT ma odprawę na terminalu 2<

Air France jest na Terminalu 2.
            LOT jest na Terminalu 1
            • ennka Re: Do > Anka 07.04.11, 13:07
              Autobus Air France zatrzymuje się jeszcze na 2 czy 3 terminalach.
              Poza tym chodzi tam autobus wewnętrzny pomiędzy terminalami ,więc można podjechać do właściwego.
    • ela.tu-i-tam Re: jak dojechać z lotniska? 29.03.11, 00:55
      Palais des Congrès to Porte Maillot - masz autokar bezposredni z CDG "pod brame".
      Jedyny problem: ostatni autobus jest o 23:00 z CDG, wiec tu moze byc problem.

www.aeroportsdeparis.fr/ADP/fr-FR/Passagers/Acces-Plans-Parking/Paris-CDG/Acces/Transports-En-Commun/paris-cdg-car-air-france.htm#a1
      Kopia ponizej. Bon voyage !

Ligne 2 : Etoile - Porte Maillot / Aéroport Paris-Charles de Gaulle

Arrêts des Cars Air France :

Porte Maillot : Boulevard Gouvion St Cyr, station de métro "Porte Maillot"
      Place de l'Etoile : 1, Avenue Carnot, station de métro "Charles de Gaulle Etoile"

Paris-Charles de Gaulle :
      Terminal 1 : quai H / porte 18
      Terminal 2A-2C : porte C2
      Terminal 2D-2B : porte B1
      Terminal 2E-2F : niveau galerie porte 3
      Terminal 3 : descendre au terminal 1 puis emprunter la navette gratuite CDGVAL,
      arrêt "terminal 3".

Rejoindre ou quitter le terminal 2G :
      Le terminal 2G est relié au terminal 2C (porte 4) par la navette gratuite N2. La navette N2 circule de 5h30 à 23h (fréquence maximum : 6 à 7 minutes, temps moyen de trajet : 15 minutes).

Fréquence de passage : 20 à 30 minutes

Horaires :
      Paris-Charles de Gaulle - Porte Maillot / Etoile : toutes les 20 minutes de 06h00 à 22h00 puis toutes les 30 minutes de 22h00 à 23h00 (dernier départ)
      Etoile / Porte Maillot - Paris-Charles de Gaulle : toutes les 20 minutes de à 06h00 à 22h00

Tarifs :
      Aller simple : 15 €
      Aller-retour : 24 €
      Enfants de 2 à 11 ans : 7,50 €
      Gratuit pour les enfants de moins de 2 ans
      15% de réduction (sur tarif aller simple) au delà de 4 personnes

• Gość: www Re: jak dojechać z lotniska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 18:51
      Koszt taxi ok. 40 EUR + ew. 5 EUR jezeli posiadasz dużo bagażu, które kierowca musi załadować i wyładować.
      • Gość: delka Re: jak dojechać z lotniska? IP: *.enterpol.pl 24.04.11, 01:27
        Witam:)
        mam prośbe czy moglby ktos doradzic mi jak najszybciej dotrzec z CDG do hotelu des olympiades przy stacji Simplon ?
        Pozdrawiam
        • Gość: żandarm Kolejna blondynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 13:47
          Helikopterem albo googlem nierozgarnięta kuro.
        • Gość: kwoka Re: jak dojechać z lotniska? IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 14:51
          @ delka

Gotowa odpowiedż jest w tym wątku pod datą/godz. wejdż -> 27.03.11, 13:22
          Znajdż Krok 2 kliknij na link

Jedziesz z Gare du Nord M4 na mapie "do góry" i wysiadasz na 4-tym przystanku = Simplon

Zachęcam do WNIKLIWEGO czytanie wątków "od dechy do dechy" ze zrozumieniem.
          • Gość: panika lotnisko paris charle de gaulle IP: *.aster.pl 01.07.11, 15:17
            jutro ląduje na lotnisku paris charle de gaulle i chciałabym się dowiedzieć w jaki (możliwie łatwy i szybki) sposób mogę dotrzeć z Terminalu 2F do niveau galerie porte 3 ? Podobno z tego miejsca odjeżdżają autobusy Air France, którym mogę dotrzeć na dworzec Montparnasse...
            • ela.tu-i-tam Re: lotnisko paris charle de gaulle 01.07.11, 17:00
              > dotrzeć z Terminalu 2F do niveau galerie porte 3 ?
              > Podobno z tego miejsca odjeżdżają autobusy Air France

Wystarczy wyjsc, i pojsc kilka krokow. Jest oznakowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka