Dodaj do ulubionych

Metro i lotnisko Charlles do gaulle?

IP: *.237.91-rev.victor.pl 25.09.12, 15:39
Witam wszystkich.
Planujemy z mezem wiosenna podroz do Paryza.
Bardzo slabo znamy angielski.
Zwiedzilismy juz sami metrem Rzym,Wieden i Barcelone. Myslelismy juz ze zwiedzanie metrem nie bedzie nas stresowac,dopuki nie zobaczylismy plan metra Paryza (totalna pajeczyna metra,jakiejs koleji RER i do tego tranwaji) Poczytalismy o biletach to doszly nam jeszcze strefy z roznymi cenami biletow (metlik w mozgu)

Mam pytanie do was moi drodzy
Czy nieznajac angielskiego lecz znajacy zasade podrozy metrem damy rade sie tam poruszac? Jak bedziemy wiedziec co jaka strefa i za ile kupic bilet na metro? (chyba ze sa jednorazowe na cala linie)?

I najwazniejsze lotnisko Charles de Gaulle.Planujemy lot z Krakowa tanimi liniami easyjet.
Jak to jest z tym lotniskiem?Czytamy ze tam jest wewnetrzna kolej pomiedzy terminalami! (boimy sie zamotac na tak duzym lotnisku) a chcielibysmy sie dostac z lotniska do jakiejs stacji metra.

Pozdrawiam i zgory dziekuje za podpowiedzi.

Obserwuj wątek
    • Gość: matoł Re: Metro i lotnisko Charlles do gaulle? IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 18:36
      Po cholerę zakładać nowy wątek jak wszystko już było opisywane tysiące razy do potęgi n-tej:
      wzdłuż, w szerz, w poprzek, po obwodzie, po przekątnej oraz walcowane, maglowane do znudzenia.

Przykładowy wątek zachęcam do przeczytania od początku do końca.
      tinyurl.com/d84hhoz
      • oh.bordello Qrwa mac! Merde! 25.09.12, 19:18
        Myslalem, ze taki watek juz nigdy sie nie pojawi. Czytajcie, qrwa, czytajcie forum
        leniwe matoly. Po to jest forum. Po jaka cholere pisac gdy wy, zalosne ciecie, watkow
        nie czytacie!
        • troll.ohydny Re: Qrwa mac! Merde! 27.09.12, 15:01
          Up. Up. Up. Podniose watek na wypadek gdyby ktos jeszcze mial niepohamowana
          ochote zapytac o polaczenia z lotniska do Porte Maillot i przy okazji, co nalezy zobaczyc
          w Paryzu. Tanio lub jeszcze taniej. I szybko.
    • c_x_v Re: Metro i lotnisko Charlles do gaulle? 09.10.12, 08:44
      Stfrefy są oznaczone na planie metra.
      Poradzisz sobie. Ja też znam angielki tyle o ile i dałam sobie radę to Ty tez dasz. Poczytaj forum. Znajdziesz tutaj naprawdę wiele cennych rad które ułatwią Ci poruszanie się.
      • Gość: ania 40 Re: Metro i lotnisko Charlles do gaulle? IP: *.237.91-rev.victor.pl 10.10.12, 17:27
        Dziekuje cxv,co do stref,to w planie metra w przewoniku nie sa one okreslone,ale wnioskuje ze na ich lokalnych mapkach beda.Czytam forum i powoli to ogarniam.
        • c_x_v Re: Metro i lotnisko Charlles do gaulle? 11.10.12, 13:21
          Polecam wszytkie rady eli ze szczególnym uwzględnieniem forum.gazeta.pl/forum/w,20573,126693230,126870436,Jak_z_CDC_do_Paryza_ceny_strefy_RADA.html
          Podaje tam też linka do strony gdzie możesz zobaczyć sobie strefy i zrobić symulację podróży z lotniska do hotelu (musisz znać najbliższą stację którą znajdziesz chociażby na google maps)
          Ela doradzała mi też w mojej podróży, może Ci się przyda: forum.gazeta.pl/forum/w,20573,116199660,116204159,Re_Z_CDG_do_stacji_metra_Brochant_.html
          Opis mojej ostatniej podróży do Paryża razem z kilkoma IMHO przydatnymi radami znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,20573,116508174,116508174,Veni_i_Vidi_2010.html
          Gdzies jeszcze jest mój podobny temat z 2009 roku ;)

A kiedy jedziesz i gdzie będziesz spała? :)
          Mam nadzieję że możemy potem liczyć na Twoją relację z podróży? :)
          • Gość: ania 40 Re: Metro i lotnisko Charlles do gaulle? IP: *.237.91-rev.victor.pl 12.10.12, 09:05
            Dziekuje za linki CXV Czytam i dowiaduje sie coraz wiecej.
            Pobyt planuje dopiero wiosna,lot z Krakowa.
            Co do hotelu,to wybiore cos w okolicy dworca Gare du Nord,mysle ze ta lokalizacja bedzie dogodna pod wzgledem dojazdu z i na lotnisko.Mysle ze ta lokalizacja bedzie tez w miare ok. (dalsze zwiedzanie metrem Paryza)
            Dziekuje za kazda podpowiedz.

• Gość: e-tam ...dasz radę IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 15:01
              ania 40 napisał(a):
              Zwiedzilismy juz sami metrem Rzym,Wieden i Barcelone < jeżeli tu daliście radę...
              ... to Paryż jest już Wasz.

Aniu metro w Paryżu jest bardzo czytelne.
              Nasz Paryż < zerknij, przybliż wybrane miejsce i klikaj
              ...podałem nr linii metra do poszczególnych miejsc = gotowiec w pigułce

Pozdrawiam,
              Nasz Paryż 2012 < zapraszamy, jak oddalisz znajdziesz więcej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka