Dodaj do ulubionych

Disneyland - kolejność

02.02.13, 21:21
Doradźcie bywalcy Disneylandu w jakiej kolejności się tam poruszać? Będę z córką 12 lat pierwszy raz w Disneylandzie i zdajemy sobie sprawę, że wszystkiego nie zdołamy zobaczyć i tu pytanie do Was - czego przegapić nie można a co można przełożyć na następny raz? Jaki obrać kierunek i kolejność?
Obserwuj wątek
    • violik Re: Disneyland - kolejność 04.02.13, 10:50
      Moim zdaniem, powinnaś najpierw popatrzeć na mapę interaktywną, poczytać stronę i sama wybrać to, co interesuje córkę i Ciebie.
      Mapa tutaj: international.visit.disneylandparis.com/interactive-map/index.xhtml#
    • Gość: easym Re: Disneyland - kolejność IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.13, 17:01
      świetna stronka, dzięki :)
      ale gdyby ktoś jeszcze chciał polecić coś co spodoba się 12-latce to bardzo proszę
    • Gość: koralka Re: Disneyland - kolejność IP: *.153.76.86.rev.sfr.net 04.02.13, 18:36
      pamietaj tez, ze w disneylandzie najszybciej sie dostaniesz na atrakcje podczas pierwszej godz; po otwarciu i w ostatniej przed zamknieciem, wiec najlepiej od razu biec na wybrane wczesniej atrakcje, nie tracic czasu na zastanawianie sie.
      • Gość: lida Re: Disneyland - kolejność IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.02.13, 20:41
        Ja to zrobię tak:
        1. Wejdę na interaktywną mapę, wybierając park rozrywki: international.visit.disneylandparis.com/interactive-map/index.xhtml#
        gdzie widać 4 „krainy” :
        „Fantazja” - m.in. zamek Śpiącej Królewny,
        „Pogranicze” - m.in. góra piorunów,
        „Przygoda” - m.in.Indiana Jones i świątynia Zagłady
        „Wynalazki” - m.in.Nautilus Julesa Verne’a.
        2. Z menu po prawej stronie wybiorę atrakcje tylko z opisem "big thrills", zakładając, że najbardziej zainteresują moje nastoletnie dziecko.
        3. Będę się poruszać odwrotnie do ruchu wskazówek zegara.
        No i już przepis na udany dzień z 12-latkiem u Disneya. Całe 3 minuty mi to zajęło.
        Rusz głową!
        • daniel_torun Re: Disneyland - kolejność 06.02.13, 10:21
          a ja cały czas mam dylemat... jestem w Paryżu 1-6 maja(sroda-poniedziałek) . Planuje 2 dni w Disneylandzie. Wiem , że optymalnie ze względu na ilości ludzi było by to zrobić z czwartek-piątek. Natomiast ze względów wygodny to np. czwartek i sobota lub niedziela. Dziecko by odpoczęło sobie i miało by motywacje aby z nami poszwędać się po Paryżu. Nie będziemy zwiedzać intensywnie Paryża bo juz to robiliśmy . Tylko spokojne spacery i delektowanie się atmosferą. Tylko znowu z sobotę i niedzielę podobno się o wiele większe tłumy......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka