Dodaj do ulubionych

Centrum Pompidou, czy de la Vilette - dziecko 3lat

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 08:52
Wybieram się w marcu do Paryża, na 5 dni z 3 letnią córeczką. W planach mamy Eurodisneyland i chciałabym z nią też odwiedzić coś interaktywnego, słyszałam, że świetna zabawa dla dzieci jest w Miasteczku Techniki i Nauki w de la Vilette. Czy ktoś był z dzieckiem i w Pompidou i w de la Vilette i jest w stanie polecić mi jedno z tych miejsc?
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Centrum Pompidou, czy de la Vilette - dziecko 06.02.13, 21:58
      Nie sądzę, aby muzem sztuki współczesnejm które znajduje się w Centrum Pompidou zainteresowało trzylatka. Ale... z dzieciakami nigdy nic nie wiadomo. Może w przyszłości będzie genialnym artystą i już od pieluch ma to w genach. Co prawda uwagę trzylatki (mam wnuczkę w tym wieku) może na chwilę przyciągnąć elewacja budynku, która przypomina trochę wielką zabawkę złożoną z różnych kolorowych elementów, ale moim zdaniem nie potrwa to długo, jeśli nawet potrwa.
      Lepszym rozwiązaniem jest Parc de la Vilette. Samo miasteczko Techniki i Nauki jest świetne i sama żałuję, że przyjechaliśmy tam zbyt późno, żeby wszystkiego doświadczyć. Ale też nie polecałabym tego dla trzylatka. Natomiast dziewczynkąę w tym wieku mogą tam zainteresować inne atrakcje: Ogród Ruchu, Ogród Luster, Ogród Wyspy czy Ogród Równowagi
      planergo.com/pl/zabytki/Parc-de-la-Villette/
    • simba-z-paryza Re: Centrum Pompidou, czy de la Vilette - dziecko 01.03.13, 14:08
      Jak najbardziej la Vilette.
      W zadnym wypadku Pompidou.
    • 77asiula Re: Centrum Pompidou, czy de la Vilette - dziecko 02.03.13, 21:47
      Jako mama trzylatka, mieszkajaca pod Paryzem, powiem tak:
      - w centrum Pompidou sa zajecia dla maluchow takie 'atelier' dla dzieci 3-5 i 6-12 lat, ale z naciskiem bardziej na ta starsza grupe wiekowa.
      - w 'Cité des Enfants' na la Villette bylismy i bardzo polecam. Czas jest tam limitowany (tzn nie mozesz wejsc kiedy chces i zostac ile chcesz, ale sa konkretne godziny. Tak jak seans w kinie. I tak (polecam przyjsc rano) 10:00; 11:15; 13:30; 15:15 i 17:00. Zabawa trwa poltorej godziny. Napewno tam wrocimy jak mlodszy syn (20 miesiecy) podrosnie.
      • Gość: tereska la Vilette - plan zwiedzania? IP: *.netfala.pl 26.03.13, 16:33
        Czy znacie jakiś opis o tym w jakiej kolejności co można w parku zwiedzić? Co bardziej warto od czego? Mam dwie 10-latki. Gdzie powinnam z nimi pójść najpierw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka