IP: 5.170.171.* 21.07.15, 14:47
W tam roku nie mam Nic zaplanowanego na sierpien a maz ma 3 tygodniowy urlop. Upiera sie aby kupic Lot do Marsylii i tam spedzic czas. Ja natomiast nie wyobrazam sobie tego z 6 letnim dzieckiem. Jakies rady?
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Marsylia 21.07.15, 17:33
      > Upiera sie aby kupic Lot do Marsylii i tam spedzic czas. Ja natomiast nie wyobrazam sobie tego z
      > 6 letnim dzieckiem. Jakies rady?
      A dlaczego sobie nie wyobrażasz? Przecież nie musicie spędzać wakacji w ścisłym centrum. Na obrzeżach Marsylii są całkiem ładne, piaszczyste plaże. I chociaż niektórzy twierdzą, że w Marsylii jest duża przestępczość, to myślę, że nie jest ona większa niż w Neapolu. Trzeba po prostu unikać miejsc niebezpiecznych, a szczególnie nie zaglądać w takie dzielnice wieczorami.
      • brooks44 Re: Marsylia 21.07.15, 20:48
        Moja rada to taka aby jako miejsce docelowe/noclegowe wybrac nie sama Marsylie ale cos w poblizu - np. Saintes Maries de la Mer z fajna plaza albo urocze Martigue.
        Region jest przepiekny i jestem pewna ze nawet z 6-latkiem bedziecie miec udane wakacje. Z pewnoscia atrakcja bedzie wycieczka stateczkiem na wyspe If, gdzie byl wieziony hrabia Monte Christo :)
        Macie rzut beretem do Camargue na dlugie piesze lub konne wycieczki, cala mase uroczych malych miasteczek, no i wielki kanion Verdon.
        • bah77 Re: Marsylia... 28.07.15, 21:02
          > Moja rada to taka aby jako miejsce docelowe/noclegowe wybrac nie sama Marsylie
          > ale cos w poblizu...

Jak najbardziej zgadzam się.
          Szczególnie polecam zwiedzanie cudownych okolic Cassis ("Kto widział
          Paryż, a nie widział Cassis, ten nic nie widział!"). Nocować można np. w tańszym La Ciotat:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,126988924,128720080.html i pobliskie posty

bah77
      • Gość: etam Re: Marsylia IP: *.google.com 30.07.15, 08:45
        Co ty wiesz o Marsyli ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka